Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Dysk info na pulpicie

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 18 December 2006 - 22:15

Mam takie pytanie:

- Uzywam "show item info" opcji na biurku i zazwyczaj info dysku wyswietla mi sie w ten sposob"
Dołączona grafika

a chcialbym miec normalne, pelne info bez trzykropka - 233,64 GB,... GB free - czasem tak sie wyswietla ale niezbyt czesto. Jakies pomysly?

#2 martig

martig
  • 419 posts

Posted 18 December 2006 - 23:08

gdzie wlaczyc "show item info" ?

#3 Hex

Hex
  • 2660 posts
  • SkądGdańsk

Posted 18 December 2006 - 23:13

Wiem ze nie za dobre rozwiązanie, ale co się stanie jak zmienisz rozmiar czcionki na mniejszy o 1 ?

#4 m.bolechowski

m.bolechowski

• 970 posts

Posted 18 December 2006 - 23:22

faktycznie, zmniejszenie czcionki jest chyba jedynym rozwiązaniem, ew. powiększenie ikony, bo to chyba ta wartość limituje szerokość podpisu. /off-topic: skąd japko w nazwie? jakżeś to uczynił? ;)

#5 maniacco

maniacco
  • 382 posts
  • SkądPiekary Śląskie

Posted 18 December 2006 - 23:25

jest rozwiązanie... ustaw sobie żeby INFO ci się pojawialo po prawej stronie od ikonki.... wtedy ci całość wyświetli... ja tego używam i jest fajne ;)

#6 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 19 December 2006 - 00:58

@martig - klikasz prawym na pulpicie lub tle jakiegokolwik okna i juz masz ;) @Hex - tak, to pomaga, ale czasem jest tak, ze mam cale info, a po, np. zmianie theme za pomoca shapeshifter'a - info zmienia sie na to z 3 kropkami, chociaz wielkosc czcionki ta sama, hm dziwne. @meewosh - wieksze ikony niczego nie zmieniaja - opis jest taki sam - wiem, bo juz praktycznie caly czas mam tak ustawione ;) Co do Apple w nazwie - bajecznie proste - jesli masz ustawiona klawiature na us i jezyk na english to wystarczy podczas pisania kliknac shift+alt+k - japcok gotowy ;) Jesli masz ustawienia jezykowe na Polish, to uruchom Text Edit - u gory w belce - Edit i Special characters - wybierasz znaczek ktorego chcesz uzyc, czyli jablko, tm, etc., - kopiujesz i wklejasz do nazwy czy tekstu ;) @maniacco - wybranie opcji z opisem po prawej niczego nie daje - opis jest taki sam - wiem, bo juz praktycznie caly czas mam tak ustawione ;) No nic, jeszcze sie pobujam z tym chwile, moze akurat cos wymysle ;)

#7 m.bolechowski

m.bolechowski

• 970 posts

Posted 19 December 2006 - 01:12

dzięki wielkie :) /akurat język nie jest problemem. używam Panterki, więc chcąc nie chcąc system sam skacze między US a PL :)

#8 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 19 December 2006 - 03:42

Kurde, a byl na to sposob gdzies w preferencjach tylko na zlosc zapomnialem teraz :/ A uzywalem tego tydzien temu w Genius Barze :/ Jak sobie przypomne to powiem. Pozdr.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users