Witam,
Mam taki problem z iP3G, ze po wgraniu katalogu DCIM ze zdjęciami na czystego ip na telefonie poprawnie pokazana jest liczba zdjęć ale w tym oknie gdzie pokazane są wszystkie zdjęcia jako miniaturki kazde zdjęcie jest czarne. Ale jeżeli stukne w któryś z tych czarnych prostokatow to zdjęcie w pełnym rozmiarze wyświetla się normalnie.
Proszę o pomoc z naprawieniem tego
pozdrawiam

Czarne zdjęcia
Rozpoczęty przez
bartek1529
, 28 lut 2010 12:43
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 lutego 2010 - 12:43
Napisano 28 lutego 2010 - 13:32
Jak zgrywasz zdjęcia tudzież katalog DCIM, zapisują się zdjęcia - miniaturki nie. można je ręcznie podmienić, lecz jest to kupa roboty. gdyż każdą fotkę musiałbyś zmniejszać do rozmiarów miniaturki i dogrywać ręcznie.
Radzę sobie odpuścić.
Napisano 28 lutego 2010 - 13:53
Zgrałeś cały folder DCIM?
Nadaj uprawnienia 777 dla każdego folderu w DCIM włącznie z nim (nie pamiętam który to był ten odpowiadający za miniaturki)
Pomoże. Chyba że masz tylko zdjęcia. Jeśli nie ma miniaturek to będziesz miał czarne podglądy.
//edit
Jest to folder .MISC w 100APPLE, on odpowiada za miniaturki. Jeśli w środku masz pliki .BTH to jesteś uratowany

Napisano 28 lutego 2010 - 14:56
Kurcze, nie mam tego pliku, a to dziwne bo skopiowałem cały folder dcim z ip. A jakbym wyciagnal ten plik z kopii zapasowej ze starego itunesa? od tamtego czasu zrobiłem kilka zdjęc ale to moze chociaz te wczesniejsze mialyby miniaturki, da sie cos takiego zrobic?
Napisano 28 lutego 2010 - 15:15
Panowie co wy kombinujecie. Nie lepiej synchronizowac zdjęcia przez itunes. Jak Bóg/S.Jobs/ przykazał.
Napisano 28 lutego 2010 - 17:19
Jasne, że lepiej ale zmieniłem komputer wiec itunes wyczyscil mi iphone'a. Dlatego wcześniej zgrałem zdjecia żeby móc je teraz ponownie umieścic
Czy jest jakikolwiek sposób przywrócenia tych miniaturek?
Napisano 28 lutego 2010 - 17:40
Kummer ma racje
. Najłatwiej ;d
Ja na wszelki wypadek robię też kopie poprzez Iphone PC Suite.
Folderu .MISC zapewne nie masz bo jest to folder ukryty. Nie wszystkie programy go widzą, trzeba ustawić.
Czym kopiowałeś

Napisano 28 lutego 2010 - 18:15
Wszystko kopiowałem iFunBoxem, włączyłem pokazywanie ukrytych ale wciąż nic tam nie ma

Napisano 28 lutego 2010 - 20:20
Ja też nim kopiuję i widzi.
Ja robiłem kopię iPhone PC Suitem
Cóż... teraz musisz bardziej zwracać na to uwagę.
Napisano 09 marca 2010 - 21:42
Troszeczkę odkopię temat.
A co w wypadku gdy po skopiowaniu zdjęć nie ma miniaturek i każde nowo zrobione zdjęcie również nie ma miniaturki ?
Napisano 09 marca 2010 - 23:23
Udalo mi sie z tym dzis uporac.
Zrobilem tak:
1. Zdjęcia z katalogu dcim wrzucilem na kompa.
2. Z iphone'a skaowałem całą zawartośc folderu DCIM, łącznie z folderami 100apple, 999apple i .misc
3. Zrobilem jakiekolwiek zdjęcie aparatem i okazalo się ze wszystko jest juz w porzadku, w bibliotece pojawilo się te zdjęcie, miniaturka również
4. Folder w którym były na kompie stare zdjęcia wrzuciłem na telefon przez iTunesa, troche to potrwało ale niespodzianka, itunes sam porobił miniaturki;) I teraz mam wszystko po staremu, łączinie ze wszystkimi miniaturkami
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych