Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czarne zdjęcia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 bartek1529

bartek1529
  • 578 postów

Napisano 28 lutego 2010 - 12:43

Witam, Mam taki problem z iP3G, ze po wgraniu katalogu DCIM ze zdjęciami na czystego ip na telefonie poprawnie pokazana jest liczba zdjęć ale w tym oknie gdzie pokazane są wszystkie zdjęcia jako miniaturki kazde zdjęcie jest czarne. Ale jeżeli stukne w któryś z tych czarnych prostokatow to zdjęcie w pełnym rozmiarze wyświetla się normalnie. Proszę o pomoc z naprawieniem tego pozdrawiam

#2 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 lutego 2010 - 13:32

Jak zgrywasz zdjęcia tudzież katalog DCIM, zapisują się zdjęcia - miniaturki nie. można je ręcznie podmienić, lecz jest to kupa roboty. gdyż każdą fotkę musiałbyś zmniejszać do rozmiarów miniaturki i dogrywać ręcznie. Radzę sobie odpuścić.

#3 iRafał

iRafał
  • 351 postów
  • SkądSanok

Napisano 28 lutego 2010 - 13:53

Zgrałeś cały folder DCIM? Nadaj uprawnienia 777 dla każdego folderu w DCIM włącznie z nim (nie pamiętam który to był ten odpowiadający za miniaturki) Pomoże. Chyba że masz tylko zdjęcia. Jeśli nie ma miniaturek to będziesz miał czarne podglądy. //edit Jest to folder .MISC w 100APPLE, on odpowiada za miniaturki. Jeśli w środku masz pliki .BTH to jesteś uratowany :D

#4 bartek1529

bartek1529
  • 578 postów

Napisano 28 lutego 2010 - 14:56

Kurcze, nie mam tego pliku, a to dziwne bo skopiowałem cały folder dcim z ip. A jakbym wyciagnal ten plik z kopii zapasowej ze starego itunesa? od tamtego czasu zrobiłem kilka zdjęc ale to moze chociaz te wczesniejsze mialyby miniaturki, da sie cos takiego zrobic?

#5 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 28 lutego 2010 - 15:15

Panowie co wy kombinujecie. Nie lepiej synchronizowac zdjęcia przez itunes. Jak Bóg/S.Jobs/ przykazał.

#6 bartek1529

bartek1529
  • 578 postów

Napisano 28 lutego 2010 - 17:19

Jasne, że lepiej ale zmieniłem komputer wiec itunes wyczyscil mi iphone'a. Dlatego wcześniej zgrałem zdjecia żeby móc je teraz ponownie umieścic Czy jest jakikolwiek sposób przywrócenia tych miniaturek?

#7 iRafał

iRafał
  • 351 postów
  • SkądSanok

Napisano 28 lutego 2010 - 17:40

Kummer ma racje :D. Najłatwiej ;d Ja na wszelki wypadek robię też kopie poprzez Iphone PC Suite. Folderu .MISC zapewne nie masz bo jest to folder ukryty. Nie wszystkie programy go widzą, trzeba ustawić. Czym kopiowałeś

#8 bartek1529

bartek1529
  • 578 postów

Napisano 28 lutego 2010 - 18:15

Wszystko kopiowałem iFunBoxem, włączyłem pokazywanie ukrytych ale wciąż nic tam nie ma :(

#9 iRafał

iRafał
  • 351 postów
  • SkądSanok

Napisano 28 lutego 2010 - 20:20

Ja też nim kopiuję i widzi. Ja robiłem kopię iPhone PC Suitem Cóż... teraz musisz bardziej zwracać na to uwagę.

#10 Sil

Sil
  • 5 postów

Napisano 09 marca 2010 - 21:42

Troszeczkę odkopię temat. A co w wypadku gdy po skopiowaniu zdjęć nie ma miniaturek i każde nowo zrobione zdjęcie również nie ma miniaturki ?

#11 bartek1529

bartek1529
  • 578 postów

Napisano 09 marca 2010 - 23:23

Udalo mi sie z tym dzis uporac. Zrobilem tak: 1. Zdjęcia z katalogu dcim wrzucilem na kompa. 2. Z iphone'a skaowałem całą zawartośc folderu DCIM, łącznie z folderami 100apple, 999apple i .misc 3. Zrobilem jakiekolwiek zdjęcie aparatem i okazalo się ze wszystko jest juz w porzadku, w bibliotece pojawilo się te zdjęcie, miniaturka również 4. Folder w którym były na kompie stare zdjęcia wrzuciłem na telefon przez iTunesa, troche to potrwało ale niespodzianka, itunes sam porobił miniaturki;) I teraz mam wszystko po staremu, łączinie ze wszystkimi miniaturkami pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych