Witam
Czy jest jakis program do nauki slówek z angielskiego .
Na Mac OS X albo OS 9 niechce mi sie uzywac Virtual PC by uruchomic jakis winzgrozowy program do nauki slowek z angielskiego moze byl jakis na Maca ?

Czy jest jakis program do nauki slówek z angielskiego
Rozpoczęty przez
tomeczek43
, 12 gru 2006 19:46
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 grudnia 2006 - 19:46
Napisano 12 grudnia 2006 - 21:06
Nie wiem czy chcesz uczyć się słówek z gotowych testów, by po prostu podnieść swój poziom z agnielskiego, czy masz na myśli konkretne, samodzielnie utworzone testy na podstawie wcześniej wprowadzonych słówek. Jeśli interesuje Cię druga opcja, to polecam ProVoc - używam od dawna i bardzo sobie go cenię.
Napisano 13 grudnia 2006 - 09:29
Mdict slownik powinnien ci wystarczyc:) bylo na forum o nim.
Napisano 13 grudnia 2006 - 17:46
ProVoc jest całkiem całkiem, ale mam pytanie. czy ktoś zna sposób przeniesienia baz z Super Memo? Mi też nie uśmiecha się uruchamianie winzgrozy by skorzystać z tego rewelacyjnego programu.
Napisano 25 października 2008 - 09:03
Przyłączam się do pytania.... Może ktoś napisałby jakiś skrypt czy coś podobnego?! Ręczne wpisywanie tysięcy słów raczej odpada... W zamian mogę udostępnić własne bazy niemiecko - polskie na Supermemo!
Problem polega na tym, że Supermemo 2004 eksportuje bazy m.in. do pliku .txt dodając tzw. Q i A na początku każdej linii, a import do Provoc-a jest możliwy, o ile hasła będą oddzielone tabami.
Wydaje się, że nie jest to skomplikowany problem - aczkolwiek sam sobie z nim nie poradzę. Pewnie programista o niedużym stażu napisałby to w kilka minut....
Napisano 07 grudnia 2009 - 11:38
SuperMemo stworzyło już aplikację do nauki dla iPhone. Aplikacja będzie dostępna w grudniu 2009 roku całkowicie za free. Więcej informacji można zobaczyć [URL="http://www.supermemo.pl/supermemo_na_iphone"]tutaj[/URL].
Napisano 08 grudnia 2009 - 09:31
SuperMemo to genialna sprawa. Używałem wersji dosowej dawno temu - wykorzystanie krzywych pamięci minimalizuje wysiłek wkładany w zapamiętanie. Naprawdę genialne.
Podejrzewam, że najnowsze wersje działają na podobnej zasadzie.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych