Hej,
drodzy forumowicze, mam do Was niecodzienne pytanie, na które nie udało mi się wyszukać odpowiedzi...
Otóż zastanawiam się czy kupując nieoryginalny adapter Mini DisplayPort > DVI coś stracę?
Pytam, ponieważ obiły mi się o uszy opinie o pasach na ekranie, etc., a tego zdecydowanie chciałbym uniknąć.
Pozdrawiam
twec
PS Być może znacie sklep, w którym zamiast wspomnianej przejściówki można kupić cały kabel Mini DisplayPort > DVI?
Adapter/kabel do Mini DisplayPort - czy kupować nieoryginalny?
Started by
twec
, 21 Feb 2010 13:42
4 replies to this topic
Posted 21 February 2010 - 13:42
Posted 22 February 2010 - 05:09
Nie stracisz, to zwykła przejściówka. Apple ma droższą ponieważ lubi drogo sprzedawać akcesoria.Otóż zastanawiam się czy kupując nieoryginalny adapter Mini DisplayPort > DVI coś stracę?
Mam podobny zamienik i działa bezproblemowo.
Możesz trafić na uszkodzony adapter dowolnego producenta, nawet Apple.Pytam, ponieważ obiły mi się o uszy opinie o pasach na ekranie, etc., a tego zdecydowanie chciałbym uniknąć.
Taka przejściówka to zaledwie kilka centymetrów, znacznie ważniejsza jest jakość kabla który znajdzie się między tą przejściówką a monitorem.
Jeżeli kabel DVI kupujesz 2m za 25PLN to tym bardziej nie powinno Cię martwić 60PLN za 5cm mDP (to takie same kable, tylko jeden ma wtyczkę mDP).
W kraju nie widziałem nigdzie takich kabli. Pozostaje tylko sprowadzenie, np z USAPS Być może znacie sklep, w którym zamiast wspomnianej przejściówki można kupić cały kabel Mini DisplayPort > DVI?
Kabel ~1.8m mini DisplayPort -> DVI
Pozdrawiam.
Posted 22 February 2010 - 14:39
Dzięki za odpowiedź. Tak podejrzewałem, jednak potrzebowałem, by ktoś rozwiał moje wątpliwości
.
Kupuję zatem na Allegro i tyle.
Dzięki i pozdrawiam
twec
Posted 22 February 2010 - 18:29
Nareszcie ktoś poszedł po rozum do głowy i wymyślił kabel mDP -> DVI. Pozostaje tylko poczekać aż trafi do Polski albo zebrać większe zamówienie i sprowadzić z Zachodu.
Posted 22 February 2010 - 20:28
Ja bym go nawet kupił, ale problem jest taki, że zdarza mi się pracować w kilku różnych lokalizacjach, więc dla każdej z nich musiałbym mieć taki osobny kabelek. Przejściówka będzie zatem poręczniejsza.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users