Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gra Machinarium wkrótce na Mac OS X

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

#26 Michalek

Michalek
  • 1 031 postów
  • SkądWołomin/ Chełm

Napisano 20 lutego 2010 - 23:01

Wie ktoś, czy dostępna w empiku, w przedsprzedaży gra, to właśnie ta w metalowym pudełku, z płytą z soundtrackiem? Bo bym zamówił, ale jeśli to nie ta, to poczekam.

#27 zrywa

zrywa
  • 58 postów

Napisano 21 lutego 2010 - 00:36

z checia w to zagram. Pamietacie samorosta ? to cos podobnego

#28 sanitariusz

sanitariusz
  • 524 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 21 lutego 2010 - 00:43

Jakiś miesiąc temu kupilem gre ze strony producenta. Polecam ją każdemu miłośnikowi starych przygodówek. Fajne łamigówki. Przy niektorych naprawdę trzeba się nagłówkować. Grając na myśl przychodziły mi Goblinsy z Amisi... Oczywiście chodzi o sens rozgrywki, bo klimat jest całkowicie inny.

#29 Skinnyp

Skinnyp
  • 169 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 lutego 2010 - 02:04

eh, wygląda ładnie, szkoda bo bardzo nie lubię*takich gier, ale wiadomo, gusta...

#30 koniu

koniu
  • 362 postów
  • SkądSe

Napisano 21 lutego 2010 - 03:24

eh, wygląda ładnie, szkoda bo bardzo nie lubię*takich gier, ale wiadomo, gusta...

spróbuj :) takie samo miałem podejście , gra jest Genialna

#31 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 21 lutego 2010 - 11:42

Największą wadą gry jest to, że jest bardzo krótka.

#32 Gringo997

Gringo997
  • 779 postów
  • Skądnieznana

Napisano 21 lutego 2010 - 11:46

zrobiłem pre-order na empik.pl a klimat gdy niesamowicie przypomina mi obrazy Beksińskiego!

#33 redziol

redziol
  • 192 postów

Napisano 21 lutego 2010 - 12:07

Kupiłem w zeszłym tygodniu ze stronki producenta - po zapłaceniu dostępne są do ściągnięcia wersje na PC, Mac i Linux oraz soundtrack wraz z jakimiś 5 bonusowymi ścieżkami. Fantastyczna produkcja - doskonała grafika i równie perfekcyjny soundtrack. Pozwala się przenieść w klimat lat 90tych, kiedy demoscena tętniła pełnią*życia - wtedy właśnie ludzie piksowali takie piękne grafiki i robili taki dobry ambient.

#34 hubi1994

hubi1994
  • 161 postów
  • Skąddrezdenko

Napisano 21 lutego 2010 - 12:43

Potwierdzam gierka jest swietna, przeszedlem cala pelna wersje w 2-gi dzien swiat 8-)

#35 cheniek

cheniek
  • 477 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 21 lutego 2010 - 12:47

Nie gram w gry - jakoś mnie nie kręcą. Jedyną, w którą dotąd grałem, był Neverhood właśnie, który zajął mi 3 miesiące (proszę bez krytycznych komentarzy - wiem, że to długo, ale nie gralem non stop i przeszedłem ją bez podpowiedzi). Drugą jest właśnie Machinarium, którą kupiłem online po sześciu (!) gwiazdkach w "Przekroju". Pełny zachwyt :)

#36 DonLechoos

DonLechoos
  • 238 postów
  • SkądJędrzejów, Poland

Napisano 21 lutego 2010 - 15:21

gra jest niesamowita! tak mnie zahipnotyzowała że spędziłem przy komputerze ponad 5 godzin! polecaaam szczerze! :D

#37 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 21 lutego 2010 - 21:56

Machinarium zbiera doskonale recenzje – średnio ponad 90% i wkrótce trafi także na platformę Mac OS X.

już trafiła - dawno temu...
ale dzięki za info o polskiej pudełkowej wersji
tak dla ciekawskich - można wyciągnąć soundtrack z plików gry (trzeba tylko rozszerzenie na mp3 pozmieniać - kawałków jest wtedy ponad 20
twórcą muzyki jest Tomáš Dvořák znany również jako Floex (polecam szerzej poznać jego twórczość)

#38 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 21 lutego 2010 - 22:08

lfemzwan - tylko po co to robić? kiedy kupowałem tę grę online na początku listopada ze strony Amanity dostałem również wszystkie ścieżki wraz z okładką do wydrukowania.

#39 sneipas

sneipas
  • 7 postów
  • SkądK-Koźle

Napisano 22 lutego 2010 - 15:26

Nie grywam w gry komp. ale demówka bardzo mi się spodobała, kupuję;)

#40 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 22 lutego 2010 - 15:53

parmenides - bo w soundtracku jest kawałków 14, a w plikach masz np. robot band, którego to kawałka brakowało...

#41 stolik

stolik
  • 396 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 22 lutego 2010 - 16:00

ta gra jest zrobiona w flashu ... dobra to ona by była na urzadzenia przenosne np iphone... ale nie na pc/mac

#42 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 22 lutego 2010 - 16:00

niby tak, tylko po co komu robot band (to efekt dźwiękowy do gry, a nie muzyka sama w sobie), jakie byłyby jeszcze utwory poza tymi 14 kawałkami, które dostajemy kupując grę + robot band, na którym Tobie zależy, żeby bawić się w wyciąganie? Dobra - zmykam, bo muszę lecieć na Blechacza do FN - w końcu dzisiaj dzień urodzin Frycka;) pozdr

#43 hubi1994

hubi1994
  • 161 postów
  • Skąddrezdenko

Napisano 22 lutego 2010 - 16:50

A ktore pliki trzeba pozmioeniac? (pytam bo mam blueconnect i kazdy mb dla mnie sie liczy;) )

#44 cheniek

cheniek
  • 477 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 22 lutego 2010 - 17:54

ta gra jest zrobiona w flashu ...

dobra to ona by była na urzadzenia przenosne np iphone...
ale nie na pc/mac

W iP nie ma Flasha. I prawdopodobnie nigdy nie będzie. A w tej akurat grze ważniejsze jest wszystko inne poza tym, w czym jest zrobiona. Wiesz, to tak, jakby wymagać od Citroena 2CV, żeby miał 5 poduszek powietrznych i kontrolę trakcji. W "blaszance" ważne są właśnie "te inne rzeczy". I w Machinarium również.

#45 iPestek

iPestek
  • 564 postów
  • SkądKópertino

Napisano 22 lutego 2010 - 18:16

ta gra jest zrobiona w flashu ...

dobra to ona by była na urzadzenia przenosne np iphone...
ale nie na pc/mac

Szczerze, nie wyobrażałbym sobie granie w Machinarium na iPhonie. Po za tym temat z Flash'ką już jest wyjaśniony - Stefan powiedział kategoryczne NIE...

#46 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 22 lutego 2010 - 18:20

Może autor wątku zmieniłby w końcu dosc mylący i po prostu nieprawdziwy tytuł wątku i wyedytowal pierwszy swój wpis.

#47 ergie

ergie
  • 17 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 lutego 2010 - 19:06

Tak na marginesie, udało mi się już uwolnić robotkę 8-)

#48 bejzkik

bejzkik
  • 337 postów
  • Skądsc

Napisano 23 lutego 2010 - 00:59

Samorost 1

a tutaj przeslawny samorost (skonczony z wyjatkowa radoscia na zakrapianej imprezie jeszcze na studiach :) )

#49 centurion

centurion
  • 46 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 11:03

Ja skorzystałem ze świątecznej okazji za 10 dolców. Jak ściagałem, to była wersja na windows/mac/linux - więc tytuł newsa jest mylący. Grałem na macu i pececie - bez problemów, na moim linuxie (ubuntu 8.04) niestety działa z 5-sek. opóźnieniem, co całkowicie wyklucza rozgrywkę. Mam nadzieję, że to był tylko mój problem. Dodatkowo były jakieś bonusy (gra, muzyka, plakat), które pewnie będą też w wersji pudełkowej. Gra niezwykle klimatyczno-logiczna z cudownymi pomysłami. Gorąco polecam, choć nie miłośnikom hack'n'slash :D

#50 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 postów
  • SkądSiemianowice Śląskie

Napisano 23 lutego 2010 - 13:20

no to ładnie, ładnie, leci za $20 :) za chwilkę będzie, i zobaczymy, demo mnie rozniosło na łopatki, stare czasy pięknych przygodówek mi się wspominają, miła przerwa od WoW'a :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych