Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Traktor 3 LE i macbook pro - wiesza się - POMOCY!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rogero

Rogero
  • 16 postów

Napisano 26 lutego 2010 - 09:36

Od kilku dni jestem szczęśliwym(?) posiadaczem macbooka pro (MB990). Przesiadłem się z PC ponieważ chciałem coś stabilnego do odtwarzania (DJ) i edycji muzyki (logic). Do rzeczy... Wyobraźcie sobie moje zdziwienie(i wielki zawód) gdy po zainstalowaniu TRAKTORa 3 LE (dodam, że legalny - dorzucony do sterownika MIDI NUMARK STEALTH CONTROL) program zaczął się zawieszać - przy którymś tam LOADowaniu tracka do odtwarzacza program się wyłącza i wyskakuje okno błędu (Program traktor 3 LE nieoczekiwanie zakończył pracę blablabla...). Problem występuje bez względu na to czy podłączony jest kontroler MIDI, czy gram z wewnętrznej karty, czy z zewnętrznej. Wystarczy że zmienię kilka utworów i np. za 5tym się wysypuje. Nie wiem co robić. Wygląda na to, że na następnej imprezie będę zmuszony grać z 5-letniego fujitsu-siemens. Tylko co ja powiem koleszkom, którzy już wiedzą, że mam macbooka? :) A tak na poważnie to będę wdzięczny za wszelkie rady i sugestie.

#2 stivii

stivii
  • 144 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lutego 2010 - 09:47

sciagnij demo Traktora Pro i sprawdz czy dzieje sie tak samo.... Sprawdz tez jaka masz latencje ustawioną na karcie. Mozesz sprawdzic rowniez czy jest włączona analiza podczas ładowania pliku.. wyłącz i zobacz. Zawiesza sie zawsze na tym samym tracku ? Zrobiles update przez NI service center? Mi tez wywalal sie kiedys 3 LE dodam.

#3 Rogero

Rogero
  • 16 postów

Napisano 26 lutego 2010 - 10:17

właśnie ściągam demo PRO - zobaczymy (chociaż cena mnie odstrasza). Z latencją też już próbowałem, z analizą też. Czy problem może wiązać się z umiejscowieniem plików mp3? - wrzuciłem je do normalnego katalogu "muzyka".

#4 stivii

stivii
  • 144 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lutego 2010 - 13:51

Zrob update z 3LE do PRo taniej wychodzi.. o 70ojro mniej. katalog nie ma znaczenia. Ale lepiej zrobic sobei tak zeby itunes trzymal je w swoim katalogu
YouTube - Chaîne de eangolden

tu masz przyklad..;) PRZYKLAD nie wzorzec. kazdy nazywa i opisuje swoje traki wedle wlasnego klucza:)

#5 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 26 lutego 2010 - 19:38

TRAKTOR 3 LE w podstawowej wersji NIE JEST kompatybilny z MacOS 10.5 lub 10.6

#6 stivii

stivii
  • 144 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lutego 2010 - 03:12

to prawda wystarczy zrobic update przez NI service center.. co nie zmienia faktu ze i tak sie wyklada

#7 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 27 lutego 2010 - 14:45

właśnie ściągam demo PRO - zobaczymy (chociaż cena mnie odstrasza).
Z latencją też już próbowałem, z analizą też.
Czy problem może wiązać się z umiejscowieniem plików mp3? - wrzuciłem je do normalnego katalogu "muzyka".

Dlatego kupuje sie od NI zestaw powiedzmy Audio 2,4, lub 8 gdzie masz juz traktora i dziala w pelni pod MAC OS X...

Ja uzywam samego Traktora z ostatnim updatem podpietym do karty RME FF400 i nie bylo opcji zeby podczas katowania go w klubie cokolwiek sie zawiesili a mam wszystko na maxa latencja jak najnizsza i szybkosc probkowania oraz pamiec na sample najwieksza i zapierdziela...

Pogrzeb w opcjach moze masz latencje za niska ustawiona albo ilosc pamieci...

Mozesz miec cos zle ustawione dlatego Ci sie kaszani

#8 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 28 lutego 2010 - 11:02

Rogero, tutaj jak widzisz pomocy specjalnie nie otrzymasz,bo masz jakis specyficzny błąd, wal na forum NI:
TRAKTOR LE - NI User Forums

Zapomnij o ichnim helpdesku, w zasadzie nie istnieje, np ja czekalem miesiac na doslanie plyty DVD (mialem padnieta plytke w pakiecie Komplete).

#9 Rogero

Rogero
  • 16 postów

Napisano 28 lutego 2010 - 17:01

Jest tak jak pisał Kokos - wersja 3 LE jest kompatybilna tylko do OS 10.4 co mnie nawet ucieszyło, bo okazało się, że nie jest to jakiś tam bliżej nieokreślony błąd, wywołany nie wiadomo czym (jak często bywało na pc). Niekompatybilny - koniec i kropka - chociaż wolałbym, aby był kompatybilny. :) Tak więc czeka mnie zakup wersji PRO.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych