Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Sennnheiser Hd555 vs Creative Aurvana Live vs????? for iPhone

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 jkb91

jkb91
  • 79 posts
  • SkądLuBlin

Posted 23 February 2010 - 20:47

Zakladam ten temat poneiwaz sam juz nie wiem co zrobic,co wybrac?. Glównie mysle nad tymi dwoma modelami sluchawek,senki juz mialem na uszach..LEZA swietnie,wykonainie tez swietne,jakosc mnie zadowala. Creative'ów niestety nie mialem okazji testowac i nie wiem co to za produkt, niestety ich wykonanie nie koniecznie mi sie podoba;/ Konkretnie poszukuje sluchawek do 300zl pod iPhona i czasami pod stacjonara i laptopa. Ogolnie nie wiem tez czy senki beda sobie radzily z telefonem(wkoncu to sprzet Hi-Fi). Zastanawiam sie jaka Impedancja bedzie dla iPhona najlepsza w jakich granicach, wiem ze CAL maja 32ohmy a senki chyba ponad 50. Ew moze jakies inne sluchawki sa godne polecenia.Interesuja mnie sluchawki co najwazniejsze wygodne i dobrze grajace. Aha jeszce jedno...czy bateria w obu przypadkach sluchawek bedzie rozladowywala sie w podobnym tempie? czy tez ma cos na to wplyw, np ten opor? Z jaka Impedancja sluchawek ipek najlepiej by sobie mogl poradzic?

#2 KUNIO

KUNIO
  • 4 posts

Posted 23 February 2010 - 23:51

Witaj, impedancja iphona wynosi 32 omy, tak więc wybierająć Sennheisera może okazać się iż nie usłyszysz całości spektrum dźwiękowego jakie oferuje ten model. (znalazłem info że model ten produkowany jest również z 50 omami [url]http://twojepc.pl/artykuly.php?id=sennheiser_sluchawki)[/url]. BTW Hd555 to raczej model pod HiFi a nie sprzęt przenośny.

Natomiast jeśli chodzi a Creative'y, sam jestem posiadaczem modelu Live. Czasem, gdy idę ulicą, zastanawiam się czy dźwięki które słyszę w słuchawkach pochodzą ze ścieżki dźwiękowej mojego mp3, czy są dźwiękami miasta. Najlepsze słuchawki jakie kiedykolwiek posiadałem. Bardzo czysty, realistyczny dźwięk.

nie wiem czy już się natknąłeś: [url=http://forum.mp3store.pl/topic/29409-recnezja-creative-aurvana-live/]Recnezja Creative Aurvana Live! - forum.MP3store.pl[/url]

Moim zdaniem jeżeli wahasz się pomiędzy pierwszym a drugim powinieneś obydwa modele przetestować bezpośrednio na swoim ip. Pamiętaj że dźwięk z wystawki w Media Markt :) może znacząco odbiegać od tego co usłyszysz ostatecznie na swoim odtwarzaczu.

I jeszcze jedna uwaga Creative Live to tak naprawdę rebrandowany Denon AH-D1000/01.

Pozdr

#3 hosemarian4

hosemarian4
  • 88 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 25 February 2010 - 21:36

Mam od niedawna CAL! Bardzo fajnie grają. Trochę głowa boli po 4 godzinach noszenia ale mam tak jako nowy użytkownik nausznych słuchawek (do tej pory zwykłe pchełki) więc pewnie się przyzwyczaję. Na Twoim miejscu obejrzałbym jeszcze AKG k518dj. Nie miałem możliwości ich nigdzie obejrzeć i dlatego nie kupiłem, może bym żałował (są trochę mniejsze)

#4 tomaszyo

tomaszyo
  • 46 posts
  • SkądPoznań

Posted 26 February 2010 - 20:16

Na początku też nie byłem przekonany do tych Creativów, bo w mojej opinii ta firma nie robi zbyt dobrego sprzętu. Ale po przeczytaniu kilkunastu recenzji (i sprawdzeniu słuchawek w sklepie, bo różnie to z recenzjami bywa) zdecydowałem się nabyć te słuchawki. Nie żałuje, sądzę że dźwięk po wygrzaniu, jest naprawdę na piątkę z plusem. Mogę gorąco zachęcić do sprawdzenia obydwóch modeli, i nie odrzucania Creativów od początku, tylko dlatego że to Creativy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users