Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ski Jumping 2010 na iPhone - poczuj się jak Adam Małysz

• Please log in to reply
58 replies to this topic

#1 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5535 posts

Posted 17 February 2010 - 09:57

[newshuge]http://farm5.static.flickr.com/4042/4364199945_4b3b5dc0fc_o.png[/newshuge]
Chyba nie mogło być lepszej pory na wydanie gry o skokach narciarskich. W zeszłą sobotę Adam Małysz w pięknym stylu wywalczył olimpijskie srebro na średniej skoczni, a już za kilka dni będzie walczył o dobry wynik na większym obiekcie. Polskie studio Vivid Games przygotowało grę, dzięki której każdy może poczuć się jak nasz Orzeł z Wisły.

Dołączona grafika Dołączona grafika

Ski Jumping jest konwersją gry stworzonej wcześniej z myślą o zwykłych telefonach komórkowych. Teraz znacznie ulepszona wersja trafia na iPhone.

Ski Jumping wyznacza nowe trendy w takich kwestiach jak realizm, proporcje, skala. Dzięki naszemu silnikowi i wzmożonej pracy designerów i programistów udało nam się uchwycić ducha tego sportu dostarczając produkt przemyślany i kompletny.

Już poprzednia wersja oferowała:
- Tryb kariery wraz z rozwojem stworzonego zawodnika,
- 26 skoczni znanych i 49 skoczków o różnych umiejętnościach,
- Zaawansowany silnik fizyczny symulujący lot skoczka,
- Sklep z wyposażeniem dla profesjonalnych zawodników,
- Prawdziwe rekordy do pobicia.

Na iPhonie i iPodzie Touch poszliśmy jeszcze dalej dodając obsługę akcelerometru do kontroli skoczka, sieciowej funkcjonalności pozwalającej na bicie rekordów na każdej ze skoczni oraz piękną grafikę i oprawę dźwiękową. To wszystko za cenę niższą, niż gry na telefony komórkowe!

Ponadto twórcy zapewniają, że w najbliższym czasie pojawi się poprawka dodająca do gry język polski.

Dołączona grafika Dołączona grafika

Poniżej film prezentujący grę w akcji:

Ski Jumping 2010 kosztuje 2,99$ i można go pobrać stąd: Ski Jumping 2010 for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store
Oficjalna strona twórców gry: Vivid Games - Award winning Game Developer - iPhone, Mobile, DS, Wii, PSP

[newsindexhuge]http://farm3.static.flickr.com/2702/4364941698_24d54ef3c4_o.png[/newsindexhuge]
[newsindexsmall]http://farm5.static.flickr.com/4023/4364941746_8770950cd7_o.png[/newsindexsmall]

#2 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 17 February 2010 - 10:15

wygląda beznadziejnie ;)

#3 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5535 posts

Posted 17 February 2010 - 10:17

A pamiętasz Deluxe Ski Jump? Kilka pikseli a jaka frajda ;)

#4 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 17 February 2010 - 10:20

hehe, właśnie w pierwszym poście chciałem do tego nawiązać ;)
Fakt, masz rację :)

#5 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 17 February 2010 - 10:34

To była dopiero rewelacyjna gra a jaką miała grywalność :)

#6 robalcfg

robalcfg
  • 495 posts

Posted 17 February 2010 - 10:41

To była dopiero rewelacyjna gra a jaką miała grywalność :)

Faktycznie tak było, ale patrząc na filmik ze Ski Jumping 2010, można śmiało wywnioskować, że niewiele mają wspólnego. Niezłą mają wyobraźnię dodając w tym filmiku podpis "Advanced physics model for the flight simulation" xD

btw. Nie wiedziałem, że stare Deluxe Ski Jump doczekało się edycji 3D: Mediamond - Deluxe Ski Jump 3 :D

#7 tyskirulez

tyskirulez
  • 22 posts

Posted 17 February 2010 - 10:52

no wspomnienia sie nasuwaja

#8 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 February 2010 - 11:08

Pamiętam jak w szkole na informatyce się grało :D

#9 emidio

emidio
  • 28 posts

Posted 17 February 2010 - 12:05

Nie tylko kilka pixeli ale tez bardzo płynna animacja, nie to co tu...

#10 rad3ks

rad3ks
  • 353 posts
  • SkądOberschlesien

Posted 17 February 2010 - 12:20

raczej konkurencja miazdzy te gre ... nie zalezy mi specjalnie na 20 ilus tam skoczniach skoro to nie wyglada zachecajaco... do deluxe ski jump 3 podobna jest gra Ski Jump. tam sie miło gra :)

#11 Vivid Games

Vivid Games
  • 9 posts

Posted 17 February 2010 - 13:18

Nie tylko kilka pixeli ale tez bardzo płynna animacja, nie to co tu...

Może nie widać tego na materiale video, ale gra chodzi płynnie (około 25 klatek na sekundę).

Dodatkowo staraliśmy się uchwycić ducha sportu, spędziliśmy sporo czasu na testach. Wersja komórkowa odniosła gigantyczny sukces. Wierzymy, że dacie jej szansę.

Z chęcią odpowiemy na pytania związane z grą. A dla trzech chętnych czekają kody promocyjne.

#12 czehuziom

czehuziom
  • 82 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 February 2010 - 13:23

Ocenianie gry na podstawie filmików jest co najmniej smieszne. Nie mówię, że ta gra będzie super, ale radziłbym najpierw sprawdzić czy oceniac. Dla mnie przede wszystkim liczy sie grywalność a nie grafika.

#13 stolik

stolik
  • 396 posts
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Posted 17 February 2010 - 13:27

heh wreszcie "zagramy sobie w małysza"...

#14 czehuziom

czehuziom
  • 82 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 February 2010 - 13:29

Jeżeli byłaby taka możliwość poprosze o kod. Kiedyś na noki 3510 miałem jakieś skoki, które były bardzo grywalne - niestety potem trafiłem już na same gnioty.

#15 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 17 February 2010 - 13:30

A dla trzech chętnych czekają kody promocyjne.

W takim razie ja mogę przetestować :)

#16 kumbol

kumbol
  • 14 posts

Posted 17 February 2010 - 13:59

Ja również z chęcią zagram, kodzik byłby miły :)

#17 Templar

Templar
  • 112 posts
  • SkądWarsaw City

Posted 17 February 2010 - 14:05

A jak można taki kod zdobyć, bo ja bym przetestował z chęcią ;)

#18 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1376 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 17 February 2010 - 14:06

Pamiętam jak w szkole na informatyce się grało :D

O tak, i ludzie zgrywali sobie demo na pożyczone dyskietki, bo w domu nie mieli… :D
Pamiętam… ale kiedy to było… Wtedy jeszcze nagrywarki CD kosztowały fortunę! :D
A na szkolnych komputerach Windows 95… Jak ktoś miał już 98 to był szał… :lol:

---- Dodano 17-02-2010 o godzinie 14:07 ----

To ja też w takim razie poproszę! :P

#19 Vivid Games

Vivid Games
  • 9 posts

Posted 17 February 2010 - 14:10

Prosimy o PM z uzasadnieniem :)

#20 Templar

Templar
  • 112 posts
  • SkądWarsaw City

Posted 17 February 2010 - 14:13

O tak, i ludzie zgrywali sobie demo na pożyczone dyskietki, bo w domu nie mieli… :D
Pamiętam… ale kiedy to było… Wtedy jeszcze nagrywarki CD kosztowały fortunę! :D
A na szkolnych komputerach Windows 95… Jak ktoś miał już 98 to był szał… :lol:

No największy szał to był przy DSJ2, a te wyszło w 2001, to wtedy już chyba znaczna większość miała 98, ja miałem Windowsa Me (IMO największy syf jaki wydał M$, Vista przy tym to cudowny, niezawodny system), całe szczęście pod koniec 2001 pojawił się XP ;)

---- Dodano 17-02-2010 o godzinie 14:29 ----

btw. Nie wiedziałem, że stare Deluxe Ski Jump doczekało się edycji 3D: Mediamond - Deluxe Ski Jump 3 :D

DSJ3 ma super tryb online, także polecam. Niestety multiplayer kosztuje 20 euro rocznie, ale i tak warto ;)

#21 RinaHayashida

RinaHayashida
  • 7 posts

Posted 17 February 2010 - 15:16

Kilka dni temu miałam okazję zagrać w wersję na komórkę i muszę przyznać, że całkiem wciagające (najbardziej jednak spodobało się mojemu Ojcu, szczęśliwemu, że udało mu się opanować sterowanie bez znajomości angielskiego ;D). Ciekawa jestem o ile bardziej rozbudowana została wersja na iPhone'a.

#22 Koyot

Koyot
  • 947 posts

Posted 17 February 2010 - 15:32

Gra jest pomysłem rozgrywki zastanawiająco podobna do Ski Jump - też z AppStore... Ale tam skoczek obraca się cały ;)

YouTube - Ski Jump - iPhone app

#23 psych0l

psych0l
  • 138 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 17 February 2010 - 15:44

sterownie ta gra u mnie jest niemozliwe, staram sie robic tak jak jest na filmiku i to w ogole nie dziala, no coz raz dofinansowalem polskich deweloperow wiecej tego bledu nie popelnie.

#24 anonim_321

anonim_321
  • 280 posts
  • SkądToruń

Posted 17 February 2010 - 15:51

O tak. DSJ... Przed obejrzeniem filmiku myślałem ( i miałem nadzieję ), że to właśnie będzie coś w stylu DSJ'a. No cóż niestety nie, ogólnie szału nie robi. Wręcz wygląda beznadziejnie...

#25 Vivid Games

Vivid Games
  • 9 posts

Posted 17 February 2010 - 16:03

sterownie ta gra u mnie jest niemozliwe, staram sie robic tak jak jest na filmiku i to w ogole nie dziala, no coz raz dofinansowalem polskich deweloperow wiecej tego bledu nie popelnie.

Zmieniłeś sterowanie w opcjach na TILT? Jeśli nie, to obsługa skoku odbywa się poprzez tapnięcie.

Sterowanie jest jednym z elementów gry, na które poświęciliśmy bardzo dużo czasu.

Chętnie poczytamy wszelkie opinie na temat gry!

---- Dodano 17-02-2010 o godzinie 16:04 ----

Gra jest pomysłem rozgrywki zastanawiająco podobna do Ski Jump - też z AppStore... Ale tam skoczek obraca się cały ;)

YouTube - Ski Jump - iPhone app

Staraliśmy się, żeby nasza gra możliwie w małym stopniu przypominało tę, do której link podałeś. To zupełnie dwie różne pozycje, które łączy tematyka.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users