Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie wyszukuje mi miasta w standardowej aplikacji Pogoda

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#1 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 07 lutego 2010 - 19:22

Po reinstalacji oprogramowania w standardowo zainstalowanej aplikacji Pogoda nie potrafię znaleźć miast ( z Polski ), które miałem dodane wcześniej. Czyżby Yahoo się odwróciło do mnie plecami? Nie, nie znalazlem takiego tematu na forum.

#2 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 07 lutego 2010 - 21:36

Tez tak mialem, zresetuj fona, mi momoglo...

#3 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 07 lutego 2010 - 21:40

Dokładnie Yahoo się odwróciło, i ode mnie też mojego miasta już nie odnajduję, ani po nazwie, ani po kodzie pocztowym czy też po przecinku z danym krajem. Restart u mnie nie pomaga ;)

#4 banzai

banzai
  • 270 postów
  • SkądGliwice

Napisano 07 lutego 2010 - 22:25

Z updatu na update jest coraz gorzej z tymi miastami w tej pogodowej aplikacji. W wersji 4.0 pewnie w ogóle wycofają wsparcie dla polskich miast, nie zdziwiłbym się ;) Mi znajduje Katowice, ale np. Bielsko-Biała już nie istnieje, po kodzie też nie trafia :/

#5 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 08 lutego 2010 - 16:52

Moje miasteczko jest małe, ale wcześniej było możliwe do wykrycia.. i wszystko działało bardzo dobrze. Obecnie nie mogę znaleźć nawet stolicy mojego województwa (pomijając, że prognoza będzie się niewiele różniła).. Nie chcę innych aplikacji bo ta jest prosta i szybka.

#6 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 08 lutego 2010 - 18:24

Jak znajdę czas to może sprawdzę, dlaczego tak się dzieje, zaś na tą chwile polecam aplikację WeatherPro to jest dopiero Pogoda ;)

#7 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 08 lutego 2010 - 18:29

WeatherPro miałem, strasznie skomplikowane.. pełno informacji, których nie potrzebuję.

#8 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 08 lutego 2010 - 18:33

Polecam ogarnąć, jest bardzo proste, nie zaszkodzi pod szlifować Angielski ;)

#9 augustine

augustine
  • 220 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 08 lutego 2010 - 19:19

Tak samo mam, nie wyszukuje mi Rzeszów :P, nie wiem czym to spowodowane jest, Reboota robilem dalej to samo, robilem restore ale to przypadkowo, sprawdzam i tez nie działa :P

#10 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 19:58

Tak samo mam, nie wyszukuje mi Rzeszów :P, nie wiem czym to spowodowane jest, Reboota robilem dalej to samo, robilem restore ale to przypadkowo, sprawdzam i tez nie działa :P

Widac Yahoo faktycznie sie odwrocilo. Np. z podkarpackiego zostal tylko Mielec

Subcarpathia Weather Forecast | Weather Forecast of all the regions in Subcarpathia - Yahoo! Weather

Najlepszym sposobem chyba jest wejsc na strone Poland Weather Forecast | Weather Forecast of all the regions in Poland - Yahoo! Weather ,w swoje wojewodztwo i sprawdzic jakie miasta sa dostepne i wpisac w iphone miasto ktore jest najblizej nas.

#11 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 20:03

Notorycznie Yahoo podaje nieprawidłową temperaturę dla Łodzi. Na przykład teraz 23 st.C. Czasami działa poprawnie przez parę godzin i znów wpada w stan spitolenia. Nie bluzgałbym na to i olał z góry gdyby nie lockinfo, które korzysta z wbudowanej w soft applowskiej pogody.

#12 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 08 lutego 2010 - 21:33

Polecam ogarnąć, jest bardzo proste, nie zaszkodzi pod szlifować Angielski ;)

Nie mam problemów z językiem, po prostu mówię że są rzeczy które mi się w ogóle nie przydają.. A chcę coś prostego do temperatury i opadów.

#13 patryklisiak

patryklisiak
  • 150 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 09 lutego 2010 - 23:08

u mnie podobnie ale co jest! dziwne jest tylko to ze w jednym iphone jak mialem dodane miasta to nadal mi je aktualizuje ale w drugim juz tych samych miast dodac nie moge:-( brak slow. Moze jakiegos meila napsiac do nich. niech maniany nie odstawiaja!!

#14 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 10 lutego 2010 - 02:32

Tak ostrą mamy zimę , że nawet Yahoo nie wytrzymało. Na wiosnę będzie lepiej.

---- Dodano 10-02-2010 o godzinie 02:45 ----

Jak znajdę czas to może sprawdzę, dlaczego tak się dzieje, zaś na tą chwile polecam aplikację WeatherPro to jest dopiero Pogoda ;)

Dzięki majkool . WeatherPro jest super.

#15 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 03:13

Jest jedna prosta i śliczna do wyrzygania wręcz aplikacja pogodowa w appstore. Zowie się Pocket Weather World with Push:
Pocket Weather World with Push for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store
Wyświetla temperaturę na badge'u ale (hehe) tylko dodatnią (aplikacje z appstore chyba nie mogą ustawiać niecyfrowych plakiet a przecież "-" to nie cyfra). Więc albo Fahrenheity albo... do wiosny.
Anyway, chodzi gładko i szybko jak dupcia niemowlęcia.
PS WeatherPro to jedyna znana mi aplikacja z satelitarną mapą chmur nad Europą.
Jeśli się mylę to proszę, poprawcie mnie.

#16 daniello23

daniello23
  • 195 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 13 lutego 2010 - 07:55

Szukanie miast w pogodzie Cześć mam problem z aplikacją pogody, wiem ze na forum było to poruszane, niestety nic nie pomaga. Iphona mam niecałe 3 tygodnie, wchodze w aplikacje pogodę, tę która jest standardowo zainstalowana w iphonie i pobowalem na różne sposoby znaleźć miejscowość Kartuzy w pogodzienie znajduje, ani po nazwie ani po kodzie 83-300 ( próbowałem z - i bez kreski) nic nie pomaga. Miejscowość jak Żukowo znajduje, ale ani Miękinia, ani innych :( ustawienia regionalne mam ustawione na Polska, co mi poradzicie??

#17 skalak

skalak
  • 10 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 lutego 2010 - 09:16

Witaj! Aplikacja pogody wspierana przez przeglądarkę Yahoo wyszukuje temperatury na podstawie istniejących w danej miejscowości stacji pogodowych. W niektórych dużych miastach jest ich nawet kilka. Musisz wyszukać stację najbliżej Twojego miasta. Pozdrawiam

#18 bh7

bh7
  • 74 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 09:38

Mojego miasta taz niema. Kiedys bylo teraz nie ;) nawet bydgoszczy nie ma. Moze to wina ze mam jeszcze fw 3.1.2

#19 patryklisiak

patryklisiak
  • 150 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 13 lutego 2010 - 15:33

No wlasnie co sie dzieje! mialem wczescniej takie miasta jak września itd a teraz nie moge go dodac, za to w innym iphone mam juz wrzesnie dodana kiedy i ciagle mi ja aktualizuje! czego to jest przyczyna?

#20 daniello23

daniello23
  • 195 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 14 lutego 2010 - 02:37

Może ktoś z użytkowników forum nam pomoże…

#21 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 14 lutego 2010 - 04:00

Następnym razem trzeba było użyć wyszukiwarki, a nie tworzyć nowy temat.

Nie wyszukuje mi miasta w standardowej aplikacji Pogoda

Tak więc temat łącze z tym powyżej.

#22 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 14 lutego 2010 - 21:37

Haha! Chyba znalazlem sposob. U mnie zadzialal. Po updacie rowniez zauwazylem, iz moja miastko zniknelo i nie moglem go dodac. Przy wpisywaniu frazy "Opole" nie znajdowano zadnych wynikow. Tak dla sprawdzenia do "Opola" dodalem "Weather" i voila znalazlo (i widnieje jako samo Opole). Wojewodztwa tez mi znalezc nie chcialo a teraz ruszylo. :)

#23 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 14 lutego 2010 - 21:39

Rzeczywiście działa ;), ale i tak zostaje przy Weather Pro...

#24 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 18 lutego 2010 - 08:25

Haha! Chyba znalazlem sposob. U mnie zadzialal. Po updacie rowniez zauwazylem, iz moja miastko zniknelo i nie moglem go dodac. Przy wpisywaniu frazy "Opole" nie znajdowano zadnych wynikow. Tak dla sprawdzenia do "Opola" dodalem "Weather" i voila znalazlo (i widnieje jako samo Opole). Wojewodztwa tez mi znalezc nie chcialo a teraz ruszylo. :)

Wpisałem "Bartoszyce Weather" i dodało mi się "Weatherly" - pomysł chyba nie działa.
Twoje Opole też mi nie działa, w jaki sposób tego dokonałeś?

#25 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 18 lutego 2010 - 15:36

U mnie Bydgoszcz znajduje gdy wpiszę tylko By, ale pogoda jest letnia 28 stopni.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych