Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iMac G5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 reeye

reeye

• 1 506 postów

Napisano 26 sierpnia 2005 - 20:52

Wyposażony w super-wydajne procesory G5 jest bardzo ciekawą propozycją.

[center:9563dfb346]Dołączona grafika [/center:9563dfb346]

W jakich zastosowaniach najlepiej się sprawdza?
Jakie są jego największe zalety, a jakie wady ?
Czym ogranicza, a w jakich dziedzinach daje wielkie możliwości ?
Co warto dokupić, a z czym można się wstrzymać ?
Czym kierowaliście się przy zakupie ?
Jakie wrażenie robi na znajomych ?

Zapraszam posiadaczy do wypowiadania się.

#2 GaryH

GaryH
  • 4 postów

Napisano 14 września 2005 - 17:39

>>>W jakich zastosowaniach najlepiej się sprawdza? U mnie we wszystkich biuro,muzyka(sluchanie i komopnowanie), filmy(ogladanie i edycja) , internet,grafika >>>Jakie są jego największe zalety, a jakie wady ? 17 calowy wspanialy wyswietlacz LCD ... cichy szybki ..wady?? brakuje mi niektorych aplikacji z windowsa ale z czasem znajde cos na zastepstwo... >>>Czym ogranicza, a w jakich dziedzinach daje wielkie możliwości ? Muzyka... GarageBand jest rewelacyjny ... Ogranicza ?? SuperDrive powinno byc w standardzie..jak za taka cene ;-) >>>Co warto dokupić, a z czym można się wstrzymać ? Kiedys kupie 512ramu ;) ... paczka idealna jak dla mnie >>>Czym kierowaliście się przy zakupie ? Oprogramowanie (OSX i Garageband) , ładny wyglad ;) , bezproblemowosc i szyyyybkosc dzialania) >>>Jakie wrażenie robi na znajomych ? Jeszcze go nie widzieli gdyz mam go od niedzieli ;-) .... mhmmm przeciez to komputer dla mnie a nie dla nich ;-) iMac G5 1,8 512ram Combo BT AP ATI 128ram 17cali WS Planowalem eMaca ale jak go zobaczylem w rzeczywistosci ... to wybralem imaczka i bardzo jestem z wyboru zadowolony pozdrawiam Gary :)

#3 Piotrek77

Piotrek77
  • 184 postów
  • SkądŁódź/Piaseczno

Napisano 16 listopada 2005 - 18:00

Kupiłem miesiąc temu. Zaznaczam, że to mój pierwszy Mac. W jakich zastosowaniach najlepiej się sprawdza? W użytku domowym jest idealny chyba do wszystkiego. Nie gram za dużo w gry ale Medal of Honor chodzi na nim super. Zgranie filmów z kamery oraz przegranie na DVD bardzo łatwe choć standardowe iMovie trochę ograniczone w funkcjach. MS Office lepszy niż na PC-cie. Jakie są jego największe zalety, a jakie wady ? Zalety - cichy i zajmuje mało miejsca. Wady - odkąd kupiłem Mighty Mouse z rolką i drugim przyciskiem to nie ma problemu. Tak naprawdę drugi przycisk myszy nie był tu taki potrzebny ale za to rolka to podstawa. Nie wiem jak można w tych czasach dodawać do zestawu mysz bez niej! Czym ogranicza, a w jakich dziedzinach daje wielkie możliwości ? Ograniczenia - nie wszystkie strony są zrobione pod Safari. Nie można zalogować się na onet pocztę, ani na stronę Citibanku więc na tą okoliczność muszę mieć jeszcze Firefoxa. Nie znalazłem jeszcze komunikatora który obsługuje GG i kamerę internetową ale może to kwestia niedawnej przesiadki z PC i coś się znajdzie. Przydałoby się wejście na 5 kanałowy zestaw audio. Kiedy spytałem o to sprzedawcę w sklepie Apple w Galerii Mokotów wybuchął (no może nie wybuchnął) świętym oburzeniem, że komputer to nie jest kino domowe i że on sobie słucha po cichu muzyki przy pracy i dwa głośniczki mu w pełni wystarczają (jakby mnie to miało interesować). OK, dobra, dobra wyluzuj człowieku ( w ogóle mam wrażenie, źe Macowcy są trochę zakręceni - no bo ta wybrakowana myszka i te teksty o kinie domowym). Podłączyłem sobie 4 głośniki i subwoofer i Metallica grzeje, że miło. Co warto dokupić, a z czym można się wstrzymać ? Za radą kolegi dokupiłem RAM do 1 G ale nie wiem czy mam dużo lepiej bo jest tyle od początku. Czym kierowaliście się przy zakupie ? Po 10 latach używania Windows stwierdziłem że to jednak kwas. Jakie wrażenie robi na znajomych ? Fajny. Ile kosztował? O jezu...

#4 bartekp

bartekp
  • 12 postów
  • Skądlondyn

Napisano 09 kwietnia 2006 - 14:33

bardzo dlugo walczylem ze soba power book 17" czy iMac 20" na ppc (w zwiazku z tym ze jestem ideowcem :) intel nie wchodzil w rachube) wygral iMac po krotce: 20"- co tu komentowac :) design - zwala z nog wydajnosc - no tu jest roznie, moim zdaniem iMaci powinny miec defaultowo 1024ram co do peryferii to o ile klawiatura z bluetoothem jest ok o tyle myszka to jakies koszmarne nieporozumienie jest to moj pierwszy mac ale mam wrazenie ze to poczatek dlugiego i szcesliwego zwiazku:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych