Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Blueconnect Huawei E160 - nie moge dodac sterownikow

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 maciej.nadolski

maciej.nadolski
  • 9 posts

Posted 15 February 2010 - 09:53

Cześć, Mam Huawei E160. Przeinstalowalem SL (10.6.2) na czysto i teraz cholera, nie moge wrzucic sterownikow. Zupgradowałem też firmware na najnowszy ze strony Huawei i nadal to samo. Macie może pomysł jak obejść ten problem? Poniżej wycinek raportu z crash-a. Obecnie kombinuję jak 'na około' wrzucić sterowniki Huawei 3g bez odpalania tej aplikacyji. Ma ktoś może te sterowniki i mógłby się podzielić? Process: AutoOpen [2328] Path: /Volumes/Mobile Connect/MobileConnect.app/Contents/MacOS/AutoOpen Identifier: com.apple.myCarbonApp Version: ??? (???) Code Type: X86 (Native) Parent Process: launchd [92] Date/Time: 2010-02-15 09:49:14.767 +0100 OS Version: Mac OS X 10.6.2 (10C540) Report Version: 6 Interval Since Last Report: 1021 sec Crashes Since Last Report: 2 Per-App Crashes Since Last Report: 2 Anonymous UUID: ABC0A0E1-F448-4005-BC42-6ACD415B7A97 Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV) Exception Codes: KERN_INVALID_ADDRESS at 0x0000000008000119 Crashed Thread: 0 Dispatch queue: com.apple.main-thread

#2 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Posted 15 February 2010 - 09:56

Witam, ja nie uzywam tego ich oprogramowania wcale. Po prostu mozesz ustwic wszystko w preferencjach systemowych i dalej w 'sieci' (network).

#3 maciej.nadolski

maciej.nadolski
  • 9 posts

Posted 15 February 2010 - 09:58

Hej, nie moglem zmusic SL do wykrycia uzadzenia i zainstalowania modemu. Chyba brakuje mi paczki Huawei 3G. Dodajac użądzenie w sieci nie widzę w ogóle Huawei 3G. Czy mogłbyś mi napisać jak Tobie się udało to zrobić? Edit: Mam MBP 13' i nie mogę wybrać połączenia z internetem przez modem.

#4 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts

Posted 15 February 2010 - 10:13

Witam. Mi sie wydaje, ze nie potrzeba dodatkowego softu, jednak jezeli SL go nie widzi to jest juz grubszy problem. Czyli objawy takie, ze wpinasz i nic sie nie pojawia? Sprawdzilem, modem mam ten sam model co ty. Wiec ja normalnie wszystkie instrukcje a propos nr telefonu, hasla itp wpisuje bezposrednio w modem w opcjach sieci. Z tym, ze mi ten modem widzi bez problemu. Jak cos to postaram sie pomoc, tylko napisz na PW jak sie skontaktowac.

#5 maciej.nadolski

maciej.nadolski
  • 9 posts

Posted 15 February 2010 - 10:14

Niestety, nie może go rozpoznać.. Do tego chyba potrzebne te stery, a cudowana Aplikacja od Huawei lub Ery się wypiernicza ;/

#6 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts

Posted 15 February 2010 - 10:18

Niestety, nie może go rozpoznać..
Do tego chyba potrzebne te stery, a cudowana Aplikacja od Huawei lub Ery się wypiernicza ;/

Aplikacja sie wypiernicza, bo nie widzi modemu, takie sa objawy. A sprawdz w 'System profiler' - mam angielskiego SL - czyli tam gdzie jest spis bebechow compa czy go widzi na szynie usb.

#7 maciej.nadolski

maciej.nadolski
  • 9 posts

Posted 15 February 2010 - 10:43

Aplikacja sie wypiernicza, bo nie widzi modemu, takie sa objawy. A sprawdz w 'System profiler' - mam angielskiego SL - czyli tam gdzie jest spis bebechow compa czy go widzi na szynie usb.

Widać go podpiętego pod USB - [url]http://img97.imageshack.us/img97/8685/screenshotob.png[/url]
Natomiast idąc do sieci nie mogę wybrać żadnego modemu. Jest tylko to - [url]http://img6.imageshack.us/img6/9869/screenshotjt.png[/url]

Masz jakiś pomysł co można zrobić z tym fantem?

#8 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts

Posted 15 February 2010 - 10:56

Widać go podpiętego pod USB - http://img97.imagesh...creenshotob.png
Natomiast idąc do sieci nie mogę wybrać żadnego modemu. Jest tylko to - http://img6.imagesha...creenshotjt.png

Masz jakiś pomysł co można zrobić z tym fantem?

Dziwne, przyznaja, ze mi sie pomysly skonczyly. Moze ten upgrade firmware'u cos spapral. Nie wiem czy da sie to odwrocic jakos czy nie. Ze swojej moge ewentualnie podeslac ta instalke co jest na samym paluchu. Moze uzyj jakiejs aplikacji do usuwania programow (AppCleaner) dla przykladu. I nie wiem czy masz mozliwosc, sprawdzenia tego modemu na innym sprzecie. Wtedy bysmy sie dowiedzieli, czy sam modem dziala, czy jedak cos padlo z nim.

#9 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 15 February 2010 - 11:00

Musisz poszukać installer pod SL dla tej paczki sterowników. Mnie E160 bez sterowników nie chciał działać, a sterowniki nie chciały się instalować bo oryginalny instalator się wywalał.
Na szczęście Huawei wypuściło programik który instaluje w SL sterowniki z oryginalnej paczki, to jest taki programik http://www.huaweidev... OS X 10.6).zip - nie wiem czy to dokładnie ten którego użyłem, ale powinien działać

#10 maciej.nadolski

maciej.nadolski
  • 9 posts

Posted 15 February 2010 - 11:35

Pomogło! Dzięki :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users