Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z siecią, nie działa Adium, Skype, Ipla...

• Please log in to reply
No replies to this topic

#1 kelli

kelli
  • 18 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 February 2010 - 15:02

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Od wczoraj pojawił się dziwny problem z siecią na moim macbooku.
Od kilku miesięcy korzystam z jednej i tej samej sieci wifi, do której jest podłączony jeszcze jeden komp z windą i PS3, które działają*prawidłowo.

Od wczoraj macbook zaczął się dziwnie zachowywać, tzn nie działają programy typu Skype, Adium, Firefox, Ipla, Vuze... ( twierdzą, że nie może połączyć się z siecią).
Najdziwniejsze jest to, że Safari funkcjonuje całkiem normalnie!!!
Diagnostyka sieci wskazuje na to, że mój komp nie jest podłączony do sieci, ale przecież safari śmiga.

Czy może ktoś z was miał podobny problem i mógł by szepnąć słówko, poradzić co zrobić, co może być przyczyną?
Wielkie dzięki

---- Dodano 14-02-2010 o godzinie 16:36 ----
Problem rozwiązany.

Dostęp niektórych programów samoczynie, nie rozumiem w jaki sposób zablokował Little Snitch.
Gdyby komuś się zdarzyło coś podobnego, należy w little dodać do listy zablokowane programy i zezwolić na łączenie się z netem.

Pozdrawiam wszystkich

---- Dodano 15-02-2010 o godzinie 02:27 ----
Hej

Już problem rozwiązany, poprosiłam kumpla, z wrocka z resztą o pomoc i okazał się mega doradcą.
Problem tkwi w Little Snitch, który nie rozumiem w jaki sposob blokował mi pewne programy(o niegrzeczny bez porozumienia ze mną)
Jak by ktoś miał z tym problem, należy w litlle snitch dodać*programy do listy i zezwolić na łączenie z netem

pozdrawiam wszystkich i dzieki

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users