Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pisanie nowego SMS'a a przejście do innej wiadomości

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 mar-cin-k

mar-cin-k
  • 14 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 11:31

W menu Wiadomości u góry ekranu są dwie ikonki. Gdy wybieram tą po prawej stronie czyli pisanie nowego smsa, ukazuje się klawiatura i można edytować smsa a następnie go wysłać, proste prawda :) Jednakże gdy podczas pisania tego smsa chcę sprawdzić jakiś inny sms np. aby coś z niego skopiować to nie mogę wrócić do listy wszystkich smsów bo po prostu ta wiadomość zniknie i nie zostanie zapamiętana. Czy można cos z tym zrobić? Czy Mam iPhona 3G.

#2 Markusos7s

Markusos7s
  • 46 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 11:40

Jakiego masz softa ? U mnie zawsze jak wychodziłem to zapamiętywało smsa.

#3 mar-cin-k

mar-cin-k
  • 14 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 11:49

version: 3.1.3 (7E18)

#4 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 12:01

U mnie zawsze jak wychodziłem to zapamiętywało smsa.

A w jaki sposób wychodziłeś? Bo mówimy tu o pisaniu nowego smsa, a nie kontynuacji wcześniejszej korespondencji, gdzie faktycznie można wrócić do listy smsów bez kasowania wersji roboczej. Przy nowej wiadomości masz tylko opcję anuluj, lub przycisk home. Anulowanie kasuje treść, a home zapisuje wersję roboczą i wychodzi do springboardu. Ponowne wejście do wiadomości uruchamia automatycznie ostatnią wersję roboczą, bez możliwości podejrzenia innych smsów.

#5 mar-cin-k

mar-cin-k
  • 14 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 12:22

Tak, mowa o pisaniu nowego smsa. Tak jak powiedział trocu są tylko dwie opcje Anuluj albo klawisz Home. Zatem nie mozna dostać się do innych smsów podczas pisania nowej wiadomości, czy tak?

#6 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 lutego 2010 - 12:57

Dokładnie. Jeśli konwersacja była wcześniej rozpoczęta i zaczynasz pisać kolejnego SMSa to zostanie on zapamiętana. Jeśli natomiast jest to nowy SMS w nowej konwersacji to nie zapamięta jej gdy klikniesz Anuluj lub gdy wciśniesz Home

#7 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 13:13

Jeśli natomiast jest to nowy SMS w nowej konwersacji to nie zapamięta jej gdy [...] wciśniesz Home

Wręcz przeciwnie :)
Zapamięta, ale nie pozwoli na rozpoczęcie innej bez zakończenia tej pierwszej lub anulowania jej. Pozdrawiam

#8 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 lutego 2010 - 13:57

Ajj... czepiasz się :P

#9 Markusos7s

Markusos7s
  • 46 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 15:00

A w jaki sposób wychodziłeś? Bo mówimy tu o pisaniu nowego smsa, a nie kontynuacji wcześniejszej korespondencji, gdzie faktycznie można wrócić do listy smsów bez kasowania wersji roboczej. Przy nowej wiadomości masz tylko opcję anuluj, lub przycisk home. Anulowanie kasuje treść, a home zapisuje wersję roboczą i wychodzi do springboardu. Ponowne wejście do wiadomości uruchamia automatycznie ostatnią wersję roboczą, bez możliwości podejrzenia innych smsów.

Sorki, mój błąd, chodziło mi o to, że jak zacznę pisać smsa, wyjdę przyciskiem home, wejdę np. do safari i potem wrócę do smsa to zapamiętuje jego treść ;)

#10 mar-cin-k

mar-cin-k
  • 14 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 15:09

No szkoda... Tak dobryi telefon a nie posiada takiej prostej funkcji.

#11 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 17 lutego 2010 - 19:47

No to użyj w takim przypadku opcji Zaznacz wszystko i Kopiuj ;) Gorzej tylko, jak będziesz chciał coś skopiować z Safari do SMS'a, ale jest na to rozwiązanie Action Menu Plus z Cydia tylko po JailBreak'u... Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych