Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy jest jakis program do nauki slówek z angielskiego

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 grudnia 2006 - 19:46

Witam Czy jest jakis program do nauki slówek z angielskiego . Na Mac OS X albo OS 9 niechce mi sie uzywac Virtual PC by uruchomic jakis winzgrozowy program do nauki slowek z angielskiego moze byl jakis na Maca ?

#2 m.bolechowski

m.bolechowski

• 970 postów

Napisano 12 grudnia 2006 - 21:06

Nie wiem czy chcesz uczyć się słówek z gotowych testów, by po prostu podnieść swój poziom z agnielskiego, czy masz na myśli konkretne, samodzielnie utworzone testy na podstawie wcześniej wprowadzonych słówek. Jeśli interesuje Cię druga opcja, to polecam ProVoc - używam od dawna i bardzo sobie go cenię.

#3 Shime

Shime
  • 668 postów
  • SkądAngli :(

Napisano 13 grudnia 2006 - 09:29

Mdict slownik powinnien ci wystarczyc:) bylo na forum o nim.

#4 Maku

Maku
  • 322 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 grudnia 2006 - 17:46

ProVoc jest całkiem całkiem, ale mam pytanie. czy ktoś zna sposób przeniesienia baz z Super Memo? Mi też nie uśmiecha się uruchamianie winzgrozy by skorzystać z tego rewelacyjnego programu.

#5 GloriusG

GloriusG
  • 14 postów

Napisano 25 października 2008 - 09:03

Przyłączam się do pytania.... Może ktoś napisałby jakiś skrypt czy coś podobnego?! Ręczne wpisywanie tysięcy słów raczej odpada... W zamian mogę udostępnić własne bazy niemiecko - polskie na Supermemo! Problem polega na tym, że Supermemo 2004 eksportuje bazy m.in. do pliku .txt dodając tzw. Q i A na początku każdej linii, a import do Provoc-a jest możliwy, o ile hasła będą oddzielone tabami. Wydaje się, że nie jest to skomplikowany problem - aczkolwiek sam sobie z nim nie poradzę. Pewnie programista o niedużym stażu napisałby to w kilka minut....

#6 jakubat

jakubat
  • 200 postów

Napisano 13 lipca 2009 - 07:20

Keep Your Word dla Mac OS X i iPhone - ciekawy program do nauki słówek, programy dla Mac OS X, software dla Apple Mac, oprogramowanie dla Mac, recenzje programów | MacKozer

#7 rents

rents
  • 1 postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 11:38

SuperMemo stworzyło już aplikację do nauki dla iPhone. Aplikacja będzie dostępna w grudniu 2009 roku całkowicie za free. Więcej informacji można zobaczyć [URL="http://www.supermemo.pl/supermemo_na_iphone"]tutaj[/URL].

#8 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 09:31

SuperMemo to genialna sprawa. Używałem wersji dosowej dawno temu - wykorzystanie krzywych pamięci minimalizuje wysiłek wkładany w zapamiętanie. Naprawdę genialne. Podejrzewam, że najnowsze wersje działają na podobnej zasadzie. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych