Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Office for Mac 2008 Word i problem z polskim słownikiem

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 simonek

simonek
  • 284 posts
  • SkądSzczecin

Posted 13 February 2010 - 19:41

Szukałem dzisiaj intensywnie na forum odpowiedzi na to pytanie i niestety nie znalazłem rozwiązania. Zainstalowałem Office + wszystkie aktualizacje, na końcu wgrałem polski słownik. Ustawiłem język polski w każdym programie z pakietu. Po restarcie we wszystkich oprócz Word'a mam ustawiony przy starcie j.polski, tylko w Wordzie ciągle wraca na Czeski. Sprawdzałem plik Normal.dotm ma ustawiony zapis i odczyt. Jeśli ktoś wie co mogę zrobić by na stałe był j.p. w Wordzie proszę o pomoc. Dodam tylko, że system to 10.6 ze słownikiem zaktualizowanym dla tej wersji.

---- Dodano 14-02-2010 o godzinie 01:41 ----
Po raz kolejny okazuje się że najciemniej jest zawsze pod latarnią;) Z całego pakietu office, jedynie word ma przy języku opcję "default". Byłem pewien, że to przywraca domyślny język (lokalizacja), tymczasem tą opcją ustawia się zaznaczony przez nas język jako ten który chcemy mieć zawsze na początku ciągle wskakiwał mi ten nieszczęsny czeski, dlatego dopiero teraz to "odkryłem". Proszę moderatora o zamknięcie.

#2 ernes

ernes
  • 2 posts

Posted 16 February 2010 - 20:16

witam, przepraszam ze w tym miejscu ale szukam polskgo slownika do worda 2008 czy ktos moze mi przeslac link na prv. Z gory bardzo dziekuje

#3 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 16 February 2010 - 20:29

Zrobię to jawnie bo mam jaja i nie boję się konsekwencji - Sklep internetowy iSpot APR komputery Apple Mac, iPod, iPhone, akcesoria iPod, iPhone, oprogramowanie.

#4 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 16 February 2010 - 20:30

@ernes - coś szukać Ci się nie chciało, szkoda
Polski słownik do Microsoft Office 2008

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users