Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Migające diody iPod Shuffle - problem.

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 luniz1

luniz1
  • 3 posts

Posted 04 February 2010 - 16:16

witam wszystkich
kupilam ipod 2G schuffle na praent i nie dziala,
nie wiem cos ie dzieje. bo gdy wciskam play miga diota napesemiennie kolorami zielony -czerwony 3x
pilnie p[otrzebuje pomocy bo prezent ma byc wreczony dzisiaj

dzieki z gory!!

---- Dodano 04-02-2010 o godzinie 16:54 ----
wlasnie skorzystalam z programu reset utility i wyzerowalam ipoda..nie pzynioslo to skutku..moze kts mi doradzi

#2 rinchin

rinchin
  • 26 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 February 2010 - 17:32

Nie wiem jak to jest z shuffle ale wydaje mi sie ze tak jak każdy ipod po kupieniu nie jest naładowany , a poza tym nie ma wgranych żadnych plików muzyczny ( platego po naciśnięci play nic nie słychać ).Proponuje zachować spokój, sprawdzić w instrukcji jakie kolory diod czemu odpowiadają .Gdyby nadal coś było nie tak można przecież reklamować .

#3 iMarekPL

iMarekPL
  • 2727 posts
  • SkądZduńska Wola

Posted 04 February 2010 - 20:19

Zapoznaj się z regulaminem i sposobem nazywania tematów!
Nazwa poprawiona.

#4 luniz1

luniz1
  • 3 posts

Posted 04 February 2010 - 20:22

kupilam go z allegro i raczej nie chcialabym bawic sie w odsylki bo i tak dlugo czekalam. Ladowal sie jakas godzne po czym wgralam jakies mp3 i nic. Dioda mruga naprzemian 3x red green w legendzie oznacza to brak utworow...

#5 benq

benq
  • 192 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 February 2010 - 20:25

a czy to nie jest podróbka?

#6 thozo

thozo
  • 1956 posts

Posted 04 February 2010 - 20:32

iPod shuffle (2. generacji): Opis działania lampki statusu

Muzyka nie jest załadowana do iPoda. Czy masz program iTunes na komputerze i synchronizowałaś muzykę?

Pewnie nie, iPod to nie zwykła mp3-ka, nie starczy tak po prostu wrzucić pod windą jak na dysk.

Synchronizowanie muzyki z urządzeniem iPod shuffle
Ściągnij najpierw iTunes.

Nie przejmuj się, na początku to trochę dziwne, ale się przyzwyczaisz i będzie wygodnie.

#7 Koyot

Koyot
  • 947 posts

Posted 04 February 2010 - 20:33

Update softu? Mi pomogło :)

#8 luniz1

luniz1
  • 3 posts

Posted 04 February 2010 - 20:51

dzieki Panowie:) sciagne sobie itunes i zobacze jak bedzie. Faktycznie ipod to nie zwykla mp3:) skopiowalam bezposrednio pliki wiec moze to jest powod:/ p.s. to orginał

#9 Koyot

Koyot
  • 947 posts

Posted 04 February 2010 - 20:55

No to się rozwiązało :D Utwory można zgrywać tylko przez iTunes.

#10 rinchin

rinchin
  • 26 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 February 2010 - 20:57

Matko , jak można zakładać temat nie czytając w ogóle podstawowych , informacji ... jak np. że iPoda synchronizuje się prezz Itunes.;/

#11 thozo

thozo
  • 1956 posts

Posted 04 February 2010 - 21:03

Człowieku, a probowałeś kiedykolwiek czegoś, czego nigdy wcześniej nie probowałeś? Każde początki są trudne, niezależnie od dziedziny. Luniz1 ma 3 posty i wiesz fakty do rozpracowania były w pierwszym poście, to nieczęsto się zdarza. Sorrey ale mnie trochę poniosło.

#12 iMarekPL

iMarekPL
  • 2727 posts
  • SkądZduńska Wola

Posted 04 February 2010 - 22:54

rinchin ma racje. Najpierw czyta się instrukcję obsługi a później powinno pytać się o ewentualne niejasności.

#13 thozo

thozo
  • 1956 posts

Posted 05 February 2010 - 11:13

Regulamin ma rację, rinchin też ma rację, trudno się nie zgodzić. Jednak użytkowniczka dobrze opisała problem, wykazała się inwencją skoro użyła reset utility znaczy że aktywnie szukała informacji i nie znalazła tej podstawowej o iTunes. Nikt nie jest nieomylny. To nie było zakładanie tematu z lenistwa w stylu "nie chce mi się szukać, zróbcie to za mnie". To była prośba o pomoc i prawdopodobnie powód zarejestrowania na MyApple. Stąd mnie trochę poniósł komentarz rinchin, po co takie wpisy? Czy one cokolwiek wnoszą? Tak, niesmak dla nowej użytkowniczki forum. Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users