Dostałem etui zamykane na dwa magnesy i zastanawiam się, czy magnesy po obu strona przycisku nie stanowią problemu - nie zauważyłem problemów z zasięgiem, 3G ani Wifi, ale chciałbym zapytać o wasze wrażenia. Konstrukcyjnie czujnik magnetyczny jest prawie po drugiej stronie iPhone'a, więc raczej sprawa powinna dotyczyć anteny GSM...
Co o tym sadzicie?
Sam w sobie futerał jest bardzo w porządku.

Etui zamykane na 2 magnesy p czy niebezpieczne?
Rozpoczęty przez
furmirek
, 11 lut 2010 19:08
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 lutego 2010 - 19:08
Napisano 11 lutego 2010 - 19:23
Osobiście nie słyszałam, żeby jakikolwiek magnes tej wielkości zakłócał pracę jakiegokolwiek telefonu (powtórzenie celowe). Jedyne co mi przychodzi do głowy to problematyczny kompas, ale to raczej ze względu na skojarzenie z tym normalnym, a nie wydaje mi się, żeby ten iPhone'owski działał na tej samej zasadzie
.

Napisano 11 lutego 2010 - 20:16
Odradzam, znajomy miał etui zamykane na magnes, i już nie pamiętam co z nim było, czy gubił sieć czy się wyłączał. Iphone (3G) był nawet wysyłany do serwisu Ery (oczywiście bez etui - stwierdzili że jest sprawny), dopiero po usunięciu magnesu z etui wszystko wróciło do normy.
Napisano 11 lutego 2010 - 21:32
Ja posiadałem na magnes i wszystko było ok.
Może posiadał jakiś dziwny egzemplarz xd
Napisano 11 lutego 2010 - 23:21
Ja nie polecam, a raczej nie ryzykowalbym... Mam takie cudo od w dodatku dobrej firmy krusell do iPod touch 2g, jak się zalokuje ipka to jest ok, ale jak zapomnę zablokowac to ipek pada, czasem wstaje po twardym resecie a czasem tylko restore zostaje :/
Napisano 12 lutego 2010 - 22:30
Ktoś pisał na forum o problemach z 3GS przy takim futerale. Z tego co pamiętam chodziło właśnie o kompas. A może o coś innego, hmm? Ale na pewno ktoś już o tym pisał.
Napisano 12 lutego 2010 - 22:40
Ktoś pisał na forum o problemach z 3GS przy takim futerale. Z tego co pamiętam chodziło właśnie o kompas. A może o coś innego, hmm? Ale na pewno ktoś już o tym pisał.
tak, było coś takiego

Napisano 15 lutego 2010 - 00:06
Ja mam etui zapinane na jeden magnes oraz iPhone'a 3GS w środku i na kompas nie narzekam. Często zdarza się oczywiście, że przed użyciem kompasu mam informację abym poruszał telefonem w "ósemkę", ale ze dwa kółka zrobię i wszystko śmiga.
Przy czym ja mówię tutaj o takiej kaburze na pasek, z której do używania iPhone'a się wyjmuje, bo być może są też takie, które umożliwiają używanie telefonu bez jego wyciągania.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych