[2G] Internet z laptopa po WiFi
Rozpoczęty przez
zawis
, 16 lut 2010 14:05
Brak odpowiedzi do tego tematu
Napisano 16 lutego 2010 - 14:05
na poczatek chcialbym sie przywitac - cześć
od razu mówię - z przyjacielem Google, wyszukiwarką forum oraz innymi źrodlami spedzilem nad tym 3dni BEZSKUTECZNIE - szukalem, korzystalem z porad, próbowalem - dalej internetu nie moge odpalic na iPhone moim.
najpierw wyjaśnię jak u mnie wygląda sytuacja:
-System Windows Vista Home Premium (oryginał)
-Laptop z wbudowanym adapterem Wifi firmy Atheros AR5B91 Wireless Network Adapter, we właściwościach zaawansowanych mam ustawienia:
802.11b Preamble ---> wartość: Long and Short
AdHoc 11n ---> wartośc: Enable
Dynamic MIMO Power Save --->wartość: Disable
Network Adress ---> wartość: (zaznaczone jest "Nieobecna")
Recieve Buffers ---> wartość: 256
Scan Valid Interval ---> wartość: 60
Transmit Buffers ---> wartość: 512
Dostęp do internetu:
U mnie jest neostrada rozdzielana przez zwykly router LAN ADSL w którym DHCP przypisuje mojemu Laptopowi adres IP 10.0.0.5 i dzieki temu mam połączenie z internetem.
PROBLEM:
Tworzenie sieci AD Hoc na wszystkie mozliwe sposoby nie daje skutku, kombinowanie z IP w iPhone tez nie daje skutku, ktos podsunął mysl z CCPROXY - nie wiem albo jestem jakiś tępy ale nie widze aby cokolwiek przeplywalo danych przez CCPROXY - konfugurowalem go na rozne sposoby... juz nawet probowalem mostkowania polaczen - chyba wszystkeigo
Dziwnym jest, ze odnajduje mi iPhone moja stworzona siec i nawet jak powie mi ze sie podllaczyl (ptaszek przy sieci) to w lapie nie widze jakichkolwiek zmian ze jest cos podlaczonego
Zaczynam sie poddawac - CO JEST !!??
to moze inaczej - czy ktos ma podobna sytuacje jak ja i poradzil sobie z tym i mi wyjasni szczegoly - moze gdzies u mnie tkwi blad i tego nie widze
ewentualnie obsluge CCPROXY prosilbym o objasnienie - postepowalem wg instrukcji jednej osoby z forum - zero skutku
dodam ze adapter wifi jest sprawny w lapie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych