Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod mini

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 reeye

reeye

• 1 506 postów

Napisano 26 sierpnia 2005 - 21:18

Szykowny odtwarzacz który waży zaledwie 103 gramy.

[center:c2502e64a7]Dołączona grafika [/center:c2502e64a7]

W jakich zastosowaniach najlepiej się sprawdza?
Jakie są jego największe zalety, a jakie wady ?
Czym ogranicza, a w jakich dziedzinach daje wielkie możliwości ?
Co warto dokupić, a z czym można się wstrzymać ?
Czym kierowaliście się przy zakupie ?
Jakie wrażenie robi na znajomych ?

Zapraszam posiadaczy do wypowiadania się.

#2 waluigi

waluigi
  • 708 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 27 września 2005 - 10:13

W jakich zastosowaniach najlepiej się sprawdza?
Generalnie w każdych, nosze go ze sobą praktycznie wszędzie, biore na rower, do sklepu, na spacer ;)

Jakie są jego największe zalety, a jakie wady ?
Hmmmm, zalety, jak w chyba każdym iPodzie kółko, świetne podświetlenie, przejrzyste i wygodne menu.
Oczywiście niewielki rozmiar, i waga, też sa istotne.
Co ważne, praktycznie sie nie rysuje, swojego mam 4 miesiące, i żadnej rysy na obudowie nie mam (ze wzgledu na materiał z jakiego go wykonano : aluminium anodyzowane), ale myśle że na wyswietlaczu mogą się jakieś pojawić :)

Wady - Razi troche wyposażenie, brak kabla FW, czy ładowarki, która w IGeneracji mini, była dodawana...
I może jakością dodawanych słuchaweczek, które imo po pewnym czasie grają gorzej, ale moze poprostu za wiele wymagam :)
W każdym razie, jakiś poważnych wad nie zauważyłem - jest niemal idealny :)

Co warto dokupić, a z czym można się wstrzymać ?
Myśle że napewno ładowarke sieciową, zwłaszcza jeśli sporo podróżujecie, do miejsc, w których trudno o komputer :)

Czym kierowaliście się przy zakupie ?
Potrzebowałem dobrego odtwarzacza, a że iPod powalił mnie na kolana designem, pojemność mini mi wystraczała, wybrałem jego - i ani troche nie żałuje :)

Jakie wrażenie robi na znajomych ?
"Jakie to śliczne" - mówią, zwłaszcza kobiety ;)
Zazwyczaj maja jednak problem z obsluga kółkiem - może wymaga wprawy ;)

Pozdrawiam, waluigi :D

#3 madzinii

madzinii
  • 25 postów

Napisano 29 września 2006 - 10:50

Co do kólka, to wiele "niewprawionych" ma problem. fakt może mini mniej się rysuje od innych ipodów, ale ja naprzykład częściej korzystam z ipodvideo a na wycieczki typu, zjazd rowerem po skarpie biorę wytrzymały, nierysujący się i na baterię stary odtwarzacz mp3 o pojemności 512.... Mini odpoczywa na szafce....

#4 Smierc

Smierc
  • 379 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 września 2006 - 11:15

W jakich zastosowaniach najlepiej się sprawdza? Znakomity na rower, mały, lekki, łatwy do schowania w kieszeni plecaka. Jakie są jego największe zalety, a jakie wady? Zalety: możliwość podpięcia zarówno przez usb jak i firewire, łatwość poruszania się po menu, tak jak napisałem wcześniej - małe rozmiary i waga. Wady: monochromatyczny wyświetlacz, troche badziewne słuchawki, ale tak jest z reguły jest ze stokowymi dodatkami, przydała by się stacja dokująca co dokupic: na pewno do podstawowej wersji należy kupić kabelek FW, a najlepiej combo USB-FW, po pewnym czasie słuchawki, bo standardowe, nie sa najlepszej jakości a tak jak już tu pisano dość szybko ulegaja "biodegradacji", dla osób jeżdzących dużo na rowerze polecałbym zakup pilota, przydałaby się też ładowarka sieciowa, bo nie zawsze można się podłączyć do kompa celem naładowania baterii Czym kierowaliście się przy zakupie? chciałem kupić odtwarzacz mp3, zarazem aby służył czasem do przenoszenia danych. podstawowym kryterium była solidność konstrukcji i sprawdzona firma

#5 madzinii

madzinii
  • 25 postów

Napisano 29 września 2006 - 11:25

fakt, słuchawki kupiłam po trzech tygodniach. Te "stare" szkoda gadać.... heheheh zwykłę za 20 zł do kompa sprawowały się lepiej niż oryginalne.

#6 pawello

pawello
  • 150 postów
  • SkądTarnów

Napisano 25 października 2006 - 11:14

Czy uwazacie ze warto kupic iPoda mini pierwszej generacji? Jakie sa wady i zalety tych odtwarzaczy? Wiem ze bateria najczesciej wymaga wymiany - co wtedy? Zainteresowalem sie nim z powodu FW+USB w jednym

#7 djyoda

djyoda
  • 155 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 października 2006 - 14:04

Ja kozystam juz od miesiąca mam 1g 4gb:) i chodzi super... kupiłem uzywanego ale bateria nadla trzyma okolo 10h:P wada? tak jak kazdy pisze hdd:/ trzeba bardzo uwazac... no chyba z edolozysz troche kasy i nano:)

#8 pawello

pawello
  • 150 postów
  • SkądTarnów

Napisano 25 października 2006 - 14:32

Ja kozystam juz od miesiąca mam 1g 4gb:) i chodzi super... kupiłem uzywanego ale bateria nadla trzyma okolo 10h:P wada? tak jak kazdy pisze hdd:/ trzeba bardzo uwazac... no chyba z edolozysz troche kasy i nano:)

Nie chce nano... Ale mini 1st gen. trudno strasznie kupic...

#9 djyoda

djyoda
  • 155 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 października 2006 - 15:02

hmm:) na allegro jest duzo:) i to w całkiem dobry stanie:] no chyba ze sie myle i jest to 2g:P no ale roznia sie tylko bateria i pojemnościa;P

#10 pawello

pawello
  • 150 postów
  • SkądTarnów

Napisano 25 października 2006 - 15:31

hmm:) na allegro jest duzo:) i to w całkiem dobry stanie:] no chyba ze sie myle i jest to 2g:P no ale roznia sie tylko bateria i pojemnościa;P

I brakiem firewire w drugiej edycji... myle sie?

#11 djyoda

djyoda
  • 155 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 października 2006 - 16:03

hmm niestety do tego niemam pojecia;( mozliwe

#12 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 11 listopada 2006 - 17:27

Brakiem kabla Fire Wire w zestawie,mozna kupic go oddzielnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych