Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook + bezprzewodowa klawiatura i mysz Apple'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 kal800

kal800
  • 246 postów
  • SkądGdynia

Napisano 04 lutego 2010 - 15:37

Witam, Obecnie na notebooku mam stację dokującą, zewnętrzny monitor, klawiaturę i myszkę. Jest to bardzo wygodne, ponieważ wpinam komputer, włączam przyciskiem z boku (bez potrzeby otwierania klapy) i mam normalnego "desktopa". Na makach nie ma stacji dokujących, natomiast mam pytanie - czy podłączając macbooka pod applowski monitor i bezprzewodową klawiaturę i myszkę (też od appla), będę w stanie go uruchomić z klawiatury, czy będę musiał odpalać go z otwartym ekranem, czekać aż pojawi się zewnętrzna klawiatura i mysz w systemie i dopiero potem przełączyć się na zewnętrzny monitor? Kal

#2 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 04 lutego 2010 - 16:39

Tak, naciskasz any key na klawie albo myszkę jeśli jest włączona i podpięta i odpala się komp na zewnętrznym monitorze.

#3 aohitomi

aohitomi
  • 114 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 lutego 2010 - 18:12

Tak, naciskasz any key na klawie albo myszkę jeśli jest włączona i podpięta i odpala się komp na zewnętrznym monitorze.

Odpala się, ale tyko jeśli jest uśpiony. Gdy MacBook jest wyłączony, to z klawiatury raczej go nie odpalisz. Sam korzystam z zestawu MacBook + Apple Wireless Keyboard + Magic Mouse + zewnętrzy monitor i zawsze jak chce odpalić MacBooka, to muszę podnieść klapę i wcisnąć power.

#4 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 05 lutego 2010 - 10:28

Bo go wyłączasz, ja nigdy tego nie robię więc wystarczy użycie klawiatury, bądź myszki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych