Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes - zapisywanie danych na innej partycji niż C?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 sayous1

sayous1
  • 97 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 18:41

Witam

chciałbym sie dowiedzieć czy istnieje jakaś możliwość zapisywania danych w iTunes na innym dysku niż na systemowym ??
Bo jak dodaje jakieś aplikacje do iTunes to mi zapisuje na dysku systemowym czyli C a na C mam mało miejsca tylko 6 Gb

prosze o pomoc
pozdrawiam

majkool
Nazwa tematu zmieniona. ;)

#2 cielak221

cielak221
  • 12 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 19:12

Nie wiem czy o to chodzi ale ... Edycja-> Preferencje->Zaawansowane i tam będziesz miał okienko ''Miejsce folderu iTunes Media". Ustaw sobie miejsce na dysku które najbardziej Ci odpowiada i gitara. ;) Dziękuje dobranoc.

#3 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 20 lutego 2010 - 19:51

Dodam, że standardowa lokalizacji aplikacji z iTunes na windows'ie 7 to :
C:\Users\\Music\iTunes\iTunes Media\Mobile Applications

Tak jak napisał cielak221, na pewno Ci się uda ; )

#4 sayous1

sayous1
  • 97 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 21:44

ok dzieki prosze o zamkniecie pozdro

#5 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 21 lutego 2010 - 01:08

Zamykam na życzenie Autora. ;)

#6 sayous1

sayous1
  • 97 postów

Napisano 25 lutego 2010 - 01:01

iTunes - zapisywanie danych na innej partycji niż C?

witam

sorki ze powtarzam temat który sam kazałem zamknąć ale niestety problem nadal aktualny:(

chodzi o zapisywanie na innej partycji niż C
zmieniłem w iTunes/Edycja/preferencje/zaawansowane aby zapisywało mi na partycji F
ale co z tego jak nadal zapisuje mi aplikacje na C :(

co robic??

pozdrawiam

majkool
To mogłeś wysłać mi PW to bym otworzył ponownie, połączyłem nowy z tym.

#7 sayous1

sayous1
  • 97 postów

Napisano 27 lutego 2010 - 10:54

pomoze ktoś ??

#8 djchopin

djchopin
  • 53 postów

Napisano 03 marca 2010 - 17:56

Przylaczam sie do prosby o rozwiazanie problemu :((

#9 djchopin

djchopin
  • 53 postów

Napisano 04 marca 2010 - 20:51

Znalazlem rozwiązanie które jest odpowiedzią na temat: otóż jak zauważyłem iTunes domyślnie zapisuje pliki w folderach systemowych (moje dokumenty) uzytkownika na partycji systemowej. Wystarczy zmienić lokalizacje folderu Moje Dokumenty na inną niż standardowo w systemie (tj. z partycji C:/) na inną np. D;/
Można to zrobić z pozycji rejestru (tak jak ja to zrobiłem i pieknie zadziałało- iTunes zapisuje wszystkie dane u mnie na partycji D:) lub za pomocą programów jak np. TweakUI lub Ashampp Optimizer.
:D

majkool
No i elegancko :D
Sprytnie rozwiązałeś poruszony problem.

---- Dodano 05-03-2010 o godzinie 14:17 ----
Temat do zamknięcia. Problem rozwiązany :))

#10 przemkrak

przemkrak
  • 2 postów

Napisano 15 marca 2010 - 16:52

Znalazlem rozwiązanie które jest odpowiedzią na temat: otóż jak zauważyłem (...) Wystarczy zmienić lokalizacje folderu Moje Dokumenty na inną niż standardowo w systemie (tj. z partycji C:/) na inną np. D;/
Można to zrobić z pozycji rejestru (...)

...to takie troche "siłowe" rozwiazanie - czy nie ma naprawde sposobu (bez grzebania w rejestrze i przenoszenia "Moje dokumenty" na inny dysk) na skuteczny transfer folderu iTunes na Pulpit (czyli wyjęcie go na amen z "Moich dokumentow")???

...ja po prostu nie chce miec folderu iTunes, w ktorym znajduja sie wszystkiem aplikacje, piosenki, filmy etc... w "Moje dokumenty" tylko chce go miec na Pulpicie i chce, zeby iTunes synchronizowal iPhone'a wlasnie z tym katalogiem

...czy moge sobie chcieć i sie nie da? ...czy moze ktos z Was zna prosty sposob na skuteczne przeniesienie tych folderow?

bede wdzieczny za pomoc

#11 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 marca 2010 - 16:58

Niestety, to samo jest z Mac'iem. Standardowo przenosi Ci tylko folder z muzyką jesli masz zaznaczoną opcje aby po kliknieciu na kawalek kopiowal go do iTunes. Jesli nie kopiuje Ci muzyki, to niestety ale po zmiane ustawien w iTunes nic Ci nie przeniesie

#12 ihex

ihex
  • 24 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 stycznia 2013 - 13:43

Witam, odświeżę trochę temat zważywszy że nie został on zamknięty, miałem już od (kilku reinstalek systemów) właśnie taki problem, ciągle biblioteka się rozrastała... wujek google pomógł (jak zwykle). Do rzeczy znalazłem ten oto tutorial jest on co prawda z ale "chyba" udało mi się coś zmienić trzeba tylko trochę na czuja polecieć bo w iTunes się trochę pozmieniało od tamtego czasu. 1. Najpierw zmień położenie folderu iTunes Music z domyślnego na wybrane w iTunes "Edycja" -> "Preferencje" -> "Zaawansowane" -> "Położenie folderu iTunes Music" oraz zaznacz opcję "Dodając pliki do biblioteki, kopiuj je do folderu iTunes Music" 2. Skonsoliduj bibliotekę iTunes "Plik"->"Biblioteka" -> "Skonsoliduj bibliotekę muzyczną..." -> "Konsoliduj" i poczekaj, aż proces przebiegnie do końca 3. Zamknij iTunes 4. Idź do: WinXP: C:\Documents and Settings\NAZWA_UŻYTKOWNIKA\Moje dokumenty\Moja muzyka\ Win Vista: C:\Users\NAZWA_UŻYTKOWNIKA\Music\ MacOS: /Users/NAZWA_UŻYTKOWNIKA/Music/ i przenieś cały folder iTunes w wybrane miejsce na Dysku np. E:\Biblioteka iTunes\ 5. Przy włączaniu iTunes przytrzymaj klawisz SHIFT do pojawienia się komunikatu: Wybieramy opcję "Wybierz bibliotekę..." i wyszukujemy w naszym nowo utworzonym folderze np. na dysku E:\ pliku iTunes Library.itl 6. Od tej pory iTunes będzie zapisywał wszystko w utworzonym przez Ciebie folderze 7. Pojawia się problem, aplikacje w "Biblioteki" -> "Programy" są 'głuche'. Zaradzić temu można na kilka sposobów: albo w "Biblioteki" ->"Programy" zaznaczamy wszystkie aplikacje i usuwamy, a następnie wchodzimy w (w moim przypadku) E:\Biblioteka iTunes\iTunes\Mobile Applications i zaznaczamy wszystkie pliki *.ipa, klikamy prawym klawiszem myszy i "Otwórz" (może to troche potrwać jak się ma dużo aplikacji) i będą się one dodawały do "Biblioteki" ->"Programy" w ten sposób zgrywamy wszystkie aplikacje które kiedykolwiek zainstalowaliśmy na iPhone i nie usunęliśmy wcześniej z "Biblioteki" ->"Programy" albo w "Biblioteki" ->"Programy" również zaznaczamy wszystkie aplikacje i usuwamy, a następnie podpinamy iPhone'a. W "Urządzenia" -> "Nazwa Twojego iPhone'a" klikamy prawym klawiszem myszy na Nazwę Twojego iPhone'a i wybieramy opcję "Przenieś zakupione rzeczy" (jeśli macie włączoną auto-synchronizację, to powinien sam się o to zapytać). iPhone przeniesie teraz wszystkie aplikacje z AppStore'a zainstalowane w danej chwili na telefonie W ten sposób przenosimy tylko te aplikacje, które mamy zainstalowane na telefonie WAŻNE: Zaznaczenie wszystkich aplikacji w "Biblioteki" -> "Programy", a następnie ich usunięcie jest punktem OBOWIĄZKOWYM. Jeśli pominiecie ten punkt, to programy w "Biblioteki" -> "Programy" będą się dublować !!! Tutorial zapożyczony z innego forum od użytkownika Herby Mam nadzieję że pomoże.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych