Witam. Założyłam 2 nowe skrzynki pocztowe, ale teraz musze je usunąć i nie bardzo wiem, jak to zrobic. Próbowałm je usunąć, ale woła haslo i pokazuje sie komunikat :"Może być jakiś problem z serwerem poczty lub siecią. Sprawdź ustawienia konta „marzena” lub spróbuj ponownie.
Napotkany błąd serwera: Nastąpiło przekroczenie limitu czasu nawiązania połączenia z serwerem „mail.talktalk.net” na porcie 995"
Jak usunąć te nowe skrzynki z programu mail? Zakładajac konto najprawdopodobniej zamiast wpisac smpt wpisalam smtp w serwerze poczty wychodzacej, chce poprawic ten blad i zalozyc skrzynke jeszcze raz.
Dzieki za pomoc

usuwanie skrzynki pocztowej
Rozpoczęty przez
bronek22
, 13 lut 2010 20:19
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 lutego 2010 - 20:19
Napisano 14 lutego 2010 - 00:02
Takie pytanie, czy nie przywracałeś systemu z Time Machine?
Bo nie wiem czy dobrze rozumiem, ale usuwasz konto normalnie w preferencjach Mail.app w zakładce Konta na dole tym przyciskiem z minusem [-], tak? I to nie działa? O żadne hasła nie powinien pytać, a już na pewno nie odpytuje przy tym serwera.
Napisz najlepiej co dokładnie robisz, bo coś mi tu nie pasuje w tym co napisałeś.
Jeśli chodzi tylko o poprawienia nazwy serwera SMTP to można to zrobić, nie musisz usuwać konta do tego celu.
Napisano 14 lutego 2010 - 00:05
Ja gdy usuwałem kont o z Mail to zaznaczałem konto klikałem w koło zębata na dole i usuń skrzynkę

Napisano 14 lutego 2010 - 00:17
Ja również zaznaczałam konto, klikałam na zębate koło na dole i usuń, ale nazwa konta podswietlała sie na szaro i nie znikała. Dlaczego? Zrobiłam tez edycje serwera SMTP i pyta mnie o hasło żeby dostać sie do konta wpisuje, je a on co 1 min pyta mnie o hasło i nic. Time Machine-postepowałam zgodnie z instrukcja i nie moge tych kont usunąć.
Napisano 14 lutego 2010 - 00:24
No to jesteśmy chyba w domu, Time Machine po przywróceniu ~/Library/Mail przynajmniej u mnie zabrał prawa do zapisu i nic nie można było zmieniać w preferencjach.
Jak możesz to wklej tutaj wynik polecenia z konsoli:
ls ~/Library/Mail/
Albo jak nie chcesz to sprawdź samemu, dla przykładu powinieneś mieć "-rw-r--r--" dla swojego usera wszędzie przy plikach, a katalogach dodatkowo "x":
-rw-r--r-- 1 maciek staff 45056 10 lut 16:22 AvailableFeeds
drwxr-xr-x 4 maciek staff 136 13 lut 23:59 Mailboxes
Jak możesz to wklej tutaj wynik polecenia z konsoli:
ls ~/Library/Mail/
Albo jak nie chcesz to sprawdź samemu, dla przykładu powinieneś mieć "-rw-r--r--" dla swojego usera wszędzie przy plikach, a katalogach dodatkowo "x":
-rw-r--r-- 1 maciek staff 45056 10 lut 16:22 AvailableFeeds
drwxr-xr-x 4 maciek staff 136 13 lut 23:59 Mailboxes
Napisano 14 lutego 2010 - 02:04
find ~/Library/Mail -type d -exec chmod 755 {} \;
find ~/Library/Mail -type f -exec chmod 644 {} \;
w Terminalu załatwi sprawę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych