Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

[3G] Ikonki "jak za mgłą" - uszkodzona płyta?

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Gość_anci.pl_*

Gość_anci.pl_*

Posted 18 February 2010 - 02:49

Witam, mam komis gsm, i zajmuję się profesjonalnie naprawą iphonów. Wszystko jest jak za mgłą, bardzo jasny jest wyświetlacz , dosłownie jak za mgłą. za mlekiem, zmieniałem soft. , zmienialem przedni panel, dotyk i z szybką, przełożyłem od sprawnego , i jest to samo, wina lezy w płycie lub w ustawieniach. prosze nie pisać, zmniejsz jasnośc podświetlenia. bo to nie o to chodzi. spotkaliście sie z takim czymś/ mam 3 takie iphoonki 3g 8gb. czekam na pomoc

#2 Alex007

Alex007
  • 820 posts

Posted 18 February 2010 - 09:07

Sprawdź czy mają białe kropki w gniazdku słuchawkowym i docku. Jak czerwone to zalane.Wtedy jako serwisant sam sobie możesz odpowiedzieć.

#3 zaq81

zaq81
  • 19 posts

Posted 20 February 2010 - 18:25

Po mojej ostatniej wyprawie biegowej okazało się że telefon nie działa :( telefon nabrał trochę mojego potu i bałem się że jest zlany, nic nie działało przez cały tydzień nie dotykałem telefonu w oczekiwaniu a całkowite wyschniecie . Dziś podłączyłem go do kompa i nic echo otwarłem do żeby sprawdzić czy w środku jest jeszcze jakaś woda okazało się że jest suchutki, podłączyłem taśmę nr.1 bo była odpięta i telefon zadziałał, działa wszystko tyle że na ekranie ledwo co widać nie wiem co dalej, myślicie że serwis sobie z tym poradzi ??? czy jeszcze sam jestem w stanie coś wykombinować, aha w gniazdku słuchawkowym i docku nie mam niczego czerwonego

#4 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 21 February 2010 - 18:28

1.Od potu to ci się nie zaleje 2.Następnym razem poszukaj czy są takie pokrowce do Iphona co możesz przez pasek przewiesić i biegać do woli (a na pewno są);) 3.Jak już otwarłeś go to straciłeś gwarancje 4. A co do Pana serwisanta z pierwszego postu na początku sprawdziłbym czy miały JB i Winterboard i ustawione Dim icon i wallpaper.

#5 zaq81

zaq81
  • 19 posts

Posted 21 February 2010 - 19:42

gwarancji nie ma bo telefon był na firmę :( Pani grzecznie mnie poinformowała że na fv jest rok a co do opaski to mam takie cudo tyle że ostatnio padał trochę śnieg i deszcz wiec postanowiłem go schować do schowka w kurtce na gps i do był właśnie błąd(miałem go nie brać na takie warunki przy -10 dawał rade w tej opasce ), no nic po weekendzie zadzwonię do jakiegoś serwisu i spytam o ewentualne koszty, uczę się żyć bez mojego gadżetu :( motywacja biegowa się traci. Dzięki za zainteresowanie :)

#6 papolak

papolak
  • 12 posts

Posted 22 February 2010 - 07:50

Też miałem ikonki za mgłą winna była jakaś aplikacja z cydii

#7 Stasio90

Stasio90

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 22 February 2010 - 09:48

gwarancji nie ma bo telefon był na firmę Pani grzecznie mnie poinformowała że na fv jest rok
a co do opaski to mam takie cudo tyle że ostatnio padał trochę śnieg i deszcz wiec postanowiłem go schować do schowka w kurtce na gps i do był właśnie błąd(miałem go nie brać na takie warunki przy -10 dawał rade w tej opasce ), no nic po weekendzie zadzwonię do jakiegoś serwisu i spytam o ewentualne koszty, uczę się żyć bez mojego gadżetu motywacja biegowa się traci.
Dzięki za zainteresowanie

O ile wiem jeśli kupowałeś od orange lub od Ery to masz 2 lata gwarancji, to chyba nie robi różnicy że był na firmę kupiony. Rok gwarancji od Apple i rok od operatora powinno być. O_O

Też miałem ikonki za mgłą winna była jakaś aplikacja z cydii

Nie był to Winterboard i zaznaczone Dim icon i wallpaper

#8 Issakles

Issakles
  • 32 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 March 2010 - 10:04

Witam Komus sie udalo albo wie w czym jest/byl problem ? Pozdrawiam

#9 jarek25

jarek25
  • 7 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 April 2010 - 03:23

Witam. Mam dokładnie taki sam problem. Jestem przekonany ze to przez zalanie telefonu. Tylko teraz pytanie jak naprawić płytkę?

#10 Stasio90

Stasio90

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 14 April 2010 - 06:07

Sam jej nie naprawisz( tzn. ciężko otworzyć iphona i zdobyć taka płytkę) możesz co jedynie oddać do pogwarancyjnego serwisu np. iclinic ale za pewne cenę jaką zasugerują będzie powiedzmy dość wygórowana łagodnie to ujmując, na twoim miejscu wolałbym dołożyć i kupić nowego.

#11 linqus

linqus
  • 4 posts

Posted 14 April 2010 - 07:21

Mój iphone 3g również miał przygodę z nurkowaniem w wodzie. Po osuszeniu efekt był taki sam, jak opisywany w tym wątku: jeszcze czytelny choć bardzo "wyblakły" ekran. Dodatkowo, bateria trzymająca max. 12h i to w stanie spoczynku. O ile z mlekiem na ekranie da się żyć, to ładowanie go co parę godzin, przy niezbyt intensywnym użytkowaniu, dyskwalifikowało go jako telefon. (O dziwo, wszystkie pozostałe podzespoły/funkcje działały bez problemów). Telefon był na zabiegach antykorozyjnych w iClinic, które z pewnością odpowiednio zabezpieczyły elementy wewnętrzne, ale niestety nie rozwiązały opisanych problemów. Diagnoza to uszkodzone konektory na płycie głównej - płyta do wymiany.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users