Page Up / Page Down
Rozpoczęty przez
konkretmat
, 15 gru 2006 18:55
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 grudnia 2006 - 18:55
Jestem stosunkowo nowym użytwkonikiem Maca (MacBook Pro) - nie ma u mnie klawiszy Page Up Page Down Home End (nie wiem czy nie ma ich na wszystkich Mac'ach czy tylko na laptopach:) ).
Jestem przyzwyczajony do korzystania z tych klawiszy i nie ukrywam że bardzo mi ich brakuje
Czy ktoś wie czy mogę funkcje tych klawiszy wykonywać przy pomocy jakiegoś skrótu klawiaturowego?

Napisano 15 grudnia 2006 - 19:06
comman i strzalka do gory to page up, command i strzalka w dol to page down, command i strzalka w lewo to home command i strzala w prawo to end
Napisano 15 grudnia 2006 - 19:46
A jakbyś zapomniał, to są te klawisze rozpisane na strzałkach.
Napisano 15 grudnia 2006 - 20:19
O.O"
Mam maczka juz przeszlo pol roku, i do tej pory nie zauwazylem tym napisow na strzalkach O.O"
Wychodzi na to ze zaden ze mnie Sherlock Holmes ;]
A co do brakow- mnie na poczatku najbardziej irytowal brak 'delete'a, dopuki nie rozgryzlem kombinacji CTR+Backspace
PS: wlasnie odkrylem jeszcze jedna kombinacje, ALT+Backspace
czego to czlowiek nie wie o klawiszach

Napisano 17 grudnia 2006 - 20:19
dzieki za podpowiedz
Napisano 17 grudnia 2006 - 20:25
zamiast dziękować większą "przyjemność" sprawił byś forumowiczom najpierw szukając
http://myapple.pl/search.php
http://myapple.pl/search.php
Napisano 26 listopada 2007 - 15:15
U mnie to nie działa i nie wiem czemu. Command + strzałka góra/dół działa jak home i end. Home i end też działają jak home i end. Już mnie powoli trafia, bo strasznie mi brakuje page up/down. Mam MacBooka z OSX 10.4.10. Double Comman używam tylko to przerobienia małego entera na prawego alta. Po wyłączeniu Double Command też strałki góra/dół nie działają jak page up/down. Jakieś sugestie? fn, ctr, alt + strzałka góra/dół też nie działają jak page up/down. Nic nie kombinowałam z klawiaturą, od początku nie działało...
Napisano 26 listopada 2007 - 16:03
U mnie w OSX dziala fn+up etc a w konsoli np. w mc czy irssi fn+shift+up etc
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych