Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2/3.1.3][2G/3G/3GS][Mac/Windows] Odblokowanie i aktywacja [redsn0w]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
588 odpowiedzi w tym temacie

#126 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 23 marca 2010 - 21:49

Mamy drugiego nagrodzonego, któremu się nie chciało zajrzeć wstecz. Jest nim pawelgnas. Gratulujemy wygranej!

#127 pawelgnas

pawelgnas
  • 58 postów

Napisano 24 marca 2010 - 01:21

problem z redsn0w w iP3G OS 3.1.3

Przeczytałem nie tylko pierwszy post, ale również strony 1-3 i inne tematy, które mówiły o OS3.1.3. Nie rozumiem, skąd taka kara, ale przyjmuję ją z pokorą. Widocznie za krótko cokolwiek staram się robić na iPhone. Zastanawiam się też, co mam zrobić, jeżeli nie znam się na temacie, a przeczytałem parę stron na wyżej wymieniony problem i nadal nie mam wystarczającej wiedzy. Czy forum nie jest miejscem do zadawania pytań? Szkoda, że za jedno pytanie zostałem ukarany, a odpowiedzi nadal nie odtrzymałem.

Ale przejdźmy do rzeczy. W ostrzeżeniach w pierwszym poście napisane jest, że nie powinienem wykonywać upgrade do 3.1.3 jeżeli chcę zdjąć blokadę SIM, albo posiadam iP3GS. U mnie sytuacja wygląda tak, że mam iPhone3G z Orange, gdzie też telefon zakupiłem, więc z SIMlockiem problemu nie mam i mieć nie będę. Myślę, że w tym wypadku się nie zrozumieliśmy. A co do samego wykonywania jailbreak, starałem się robić go wg różnych źródeł. Wszędzie jest napisane, aby w pierwszym kroku kliknąć 'Browse', a później podać redsn0w plik .ipsw z OS3.1.2 - tak też robię, ale program odrzuca to oprogramowanie, jako nieodpowiednie. W przypadku OS3.0.1 podawaliśmy plik z OS3.0, więc analogicznie myśląc, tutaj też powinien zostać przyjęty plik z oprogramowaniem o stopień niżej - tak też mówią tutoriale.

Czy "ominięcie sim-locka" jest równoznaczne z jailbreakiem polegającym na otworzeniu dostępu do plików systemowych iP i zainstalowaniu Cydii? Jeżeli tak, to źle zrozumiałem poniższe ostrzeżenie (punkt 1): http://www.myapple.p...os-3-1-3-a.html

Mam nadzieję, że za brak wiedzy w danym temacie nie zostanę ukarany następnymi punktami, albo co gorsza nie zostanę zbanowany, ponieważ brak jailbreak jest dla mnie już wystarczającą karą.

PS. Zapomniałem dodać, że poprzednim razem jailbreak wykonałem poprzez redsn0w.

#128 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 24 marca 2010 - 02:00

Przepraszam, ale ty to czytasz dla nas czy dla siebie żeby zrozumieć? Skoro jest napisane, że plik .ipsw jest nieprawidłowy to jest on po prostu nieprawidłowy. Nie wpadłeś na to aby go pobrać ponownie? Nikt tu nie jest po żeby banować, ale ile można tolerować niektóre zachowania? I nie, ominięcie sim-locka nie polega na samym JB. Trzeba również zainstalować blacksn0w lub ultrasn0w zależnie od posiadanego basebandu.

#129 banan

banan
  • 765 postów
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Napisano 24 marca 2010 - 03:26

Witam po "krotkiej" przerwie. Postepowalem po instrukcji, krok po kroku. Jedyne co mam innego to nie mam 3.1.2 tylko 3.0 (telefon kolegi i chcial pozostac przy 3.0). Uzylem redsn0w, wgralem ultrasn0w. Wszystko wyglada cacy ale do tego momentu nie pojawia mi sie logo mojego operatora (Tmobile). Gdy wszedlem do settings -> general -> about w carrier caly czas pojawia mi sie at&t 4.0. Co zrobilem zle albo czego jeszcze nie zrobilem? Sciagam teraz 3.1.2, jesli to pomoze - usune moj post Dzieki edit: telefon iPhone 3G edit2: uporalem sie prawie z wszystkim. sim zdjety?, update jest do 3.1.2, redsn0w zainstalowany. Teraz mam jeszcze jeden problem. Na zmiane (co restart jest inaczej) mam albo "no service" albo "searching". Wyczytalem gdzies zeby wylaczyc 3G, zrestartowac iphona, zresetowac network settings, wlaczyc i wylaczyc aiplane mode, odczekac. Zrobilem wszystko i dalej mam klopsa. Czy to mozliwe ze koliduje 3.1.2 z modem firmware 05.12.01? edit3: tym ostatnim chyba sobie wlasnie sam odpowiedzialem.

#130 Luki00

Luki00
  • 2 postów

Napisano 24 marca 2010 - 13:48

Witam. Posiadam Iphone 3G z softem 3.13 i niestety tym sposobem nie mogę zrobić jailbreyka ponieważ proggram redsn0w po wybraniu mojego oprogramowania pokazuje coś takiego: Unable to recognize specified IPSW. Co w takim wypadku?

#131 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 24 marca 2010 - 14:59

I oto mamy kolejnego zwycięzcę! Zapraszamy do dalszej zabawy bowiem nagród mamy ilość nieograniczoną :)

#132 adam_niem

adam_niem
  • 29 postów

Napisano 24 marca 2010 - 19:56

mam tylko jedno pytanie gdzie sie zapisuje wersja 3.1.3 na komputerze. bo jak sciagnałem z osobnego pliku to nie dam rade to wrzucic gdziekolwiek tylko musze konkretnie w odpowiednie miejsce

#133 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 24 marca 2010 - 22:17

http://www.myapple.p...iem-iphone.html

#134 Ruffi

Ruffi
  • 6 postów

Napisano 24 marca 2010 - 22:22

Zrobiłem wszystko jak napisane...
Wszystko niby dobrze przez wszystkie kroki przeszło bez problemu ale czekam..czekam... i czekam
a telefon sie włancza włącza juz ok. 20min

#135 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 24 marca 2010 - 22:38

Pewnie trzeba będzie od nowa wgrać soft przez iTunes i jeszcze raz spróbować.

#136 Ruffi

Ruffi
  • 6 postów

Napisano 24 marca 2010 - 22:40

Już wcześniej wybrałem taką opcje żeby wgrał od nowa wszystkie orginalne pliki. Ale moze od tego ze na początku wybrałem zamiast softa 3.1.2 to 3.0 ?? @Edit - Chciałbym podkreślić że telefon sie nie włącza tylko cały czas niby się ładuje nawet go wyłączyć nie można ... Więc nie znajduje go iTunes aby wgrać orginalnego :)

#137 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 24 marca 2010 - 23:15

http://www.myapple.p...overy-mode.html

Ale moze od tego ze na początku wybrałem zamiast softa 3.1.2 to 3.0 ??

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Jeśli tego nie potrafisz to wróć się do podstawówki - no chyba że akurat w niej jesteś. Wszystko na to wskazuje

#138 adam_niem

adam_niem
  • 29 postów

Napisano 24 marca 2010 - 23:16

Tutek świetny. Zaktualizowałem iPhone'a 2g z 3.0 na 3.1.3 wszystko śmiga pięknie i wkońcu mi nie gubi zasięgu. Jeśli ktoś nie zrozumiał to 2g aktualizujemy do 3.1.3 a poprzez redsnow w opcji browse wybieramy 3.1.2 (czyli ten również ściągamy!!!) wszystko bez najmniejszych problemów poszło. Dziękuje za tutorial.

#139 Ruffi

Ruffi
  • 6 postów

Napisano 25 marca 2010 - 09:10

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Jeśli tego nie potrafisz to wróć się do podstawówki - no chyba że akurat w niej jesteś. Wszystko na to wskazuje

A uwierz że w podstawówce nie jestem...

#140 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 25 marca 2010 - 11:09

To czas już do niej pójść... Wszystko jest opisane wyraźnie w pierwszym poście i nie ma tam żadnej mowy o sofcie 3.0.

#141 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 25 marca 2010 - 11:35

Przy wgrywaniu softu 3.1.2 do 3G z softem 3.1.3 wyskakuje blad w itunes i nie mozna przywroc softu...
Dołączona grafika

#142 kubunio

kubunio
  • 22 postów

Napisano 25 marca 2010 - 17:10

MAM PROBLEM!!! Mialem soft 3.1.3 nie wiem jak on byl wgrany poniewaz dzis otrzymalem telefon po zakupie. Zrobilem downgrade do 3.1.2 wyskoczyl mi blad 1015 potem uruchomilem redsn0w zgodnie wszystko poszlo, telefon zawiesil sie podczas resetowania na ekranie z ananasem na 90% poczym sie po chwili jednak zresetowal a potem to juz wyskakuje mi na ekranie kabelek. Co mam robic? Przywrocilem spowrotem oprogramowanie 3.1.3 teraz wyskakuje mi komunikat na iphonie "NO SIM card installed" Zalezy mi na wgraniu oprogramowania odblokowanego i najlepiej zdjeciu simlocka. Proszę o pomoc. :(

#143 Raziell

Raziell
  • 54 postów

Napisano 25 marca 2010 - 19:47

MAM PROBLEM!!! Mialem soft 3.1.3 nie wiem jak on byl wgrany poniewaz dzis otrzymalem telefon po zakupie. Zrobilem downgrade do 3.1.2 wyskoczyl mi blad 1015 potem uruchomilem redsn0w zgodnie wszystko poszlo, telefon zawiesil sie podczas resetowania na ekranie z ananasem na 90% poczym sie po chwili jednak zresetowal a potem to juz wyskakuje mi na ekranie kabelek. Co mam robic?

Przywrocilem spowrotem oprogramowanie 3.1.3 teraz wyskakuje mi komunikat na iphonie "NO SIM card installed" Zalezy mi na wgraniu oprogramowania odblokowanego i najlepiej zdjeciu simlocka. Proszę o pomoc. :(

Dokładnie przeczytaj pierwszy post a będziesz miał odpowiedź.

#144 kubunio

kubunio
  • 22 postów

Napisano 25 marca 2010 - 20:33

Juz mi się udało odblokowac ale teraz nie mam zasięgu hehehe, to masakra jest ;)

#145 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 26 marca 2010 - 00:28

Czwarty wygrany! Bo nie chciało mu się zajrzeć do pierwszego posta.

#146 krzysiek1980

krzysiek1980
  • 23 postów

Napisano 26 marca 2010 - 20:17

Witam, Z tego co wyczytałem ten poradnik działa tylko dla iPhone 3GS 3.1.2 ja ma obecnie OS 3.1 (7C144) wersja modemu 05.11.07 z ściągniętym simlockiem z o2. Nie chcę popełnić błędu i zablokować sobie telefon w związku z tym czy posiadając poważy soft mogę przystąpić to zmiany czy muszę najpierw jakoś wgrać 3.1.2. Drugie pytanie, jaka wersja boot loadera jest stara a jaka nowa? Z góry dziękuje za odpowiedź

#147 niki99

niki99
  • 11 postów

Napisano 27 marca 2010 - 11:15

czyli jak mam iPhone'a 3G z 3.1.3 to mi jailbreak zadziała?

#148 ejnik

ejnik
  • 296 postów

Napisano 27 marca 2010 - 11:49

Sam jailbreak na 3g dla softu 3.1.3 ci zadziała z sim-lockiem podobno nie da rady

#149 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 27 marca 2010 - 12:33

Witam,
Z tego co wyczytałem ten poradnik działa tylko dla iPhone 3GS 3.1.2 ja ma obecnie OS 3.1 (7C144) wersja modemu 05.11.07 z ściągniętym simlockiem z o2. Nie chcę popełnić błędu i zablokować sobie telefon w związku z tym czy posiadając poważy soft mogę przystąpić to zmiany czy muszę najpierw jakoś wgrać 3.1.2.
Drugie pytanie, jaka wersja boot loadera jest stara a jaka nowa?
Z góry dziękuje za odpowiedź

Ale masz ściagniętego sim-lock przez o2? Czy samodzielnie ominąłeś go przez Blacksn0w? Jeżeli to drugie to musisz pozostać na 3.1.2, a jeżeli pierwsze to musisz skorzystać z tego poradnika: http://www.myapple.p...pwnagetool.html

#150 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 27 marca 2010 - 13:11

witam. mam pytanie odnosnie iphona 3gs . mianowicie wyczytalem tutaj ze ta sie tylko ten inny JB zrobic ze recovery po kazdym wlaczeniu trza robic dla 3.1.2 . a jak bym sprobowal z 3.1.1 ? bedzie normlanie zrobiony JB czy tez tak samo? mam nowy bootrom

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych