Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Na ilu urządzeniach mogę zainstalować raz zakupioną aplikację z App Store?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 krzyssz

krzyssz
  • 16 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 lutego 2010 - 20:18

Witam,

Czy ktoś się orientuje na ilu urządzeniach mogę zainstalować raz zakupioną aplikację? Załóżmy, że mam jedno konto w iTunes ale dwa iPhone'y. Kupiłem np. grę i chciałbym ją wgrać na oba urządzenia. Czy jest jakieś ograniczenie? Czy można to w jakiś sposób przeprowadzić? Pytam czysto teoretycznie. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

[URL="http://www.myapple.pl/members/majkool.html"]majkool[/URL]
Nazwa tematu poprawiona.
Wątek przeniesiony do działu Pomoc. ;)

#2 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 17 lutego 2010 - 20:22

Nie ma ograniczenia, możesz nawet 10 iPhoneów synchronizować z jednym kontem iTunes. Jedno ograniczenie, to autoryzacja konta iTunes na 5 komputerów jednocześnie.

#3 krzyssz

krzyssz
  • 16 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 lutego 2010 - 20:24

Rozumiem. Dziękuję za informację. Pozdrawiam

#4 mkaiser

mkaiser
  • 1 postów

Napisano 29 grudnia 2014 - 12:33

Witam,

Dołączam się do tematu, ale w nieco innej konfiguracji:

1.MacBook Air - żałożone w OSX dwa konta (żona i ja), ale sam MB jedzie na koncie w itunes moim.

2.Iphone 5s (Żony) osobne konto w itunes

3.Iphone 4 (mój) osobne konto w itunes

4.ipad I ma moje konto w itunes.

Czyli: 3 urządzenia (ipad, iphone, MB Air) mają jedno konto w itunes jest to konto X a Żona ma konto Y.

Wszystkie urządzenia z IOS są skonfigurowane z Itunes w MB Air, ale tak, że Żony iphone na drugim koncie systemowym w MB.

Pytanie:

kupiłem program na koncie X (moim) i czy mogę go przekazać, zainstalować, na koncie itunes Y żony? Mogę jej to jakoś przekazac?

Jeśli tak to prosiłbym opis w kilku krokach lub odesłanie do jakiegoś manuala. Dziękuję.

#5 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 29 grudnia 2014 - 12:45

[...]

Pytanie:

kupiłem program na koncie X (moim) i czy mogę go przekazać, zainstalować, na koncie itunes Y żony? Mogę jej to jakoś przekazac?

[...]

iOS8 daje taką możliwość przekazania zakupionych aplikacji, poprzez Chmurę Rodzinną. 

A co do OS X to Yosemite także taką opcję posiada - też Chmura Rodzinna

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.

#6 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 30 grudnia 2014 - 10:41

iOS8 daje taką możliwość przekazania zakupionych aplikacji, poprzez Chmurę Rodzinną. 
A co do OS X to Yosemite także taką opcję posiada - też Chmura Rodzinna

Tylko kolego ip4 nie otrzymał ios8. Dopiero 4s go wspiera. Chyba że zaloguje się na ip5s na swoje konto udostępni chmurę rodzinna i następnie zaloguje spowrotem konto żony.
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#7 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 30 grudnia 2014 - 14:41

Tylko kolego ip4 nie otrzymał ios8. Dopiero 4s go wspiera. Chyba że zaloguje się na ip5s na swoje konto udostępni chmurę rodzinna i następnie zaloguje spowrotem konto żony.

Autor tematu zapytał czy takie coś jest możliwe, więc odpowiedziałem że TAK ;)

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych