Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G/3GS] Zdjęcie SIM-lock'a w salonie ORANGE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#26 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 30 marca 2010 - 17:10

Ja bym dosłownie nie wierzył we wszystko co tam jest napisane bo oni również twierdzą, że potrafią zdjąć simlocka z 2G z sieci Orange. Problem w tym, że tej sieci ten telefon nigdy nie był sprzedawany...

#27 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 marca 2010 - 17:38

Opłata za zdjęcie blokady SIMLOCK w ofercie Optymalnej w Orange dla Firm (abonament i mix) wynosi 77 zł z VAT.

Informację nt. opłaty za zdjęcie blokady SIMLOCK w starszych ofertach znajdziesz w cennikach usług, w sekcji oferty archiwalne. Wpłaty należy dokonać w salonie, na podstawie faktury VAT w nim wystawionej.

Tak na stronie Orange jest napisane, czyli zdjęcie SimLocka w Orange dla Firm to koszt siedemdziesięciu siedmiu złotych?

#28 Twentyseventh

Twentyseventh
  • 4 postów
  • SkądRumia

Napisano 31 marca 2010 - 17:57

W nowej taryfie Orange (czyli od lutego) koszt zdjecia simlocka z iPhone'a dla klienta biznesowego jest taki sam jak dla indywidualnego - 77zl brutto.

---- Dodano 31-03-2010 o godzinie 19:04 ----

Wczoraj skorzystalem z uslug firmy simlock.pl na sciagniecie simlocka z iphona 3g z sieci orange, w taki sam sposob jak robi to orange czyli przez itunesa... Przelalem 170 zl... narazie czekam, jeszcze nie sciagniety, jak tylko cos sie wydarzy - dam znac.

Czekam na opinie nt. simlock.pl, sam skorzystam jesli to dziala.
610zl za zdjecie simlocka to szalenstwo

#29 pepan

pepan
  • 524 postów
  • SkądPoznań/Skarżysko-Kamienna

Napisano 31 marca 2010 - 18:36

witam ponownie

czekam drugi dzien - simlock nie zdjety - podobno jutro o 15tej bedzie juz ok.

Dam znac..

Pozdrawiam

---- Dodano 01-04-2010 o godzinie 11:57 ----
Potwierdzam zdjecie simlocka. Dzis z samego rana po podlaczeniu iphone 3g orange z karta plusa do itunesa, itunes sciagnal simlocka.

czyli jest rozwiazanie dla sciagniecia simlockow bez posiadania paragonow zakupu telefonow przez simlock.pl i to pewne )))). Co prawda nie trwa to minutke tylko trzeba poczekac pare dni. Czyli jest tak jak napisali na stronie ze od 1 do 5 dni, a czasem 24 godziny wystarczy. Kontakt na gg jest z nimi doscyc dobry, daje sie odczuc, ze sie chlopaki staraja ;)

Moze moderator dodalby nowy dzial / temat to by bylo super :)

Takze polecam,

Pozdrawiam

#30 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwietnia 2010 - 10:42

Hmm chłopaki dodali możliwość zdjęcia simlocków z francuskiego orange co jest ciekawe.Głupie jest to że aż tyle w sumie biorą za to że zdejmują tego locka za co Orange bierze 77zł no ale co zrobić taki świat:]

#31 orius

orius
  • 370 postów
  • SkądJastrzębie-Zdrój, PL

Napisano 03 kwietnia 2010 - 11:10

mi się udało w Katowicach, 77 zł. bałem się że nie zrobią mi tego bo nie byłem właścicielem telefonu, ale to była tylko kwestia sprawdzenia czy była umowa na firmę czy na osobę prywatną (jak to ujął Pan Grzesiu - firma może nazywać się nazwiskiem właściciela). na szczęście wszystko poszło gładko i dwa dni później simlocka miałem z głowy (podłączyłem do iTunes z kartą Plusa i po prostu wykryło sieci a na telefonie pokazał się komunikat że telefon został aktywowany). :D

#32 kopszmercen

kopszmercen
  • 15 postów

Napisano 03 kwietnia 2010 - 20:37

mi się udało w Katowicach, 77 zł. bałem się że nie zrobią mi tego bo nie byłem właścicielem telefonu,

możesz sprecyzować to "niebycie właścicielem"?
Mój syn ma ipka z orange, ale kupionego na allegro, bez żadnych papierów.

Ja na szczęście mam z ery :)

#33 pepan

pepan
  • 524 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 08:36

czyli jak sie nie ma paragonu jedynym rozwiazaniem jest sciagniecie simlocka za pomoca simlock.pl pozdrawiam ps. ja tak zrobilem i jestem bardzo zadowolony

#34 massacrrrre

massacrrrre
  • 240 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 kwietnia 2010 - 13:12

170 = 77 zl dla orange, 50 zl dla kolesia w orange ktory to robi i reszta dla salonu ;]

#35 MrC

MrC
  • 29 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 23:39

Witam czyli jesli dobrze rozumiem nie ma problemu ze sciagnieciem simlocka jezeli mam nowiutkiego ipka z papierami ? (kupionego na allegro). Chodzi mi o to czy na pewno sciągna mi simlocka za omawiana sume 77zl a nie zawołaja np. 500-600zl co jest chamstwem.

#36 gaff

gaff
  • 41 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 09:42

Witam czyli jesli dobrze rozumiem nie ma problemu ze sciagnieciem simlocka jezeli mam nowiutkiego ipka z papierami ? (kupionego na allegro). Chodzi mi o to czy na pewno sciągna mi simlocka za omawiana sume 77zl a nie zawołaja np. 500-600zl co jest chamstwem.

Jeżeli masz umowę z Orange i jesteś włascicielem telefonu ( na umowie ) to nie ma problemu ze ściągnięciem simlocka za 77 zł. Z tego co się orientuję to ceny zdjęcia simlocka dla osób prywatnych jak i firm wyrównały się.

Jeżeli jednak nie jesteś właścicielem telefonu zgodnie z umową, to niestety pozostaje zdjęcie simlocka za pomocą innych stron internetowych na których można to zrobić już za 170 zł, bez umowy, paragonu etc.

#37 MrC

MrC
  • 29 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 09:53

Kupilem dzis telefon z orange na allegro z faktura vat itp.w weekend go odbiore, czyli mowicie. Piszecie ze potrzebny jest nr imei i faktura chyba nie beda mnie legitymowac hm ? mam fakture mam pelen zestaw wiec nie powinno ich interesowac na kogo jest dany telefon

#38 gaff

gaff
  • 41 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 10:27

chyba nie beda mnie legitymowac hm ?

Z tego co czytałem na forum to zależy od tego na kogo w salonie trafisz ;)

Jeżeli masz niedaleko do salonu to po prostu przejdź się z zestawem całym a nóż widelec się uda ;) Różni ludzie pracują w Orange tak więc warto spróbować.

Ja skorzystałem z usługi ściągnięcia simlocka na allegro oferowanego przez " Fantel " w środę o 19:00 przelałem pieniądze i przed chwilą podłączyłem iPhone i już jest bez sima ;)

Jak Ci się nie uda w Orange to polecam :)

#39 MrC

MrC
  • 29 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 10:53

juz 77zl jest dla mnie zdzierstwem jak za zdejmowani simlocka z wlasnej sieci. Inni operatorzy maja ta usluge za darmo tzn. ich telefony nie posiadaja simlockow (nie liczac plusa). Takze jak odbiore telefon (sprzedajacy jest z mojego miasta) to albo powiem mu aby on to zalatwil albo sam sprobuje i nie ma opcji,imei jest,faktura rowniez to co to ich obchodzi :) tel jest w pelni legalny

#40 MrC

MrC
  • 29 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 12:38

A i jeszcze jedno pytanko czy podczas zdejmowania simlocka w salonie orange, koniecznoscia jest rowniez wyjscie telefonu z pudelka ? Czy wystarczy sama faktura i nr imei (ktory jest zapewne na fakturze). Pytam bo mam nówke sztuke w zafoliowanym pudle. I jeśli mozecie powiedzcie na czym polega ta cala operacja ? Tylko i wyłącznie na tym aby koles z Orange wyslal maila do apple z nr-em imei mojego telefonu ? Ile czekaliscie na zdjecie simlocka ?

#41 tomoman

tomoman
  • 74 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 21:08

Koszt zdjęcia dla osoby prywatnej i firmy został zrównany - 77 złotych. W poniedziałek będę prawdopodobnie zdejmował z nówki w Poznaniu. Dam znać czy robili problemy :)

#42 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 12 kwietnia 2010 - 14:07

Po przeczytaniu czyli : jak mam telefon na firmę taksówkarską z Warszawy( nie jestem wlascicielem telefonu) który kupiłem z Allegro to mogą zdjąć ale nie muszą? Zależy od osoby tam pracującej czy będzie chciała dowód osobisty ? A koszt to cały czas 77zl?

#43 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 12 kwietnia 2010 - 14:30

Z tego co użytkownicy piszą w tym i w drugim temacie wygląda to dokładnie tak jak napisałeś.

#44 mastisz

mastisz
  • 72 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 21:56

Ja dziś byłem w Orange, załatwiłem wszystko bez żadnych problemów(musiałem tylko wydrukować fakturę, bo miałem na pendrivie). Telefon zakupiłem na allegro, faktura była na firmę i wszystko poszło gładko. Nawet opłatę za zdjęcie simlocka wystawiono na moje nazwisko, więc nie bójcie się iść do salonów ;) edit: simlock już zdjęty :) czekałem około 20 godzin, więc krótko. @ Sasio90: myślę że w przypadku apple i odblokowywania simlocka przez iTunes jest trochę inaczej niż z innymi telefonami, dlatego pobierają za to taką opłatę ;)

#45 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 kwietnia 2010 - 07:31

Ja ide w przyszłym tygodniu. Dam znac czy nie było problemów.

#46 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 14 kwietnia 2010 - 10:25

Czytałem tydzień temu artykuł na onet.pl że pobieranie opłat za ściągniecie simlocka jest bezprawne, więc może za jakiś czas orange taką usługę będzie musiał wykonać za darmo.

#47 tomoman

tomoman
  • 74 postów

Napisano 14 kwietnia 2010 - 19:20

Byłem dzisiaj w salonie orange na roosvelta w Poznaniu, załatwiłem bez problemu, miałem ksero faktury i ksero umowy właściciela - teraz czekam. Salon na wierzbięcicach omijajcie szerokim łukiem, robili problemy nie z tej ziemi, kombinowali z pobraniem większej opłaty - chyba ktoś tam zarabia na ściąganiu simlocka... :)

#48 pepan

pepan
  • 524 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 12:52

na roosvelta... ? tam obok interconsultu ?

#49 ToxicWave

ToxicWave
  • 50 postów
  • SkądKościerzyna

Napisano 16 kwietnia 2010 - 15:50

Ja byłem w salonie w Gdańsku we wtorek, dałem fakture i kwit z numerem IMEI. Telefonu wcale nie musiałem wyciągać. Wbili to wszystko do kompa, poszedłem do góry zapłaciłem 76.98 groszy i do dziś czekam ... Codziennie dostaję SMS, ze moja operacja jest w toku i w każdym momencie dostane dalsze wskazówki telefonicznie ... ;/

#50 tomoman

tomoman
  • 74 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 11:58

Ja czekam od środy od 14. Na ten weekend już nie liczę, może w poniedziałek coś się ruszy. Kupiłem nawet jakiegoś startera Orange za 5 zeta żeby móc już pokonfigurować telefon. Niby 7 dni roboczych mają...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych