Hej!
Kolega ma Makbooka, który się zachowywał nieco ekscentrycznie tzn. potrafił zgubić godzinę i po resecie datę wyświetlić dziwną itp.
Teraz chyba się nie chce podnieść. Jak wymienić baterię na płycie głównej (pierwsze podejrzenie) ewentualnie gdzie i za ile w Poznaniu?
Ryłem w google ale tylko wyniki "jak wymienić baterię" a mi chodzi o tę na płycię, w "Cmosie" o ile Ajpel go ma.
Pozdrowienia dziękuję za cooperation i miłego dnia! 8-)

Macbook - wymiana baterii na płycie głównej
Rozpoczęty przez
trueman
, 11 lut 2010 16:38
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 lutego 2010 - 16:38
Napisano 11 lutego 2010 - 17:31
mozna wymienc samemu. trzeba tylko wiedziec jaka tam siedzi i kupic taka, opisy wymiany sa w sieci.
Napisano 12 lutego 2010 - 12:24
Na ifixit.com są tutoriale jak się rozkręca komputer i wymienia poszczególne podzespoły. Musisz tylko wiedzieć, o który model MacBook-a chodzi.
Napisano 16 lutego 2010 - 13:35
W pierwszym poście napisałeś Makbook, więc się nie dziw, że ktoś akurat tak odpowiada..
Napisano 16 lutego 2010 - 13:37
Po pierwsze Dzizas czemu ja się dziwię? Podkreślam swój błąd, że chodzi o Powebooka.
Napisano 22 lutego 2010 - 11:16
Hej, czy można liczyć na czyjąś pomoc w tym temacie? Kolega ma padłego maka już dłuuuugo.
Napisano 28 marca 2010 - 23:14
Wasza pomoc okazała się NIEOCENIONA! Dzięki! Gdzie wysłać kwiaty (albo wibrator)
Napisano 29 marca 2010 - 07:40
zeby wymienic baterie trzeba urzadzenie rokrecic i okreslic typ baterii. nastepnie kupic taka baterie i zlozyc calosc. opisy naprawy sa w sieci.
jesli bys napisal jaki to model to moze ktos by cie potraktowal bardziej powaznie a jesli piszesz najpierw, ze to MB potem, ze PB i nie podajesz nazwy konkretnego modelu to nie dziw sie ze odzew jest słaby.
to, ze komp nie wstaje nie powinno miec zwiazku z bateria pram. ale juz gubienie ustawien daty i godziny - tak.
tak jak napisalem - opis wymiany jest w sieci. jesli od półtora miesiąca nie udało ci sie znaleźć tych opisów to moze jednak zdecydujesz sie na podanie dokladnych danych jaki to model.
dla przykladu masz tu opis G4 15"
Installing PowerBook G4 Aluminum 15" 1-1.5 GHz PRAM Battery - iFixit
jesli bys napisal jaki to model to moze ktos by cie potraktowal bardziej powaznie a jesli piszesz najpierw, ze to MB potem, ze PB i nie podajesz nazwy konkretnego modelu to nie dziw sie ze odzew jest słaby.
to, ze komp nie wstaje nie powinno miec zwiazku z bateria pram. ale juz gubienie ustawien daty i godziny - tak.
tak jak napisalem - opis wymiany jest w sieci. jesli od półtora miesiąca nie udało ci sie znaleźć tych opisów to moze jednak zdecydujesz sie na podanie dokladnych danych jaki to model.
dla przykladu masz tu opis G4 15"
Installing PowerBook G4 Aluminum 15" 1-1.5 GHz PRAM Battery - iFixit
Napisano 12 stycznia 2011 - 12:38
Masz rację, podałem zbyt mało informacji. Pozdrawiam!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych