Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2/3.1.3][2G/3G/3GS][Mac/Windows] Odblokowanie i aktywacja [redsn0w]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
588 odpowiedzi w tym temacie

#551 DeJot96

DeJot96
  • 3 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 13:16

Witam. Mam pewien problem, zrobiłem ostatnio downgrade do 3.1.3 z 4.2.1 w iPhonie 3g bb 6.15, oczywiście wszystko już po JB tylko została kwestia simlocka, ponieważ gdy wgrywam ultrasn0w przez usb to jest widoczny w Cydii, ale podświetla się na czerwono i simlock zostaje. Moje pytanie więc jest takie jak zdjąć w takiej konfiguracji simlocka, lub jak zmniejszyć bb tak żeby działało wi-fi i żebym mógł ściągnąć ultrasn0w z poziomu telefonu. Z góry dzięki za odpowiedź.

#552 animqe

animqe
  • 7 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 23:10

Pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje za pomoc ;P to moj pierwszy post i sie troszke wstydze ale mam nadzieje ze ktos mi pomoze =D MOJ IPEK TO: 3GS 32gb NA SOFCIE:4.1(8B117) NUMER SERYJNY:942XXXXXX BB:5.16.02 I tak :P chciałabym zdjac simlocka i czytalam o downgrade bb z redSnow ale ze niby trzecia czwarta i piata liczba nr seryjnego nie moze byc wieksza niz 134 bo inaczej cos tam cos tam nie ebdzie dobrze hulało :P wiec nie wiem czy to robic czy jest moze lepsza alternatywa?? bardzo prosze o pomoc zawsze uzywalam ipka jako ipoda i mysle ze w koncu uruchomic w nim telka xD

#553 Jacek6663

Jacek6663
  • 156 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 11:08

witam mam 3g 3.0 baseband 04.26.08 chciałem wgrać 3.1.3 rozumiem ze mam to zrobić sn0wbreeze-v2.9.7 mam ta wersje czy ona będzie czy ma byc jakas inna ? jest jakiś tutorial co robić krok po kroku ?

#554 steven69

steven69
  • 2 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 09:08

[CIACH]

Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. Proszę znaleźć wątek traktujący o Twoim problemie i w nim zadać pytanie. renqien

#555 zenith71

zenith71
  • 43 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 16:06

Witam serdecznie. Szanowni forumowicze.Posiadam Iphone 3GS 32gb, Firmware 3.0(7A431),Model:MC137LL,Firmware modemu: 04.26.08.złamany przez Winter Board.Telefon jest na sieć Carrier 4.0.Po podłączeniu do iTunsa dostaję informację o aktualizacji.Czy aktualizować ?Moje drugie pytanie brzmi: Co mogę zrobić aby wyczyścić i telefon wgrać jakiś nowszy soft.Obawiam się iż jak zrobię hart reset to będzie problrm z telefonem. Bardzo proszę o pomoc i odpowiedź.

#556 miki17788

miki17788
  • 13 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 21:50

Witam. Od razu przeproszę jeżeli jest to zły dział,ale prosiłbym jednak o pomoc gdyż bawię się z tym od parę ładnych dni. O tuż posiadam iPhone 3Gs 16 GB. Soft 6.1 BB. 5.16 i mam brak zasięgu. Instalowałem ultras0w c Cydii ale to nic nie pomogło i stale szuka sieci. Próbowałem redsn0w ale to też nie daje rezultatu. Czu jest jakieś wyjście z tej sytuacji? Bardzo proszę o pomoc :cry:

#557 skoczis

skoczis
  • 1 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 18:11

Witam, moglby mi ktos pomoc dlaczego robiac wszystko wg. instrukcji ciagle w redsn0w wyskakuje mi "ipsw is not supported by this version of redsnow". Próbowałem na wielu wersjach reds0wa na najnowszej mam inny blad "usb comunication problem". Posiadam iphone 2g 3.1.3. Pozdrawiam.

#558 AlexandraFirat

AlexandraFirat
  • 15 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 15:31

Gdzie pobrać ten redsnow 0.9.3 bo szukam i albo " page not found " albo jeszcze inny problem : / mam windowsa

#559 user00

user00
  • 8 postów

Napisano 05 marca 2013 - 19:32

witam posiadam iphone 2g 1) zrobiłem update do 3.1.3 by zapodać JB, po zabiegu JB wg. tutka pobrane ipsw 3.1.3 iPhone1,1_3.1.3_7E18_Restore iPhone1,1_3.1.2_7D11_Restore i bootloader'a 39 i 46 wszystko przebiegło bez problemu, po resecie fonik działał jak należy aż po wyłączeniu fona i ponownym uruchomieniu pojawia się komunikat brak karty SIM pomimo tego że owa karta jest włożona zarówno z ery (tmobile) jak i orange, zrobiłem downgrade do sofu 3.0 i dalej jest to samo? jest w stanie ktoś poradzić co z tym zrobić czy to wina softu czy raczej sprzętu? za wszelakie porady serdeczne dzięki:)

#560 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 09:40

Mam problem. Zrobiłem custom software przez sn0wbreeze, wgrałem przez iTunes, uruchomiłem iTunes, zainstalowało się, uruchomiłem iBooty. Niby wszystko działa ale jeśli wyłączę iPhone 4 to znowu muszę wchodzić w tryb DFU i przez iBooty go uruchamiać. Jak zrobić żeby normalnie działało to ustrojstwo?

#561 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 16:22

Mam problem. Zrobiłem custom software przez sn0wbreeze, wgrałem przez iTunes, uruchomiłem iTunes, zainstalowało się, uruchomiłem iBooty. Niby wszystko działa ale jeśli wyłączę iPhone 4 to znowu muszę wchodzić w tryb DFU i przez iBooty go uruchamiać. Jak zrobić żeby normalnie działało to ustrojstwo?

Tethered i Untethered Jailbreak – Różnice | AppleiPads.pl
Google to fajna sprawa wiesz?

#562 Kamil Zaleński

Kamil Zaleński
  • 2 postów
  • SkądOława, Poland

Napisano 01 lipca 2013 - 11:24

Mam iphona 3g z wersją oprogramowania 4.2.1 po ściągnięciu pliku ze strony iPhone 3G - Download iOS Upgrade i tak jak w instrukcji przytrzymania klawisza Shift wybieram wersję i ją próbuję zainstalować, kiedy pasek już dojdzie do ,,końca'' wyskakuje błąd o nazwie ,,wystąpił nieznany błąd (1604) i cały proces trafia szlak - najdziwniejsze jest to , że potem iphone przechodzi w tryb awaryjny i jakoś po wielu kliknięciach udaje mi się odzyskać poprzedni system w aktualnej wersji 4.2.1 Próbowałem już masy sposobów lecz mogłem coś zepsuć, no już sam nie wiem ! Nawet tego z programem tinyumbrella ale po tym jak zaczyna robić - proces trwa i trwa aż w końcu iphone się wyłącza i tyle z tego. POMOCY !!!

#563 apple123

apple123
  • 4 postów

Napisano 24 sierpnia 2013 - 17:32

iPhone 3g jailbreak i redsnow 0.9.3

Cześć :)
Na wstępie chciałem się przywitać ponieważ jestem nowym użytkownikiem :)
Mam taki oto problem chce zrobić jailbreak, więc wgrałem oprogramowanie 3.1.3(podobno najlepiej na nim działa) i tak ściągnąłem redsnow 0.9.3 i oprogramowanie 3.2.1 potrzebne do odpalenia redsnow ( podobno bo korzystałem według poradnika z forum). Postępuje według instrukcji i po wprowadzeni iPhone w tryb DFU jest wszystko okej aż do instalacji jailbreak, bo pojawia mi się ''waiting for rebot'' i nie chce pójść dalej. Próbowałem już wszystkiego co było możliwe po zmianę komputera, uruchomienie jako administrator, uruchomienie w trybie zgodności windows xp service pack 3, aż po uruchomienie komputera w trybie awaryjnym. Pomóżcie mi bo już mi ręce opadają.
Ps. [url]http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/132160-3_1_2-3_1_3-2g-3g-3gs-mac-windows-odblokowanie-i-aktywacja-redsn0w.html[/url] korzystałem z tego poradnika
A i użyłem opcji szukaj na forum żeby nie było :) Mój iPhone nie posiada simloca :D
Pomocy i z góry dziękuje :)

#564 bazmaster1

bazmaster1
  • 32 postów
  • SkądJastarnia

Napisano 27 sierpnia 2013 - 09:31

Cześć :)
Na wstępie chciałem się przywitać ponieważ jestem nowym użytkownikiem :)
Mam taki oto problem chce zrobić jailbreak, więc wgrałem oprogramowanie 3.1.3(podobno najlepiej na nim działa) i tak ściągnąłem redsnow 0.9.3 i oprogramowanie 3.2.1 potrzebne do odpalenia redsnow ( podobno bo korzystałem według poradnika z forum). Postępuje według instrukcji i po wprowadzeni iPhone w tryb DFU jest wszystko okej aż do instalacji jailbreak, bo pojawia mi się ''waiting for rebot'' i nie chce pójść dalej. Próbowałem już wszystkiego co było możliwe po zmianę komputera, uruchomienie jako administrator, uruchomienie w trybie zgodności windows xp service pack 3, aż po uruchomienie komputera w trybie awaryjnym. Pomóżcie mi bo już mi ręce opadają.
Ps. http://myapple.pl/ip...ja-redsn0w.html korzystałem z tego poradnika
A i użyłem opcji szukaj na forum żeby nie było :) Mój iPhone nie posiada simloca :D
Pomocy i z góry dziękuje :)

Mi też zatrzymywał się czasami na "Waiting for reboot". Rozwiązaniem było przytrzymanie POWER + HOME tak długo aż na komputerze postęp ruszał dalej. Spróbuj, może zadziała.

#565 Mariusz Sz

Mariusz Sz
  • 1 postów
  • SkądLubin, Poland

Napisano 13 września 2013 - 12:55

Witam, jako że jestem nowym tutaj - witam serdecznie ;)
A teraz moje pytanie. Znajoma zaktualizowała iPhone do najnowszej wersji - 6.13. Ma iPhone 3GS
Teraz sprawa wygląda następująco. Po aktualizacji założony jest simlock więc w telefonie nic nie zrobię.

Tutaj daję screen z programu F0recast:
[ATTACH=CONFIG]16999[/ATTACH]

Chciałbym zrobić downgrade do 4.0.2, ponieważ widziałem że tam bez problemu leci zdjąć simlock za pomocą ultrasn0w. Może jakiś inny sposób?
Obecnie chciałem robić przez sn0wbrezze, ale nic z tego nie wychodziło - iTunes wywalał błędy.

Proszę o pomoc.

#566 XjustlookatmeX

XjustlookatmeX
  • 5 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 września 2013 - 22:55

WITAM. Mam problem z iphonem 3g (tylko nie bijcie po głowie jak było). Jakieś 5 lat temu kupiłam iphone system 3.1.2 base jest tą starą wersją. Zdjęłam samodzielnie simlocka, zrobilam jailbreak. Simlock jest zrobiony w taki sposób, że przy aktualizacji systemu sie założy. Jakiś czas temu przekazałam telefon mamie i założyłam jej hasła w kontroli rodzicielskiej bo wchodziła tam gdzie nie trzeba i zapomniałam tych haseł,a chcę sprzedać ten telefon. ifunbox nie współpracuje mi z telefonem więc nie mogę zajrzeć w rejestr (życie byłoby za proste)+ mam windowsa 7 x64. W międzyczasie niestety wyszłam trochę z obiegu i za bardzo nie wiem co się dzieje...Pytania: Czy najpierw zdjąć simlocka trwale za pomocą Corona, a później dopiero bawić się we wgrywanie systemów i sam jailbreak? Czy wtedy przy restore simlock się założy? Do której wersji systemu zaktualizować, aby można było trwale zdjąć simlocka i zrobić jailbreak wyciągając jak najwięcej z telefonu? Czy najlepiej jest zrobić restore i dopiero bawić się we wgrywanie nowego systemu?( chłopski rozum nakazuje mi myśleć, że na niemodyfikowany system lepiej się wgrywa, ale nie jestem pewna) Proszę bardzo o pomoc:)

#567 keeganab

keeganab
  • 77 postów

Napisano 14 października 2013 - 18:04

Witam, kupiłem ostatnio iPhone'a 3GS z wgranym iOS 4.1. Sprzedawca zapewniał mnie że telefon jest bez simlocka, więc zaktualizowałem go do iOS 6.1.3. Gdy chciałem go aktywować wyszło jednak że iP ma simlocka :sad: Pobrałem sn0wbreeza do zrobienia aktywowanego custom softa iOS 6.1.3 ale nie mogę go włączyć, wyskakuje coś tam że aplikacja nie została zainicjowana. Mógłby mi ktoś ugotować ten soft w sn0wbreeze i go wrzucić na mediafire lub na coś innego? ;) Szukałem po necie gotowe CF 6.1.3 ale nic nie znalazłem, instalowałem CF 4.1, 5.1.1 i 6.1.2 ale za każdym razem wyskakuje mi błąd 3194 (nawet po dodaniu czegoś do pliku host). Aktualnie mam czysty iOS 6.1.3. BB: 06.15.00

#568 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 14 października 2013 - 18:10

Uzyj Redsnow 0.9.15b3 by stworzyć 6.1.3CF.

#569 keeganab

keeganab
  • 77 postów

Napisano 14 października 2013 - 18:32

A możesz napisać krótko jak to zrobić? Jeszcze nie wszystko ogarniam. A co z BB? To jest chyba od iPada, zostawić tak czy zmienić na inny? A jak tak to jak to zrobić? Sorry za takie głupie pytania :D

#570 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 14 października 2013 - 19:20

Tu masz instrukcję:
Redsn0w 0.9.15b2 Builds Custom iOS 6 to Preserve iPhone 4 or 3GS Baseband | Beijing iPhone Repair

#571 keeganab

keeganab
  • 77 postów

Napisano 14 października 2013 - 19:49

A można aktywować iP innym sposobem niż redsn0w? Nie zalezy mi na funkcjach telefonu, mogę go używać jak iPoda tylko żeby był aktywny :( 500zł w błoto dałem.

#572 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 14 października 2013 - 20:03

Wgrywasz uwtorzony za pomocą Snowbreeze aktywowany CF.

#573 TheMaly

TheMaly
  • 6 postów

Napisano 30 października 2013 - 21:20

Witam ostatnio kupiłem iphona 4 wersja IOS 6.1.3 telefon ma w sobie 14 GB dałem za niego 500 zł . Telefon fajnie wszystko ok ,ale na aukcji było ,że ma simlocka na jakąś sieć orange i to jest jak sprawdziłem orange UK . W telefonie jest karta i to chyba macierzysta orange uk. Jak go włączyłem pierwszy raz pisało plus potem orange i dziś włączam go pisze t-mobile pl czy bez pl nie pamiętam czego może być przyczyna ,że on tak wariuje ?I czy jest jakiś sposób aby ominąć simlocka bo jak sprawdzałem kosz na simlock.pl jest z 500 zł + . W salonie Orange PL chyba nie da rady co nie ? A w komisie lub coś ?

#574 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 30 października 2013 - 21:22

Co to ma wspólnego z [3.1.2/3.1.3][2G/3G/3GS] ?

#575 TheMaly

TheMaly
  • 6 postów

Napisano 30 października 2013 - 21:32

To gdzie to mam zamieścić w końcu ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych