Mam problem plik ma 11 GB a moj mac nie chce ruszyć nic co ma wiecej niz 4 GB. I mam problem bo nie wiem jak podzielić ten plik. Jakieś podstawowe programy tez nie dzielą plików wiekszych niż 2 GB.

Jak przenieść plik większy niż 4 GB ? Jakiś program do dzielenia plików ?
Rozpoczęty przez
grubybarti666
, 23 lut 2010 10:49
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 lutego 2010 - 10:49
Napisano 23 lutego 2010 - 10:57
Pewnie FAT wchodzi tu w grę, sprecyzuj może skąd dokąd ten plik ma pójść.
Napisano 23 lutego 2010 - 11:25
Chciałem przenieść plik z mojego maca na dysk zewnętrzny. Z tym że raczej to nie wina tego FAT bo.
1. sformatowałem ten dysk tak ze w ogóle moge coś na niego przenieść z mojego maca.
2. kiedy chce przenieść ten plik to komunikat wyskakuje ze OSX nie przenosi większych niż 4 GB
Napisano 23 lutego 2010 - 11:29
Sformatowałeś ten dysk niechybnie w FAT. Przeszukaj forum ze słowami kluczowymi FAT, NTFS i poszukaj programów, które rozwiążą twój problem. Chodzi o to, że natywnie Mac OS X nie zapisuje plików na partycjach NTFS, a tylko na FAT (ten stary format ma właśnie ograniczenie 4GB). To nie jest wina Mac OS X, jeśli się tak bardziej przyjrzeć, a co sugerujesz.
Napisano 23 lutego 2010 - 11:59
ok, ale nadal nie widze tu odp czy jest jakis program do dzielenia plikow jak winrar na Windzie...
sam mialemtaki problem w momencie jak chcialem przeniesc obraz DVD na pendrive.
Napisano 23 lutego 2010 - 12:15
stuffit nie dzieli ? nie pamietam ale watpie zeby miał z tym problemy
Napisano 23 lutego 2010 - 19:42
Sformatuj zewne.dysk w NTFS oraz zainstaluj na maczku NTFS for mac,dostepny na [url=http://www.softarchive.net]SoftArchive[/url]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych