Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G] Logo Apple i kręcące się kółeczko

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 burakoos

burakoos
  • 4 postów

Napisano 24 lutego 2010 - 16:43

witam wszystkich. mam pytanie moze ktos mial podobny problem co ja. Zwiesil mi sie calkowicie iphone 3g 8gb- to znaczy widze tylko logo apple i pozniej koleczko krecoce sie, po czym iphone sie restartuje i od nowa, jak juz sie rozladuje bateria to widze stan baterii i pozniej od nowa( od razu mowie wiem co to jest restore dfu itd i zadna z tych metod nie dziala) i tunes nie wykrywa iphona. z tad moje pytanie czy moze ktos wie co zrobic badz czy jest jakis sposob na kompletny restart iphona. z gory dzieki za pomoc

[URL="http://www.myapple.pl/members/majkool.html"]majkool[/URL]
Nazwa tematu poprawiona.
Używaj czasem odnośnika dla wybranego modelu np. [?G]. ;)

#2 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 24 lutego 2010 - 16:49

( od razu mowie wiem co to jest restore dfu itd i zadna z tych metod nie dziala)

Co z tego że wiesz skoro nie umiesz z tej wiedzy skorzystać
http://www.myapple.p...overy-mode.html

z tad

Stąd

#3 burakoos

burakoos
  • 4 postów

Napisano 24 lutego 2010 - 17:06

no i tu cie zaskocze kolego bo wiem jak z tej wiedzy skorzystac ale skoro mowie ze te metody nie dzialaja to nie wmawiaj komus ze jest inaczej. darujcie sobie takie odpowiedzi, interesuje mnie czy ktos zna jakies inne metody, nawet inwazyjne w iphona albo wie co sie stalo czyli np siadnieta plyta glowna itd.

#4 speedy273

speedy273
  • 33 postów

Napisano 24 lutego 2010 - 17:11

Miałem dokłądnie tak samo jak opisujesz, okazało się że padła płyta.

#5 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 24 lutego 2010 - 17:14

Hard reset
Przytrzymaj home + power do czasu jego restartu
btw. W jakich okolicznosciach telefon się zawiesił? Wgrywaleś coś?

#6 burakoos

burakoos
  • 4 postów

Napisano 24 lutego 2010 - 17:28

niestety home +power nie dziala nie reaguje na to telefon w zasadzie to na nic nie reaguje. poporstu wylaczylem kiedys telefon i chcialem ponownie wlaczyc no i benc klapa.

#7 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 24 lutego 2010 - 17:57

Oddaj na gwrancje jeśli jeszcze ją posiadasz i nie masz wgranego jailbreak'u albo do jakiegoś serwisu

#8 burakoos

burakoos
  • 4 postów

Napisano 24 lutego 2010 - 17:59

niestety gwarancji nie mam

#9 tomaszyo

tomaszyo
  • 46 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 lutego 2010 - 22:16

No to czego oczekujesz? Wspomniane przez chłopaków metody, to jedyny co mogłoby Ci pomóc. Jeśli nie pomaga, i nie masz gwarancji, to oddaj telefon do jakiegoś sprawdzonego serwisu pogwarancyjnego.

#10 fryto

fryto
  • 351 postów

Napisano 25 lutego 2010 - 22:54

hehe mialem taka akcje dzisiaj,tyle za ja wgrywalem coś z Cydi i tak mi sie stało, wiec właczylem go aby pokazało sie logo apple i podpiąłem go pod kompa oczywiście iTunes bylo zamkniete i zostawiłem go na 5 min i sam wstał, ponownie cos robiłem i znowu zawiecha, to ja znowu go odpalilem na logo apple i podpiąłem pod kompa i znowu wstał po 3 min hehe, sprawdz może ci wstanie :)

#11 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 26 lutego 2010 - 14:42

Spróbuj go jeszcze potraktować iREB, może wrzuci go w normalny tryb, czasem się udaje.

W programie użyj opcji 'Fix Recovery Mode Loop', trzeba zainstalować sterowniki, po nich Restart PC, ale uważaj może przestać działać mysz i klawiatura, mnie jak coś działa bez problemu, ale to już od Ciebie zależy czy chcesz spróbować.

Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych