Witam jestem nowym posiadaczem macbooka pro i to mój pierwszy komputer z mac os na pokładzie :-D a zarazem pierwszy post na tym foru,wiec witam wszystkich serdecznie :grin: . Czytam forum od kilku dni i nie mogę sobie poradzić z tym problemem. Mam zainstalowany inny program i tam wszystko działa jak należy i na tym samym filmie wszystko działa. Prosze o małą podpowiedż co zrobić żeby w QTP w filmach był dżwięk:?:

Brak dźwięku w filmach w programie Quicktime Pro
Started by
Brabus535
, 09 Feb 2010 19:57
4 replies to this topic
Posted 09 February 2010 - 19:57
Posted 09 February 2010 - 20:30
Perian Cię zbawi
miałem to samo

Posted 09 February 2010 - 20:45
Brabus535 a moze chcialbys tez napisy?

Posted 10 February 2010 - 00:41
cooper69 dzięki wszystko już działa jak trzeba.
najemnik jeśli da rade to odtwarzać napisy to poprosze też o jakiś opis co do czego.
Pozdrawiam
Posted 10 February 2010 - 11:34
potrzebujesz 2 programy
Qnapi i SRTool
napisy pewnie bedziesz mial w pliku txt.
jesli nie masz ich wogole to otwierasz plik video programem Qnapi (duza szanasa ze po kilku sekundach w katalogu filmu pojawi sie plik txt z ta sama nazwa co plik video)
niestety taki plik z napisami to jeszcze za malo bo quicktime olewa pliki txt, musisz go zamienic na plik srt
wiec teraz otwierasz plik txt programem SRTool i po kilku sek pojawia sie kolejny plik z nazwa jak plik video ale tym razem z rozszerzeniem srt
teraz wystarczy ze otworzysz plik video i quicktime sam wlaczy napisy
uwaga wazne zeby nazwa pliku avi i srt byly identyczne i zeby plik txt zawieral napisy w formacie:
{4383}{4479}Poznaj doktora Lokesha.|Nasz fizyk kwantowy z Uniwersytetu w Madrasie.
{4483}{4572}- Namaste.|- Doktorze Helmsley.
{4620}{4691}- Na co patrzymy?|- Te neutrina dzia≥ajĻ normalnie.
jesli jest inny format timecodow SRTool ich nie rozpozna
milego ogladania
pozdr.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users