Witam,
na maku w podglądzie przeglądanie ledwo co zrobionych zdjęć nie należy do najbardziej intuicyjnych...zwłaszcza jeżeli ktoś nas poprosi o przeglądnięcie zdjęć na naszym komputerze. Rozwiązaniem dla mnie stał się darmowy program Justlooking. Jednak borykam się z takim problemem, że jeżeli zdjęcia zajmują więcej niż 1mb, to przeglądanie ich jest nie za komfortowe. Program mieli ok. 2-3 sekund pomiędzy przerzucaniem z jednego na drugie zdjęcie. Jeżeli jest to 10 zdjęć, to jeszcze ujdzie. Natomiast przy większej ilości jest to już nieco frustrujące.
Podgląd te same zdjęcia przerzuca w ułamku sekundy. Toteż nie jest to wina sprzętu. Myślałem, że coś trzeba zmienić w ustawieniach (by np jakość pokazywanych zdjęć była nieco gorsza). Jednak nie doszukałem się w opcjach programu niczego co by pomogło rozwiązać mój problem. Czy ktoś z Was wie co zrobić by Justlooking mogło działać ze zbliżoną prędkością co Preview??

Justlooking wolno przewija zdjęcia
Started by
G_U_M_A
, 04 Feb 2010 21:42
3 replies to this topic
Posted 04 February 2010 - 21:42
Posted 05 February 2010 - 22:44
az sprawdzilem na plikach takich wielkosci 1,5 do 4 mb i mi przelacza miedzy zdjeciami plynnie bez zadnych 1-2 s.
ps nic nie ustawialem i nie zmnienialem w JL
Posted 05 February 2010 - 22:51
Spróbuj uaktualnić JL,ja mam 3.3 i działa znośnie.
Przyzwyczajony kiedyś do szybciutkiego ACDsee,też mi to na początku przeszkadzało,ale teraz jest ok

Posted 07 February 2010 - 23:46
niestety mam taką samą wersję jak Ty. W dodatku odinstalowałem i zainstalowałem jeszcze raz. Mimo to tak samo tnie się nieprzyjemnie przy przeglądaniu

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users