Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak mam wyłączyć iPoda? Nówka w folii.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 paiczi

paiczi
  • 274 postów
  • Skądpomorze

Napisano 27 marca 2008 - 23:35

witam swiezak jestem,od razu mowie. dzis przyszedl poczta moj ipod.kupilem go bez osprzetu i bez instrukcji.podjarany,wlaczylem go pokrecilem kolkiem,na foli napisane press hold play pause to wciskam trzymam i myslac ze wylaczony wyszedlem z domu.teraz wracam dotykam jakikolwiek przycisk i on od razu zapala.jak go wlaczalem to pamietam ze wlaczal sie troche inaczej.bateria jedna kreska juz czerwona,-a przeciez go "wylaczalem"! czyli co? nie wylaczyl sie chyba jak nalezy prawda?zachowuje sie jakby przeszedl w stan uspienia,gasnie ekranik i jak tylko dotkne jakikolwiek przycisk od razu zapala.nie mam wgranej zadnej muzyki ani nic,nie mam osprzetu,czekam az przyjdzie kabel.zostala czerwona kreska i pewnie zaraz padnie bateria.dodam,ze trzymalem tyle sekund ze powinien sie wylaczyc. nie wiem co jest nie tak help -dodam ze ipod jest nowka,na gwarancji.w folii
  • 0

#2 syrakuz

syrakuz
  • 1 073 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 marca 2008 - 23:52

sam sie wylaczy, daj m chwile ... tylko muzyke musisz miec wylaczona
  • 0

#3 paiczi

paiczi
  • 274 postów
  • Skądpomorze

Napisano 28 marca 2008 - 00:06

nie mam muzyki bo nie podlaczalem go do kompa. dlugą chwile??wciskam trzymam z 45 sekund puszczam i dupa.ile musze czekac bo czekam juz dobre 20 minut i reaguje na dowolny przycisk-zaswieca sie od razu ekran -to nano jest 1 generacji,dla jasnosci felerny?
  • 0

#4 nurekpadi

nurekpadi
  • 388 postów
  • SkądWWA/PNO

Napisano 28 marca 2008 - 00:13

no to zablokuj klawisze "hold'em" i już przestanie reagować na ich klikanie. najpierw będzie spał, a później się wyłączy.
  • 0

#5 paiczi

paiczi
  • 274 postów
  • Skądpomorze

Napisano 28 marca 2008 - 00:26

dlugo takie nano 4 GB spi? :] jak przyszedl,czyli gdzies o 16,wlaczylem go doslownie na pare minut,przejazalem i tyle,wylaczylem wciskajac pause.przyszedlem grubo po 22 i po wlaczeniu bateria jest na wyczerpaniu.tzn ze co?ze bez znaczenia czy slucha sie muzy czy nie bateria trzyma(nawet po wylaczeniu) pare godzin?hmm.....'ipod sie nie wylacza ipod sie usypia' -wyczytalem gdzies tu na forum...i czerpie baterie? ten suwak hold ma jakies znaczenie?jak go tak usypiam to on sobie lezy na biurku dlugi czas teraz i w dalszym ciagu po wcisnieciu ktoregos z przyciskow(juz bez koniecznosci przytrzymania srodkowego) momentalnie sie zapala. jak go tak zostawie do jutra to mi pewnie padnie calkiem.kabla nie mam,musze czekac az przyjdzie,pewnie w przyszlym tygodniu i jak znam zycie nie bedzie sie chcial ladowac. jest jeszcze jedna ewentualnosc,mianowicie taka ze nie mam pewnosci ze on byl calkowicie naladowany w chwili kiedy do mnie dotarl.jednak kiedy go wlaczalem po raz pierwszy, zapalilo sie jablko i musialem przytrzymac dluzej srodkowy.ikonka baterii byla pelna zieleni --------------- ...hmmm...doczekalem do dnia nastepnego i nie wiem co jest,ale dalej moge go wlaczyc dowolnym przyciskiem,nie musze przytrzymywac kolka tylko momentalnie odpala,no doslownie jakby sie nie wylaczal tylko czuwal.to normalne? przzegladalem google i trafilem na taki text:'Zresztą Ipod wyłącza sie po 12 godzinach nieuzytkowania, a wcześniej jest tylko w sanie uśpienia...' - to racja? bo jesli tak to wtedy wychodzi na to ze wszystko jest w porzzadku
  • 0

#6 matthias

matthias
  • 186 postów
  • SkądToruń

Napisano 28 marca 2008 - 11:49

tak to prawda i nie musisz sie niczym przejmowac
  • 0

#7 cza_gda

cza_gda
  • 430 postów
  • Skądgdansk

Napisano 28 marca 2008 - 14:59

to jest tak ze ipoda juz uzywasz to jak zgasnie ekran i nic sie z nim nie dzieje to wteedy baterie praktycznie nie urzyw , nie musisz go jak zada mp3 wlaczac minute i wylaczac, tylko odrazu
  • 0

#8 Michu

Michu
  • 2 612 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 marca 2008 - 16:16

dlugo takie nano 4 GB spi? :]
jak przyszedl,czyli gdzies o 16,wlaczylem go doslownie na pare minut,przejazalem i tyle,wylaczylem wciskajac pause.przyszedlem grubo po 22 i po wlaczeniu bateria jest na wyczerpaniu.tzn ze co?ze bez znaczenia czy slucha sie muzy czy nie bateria trzyma(nawet po wylaczeniu) pare godzin?hmm.....'ipod sie nie wylacza ipod sie usypia' -wyczytalem gdzies tu na forum...i czerpie baterie?

ten suwak hold ma jakies znaczenie?jak go tak usypiam to on sobie lezy na biurku dlugi czas teraz i w dalszym ciagu po wcisnieciu ktoregos z przyciskow(juz bez koniecznosci przytrzymania srodkowego) momentalnie sie zapala.

jak go tak zostawie do jutra to mi pewnie padnie calkiem.kabla nie mam,musze czekac az przyjdzie,pewnie w przyszlym tygodniu i jak znam zycie nie bedzie sie chcial ladowac.

jest jeszcze jedna ewentualnosc,mianowicie taka ze nie mam pewnosci ze on byl calkowicie naladowany w chwili kiedy do mnie dotarl.jednak kiedy go wlaczalem po raz pierwszy, zapalilo sie jablko i musialem przytrzymac dluzej srodkowy.ikonka baterii byla pelna zieleni

---------------

...hmmm...doczekalem do dnia nastepnego i nie wiem co jest,ale dalej moge go wlaczyc dowolnym przyciskiem,nie musze przytrzymywac kolka tylko momentalnie odpala,no doslownie jakby sie nie wylaczal tylko czuwal.to normalne?
przzegladalem google i trafilem na taki text:'Zresztą Ipod wyłącza sie po 12 godzinach nieuzytkowania, a wcześniej jest tylko w sanie uśpienia...' - to racja? bo jesli tak to wtedy wychodzi na to ze wszystko jest w porzzadku


Ale żeście mętlik zrobili :D
Tylko dyskowe iPody czuwają po wyłączeniu. Po 12h się wyłączają aby nie marnować baterii, i wtedy aby je włączyć potrzeba więcej czasu niż jest uśpiony. Natomiast iPody z pamięcią flash (min. Twój nano) nie potrzebują czuwania, bo mają szybką pamięć i włączają się od razu (wystarczy, że wciśniesz jakiś przycisk i momentalnie się włączają, czemu zapobiega hold). Także wszystko jest ok i nie musisz się martwić ;)
  • 0

#9 paiczi

paiczi
  • 274 postów
  • Skądpomorze

Napisano 28 marca 2008 - 18:33

hmm....moj kolezka ma nano 1 GB 1 generacji i wylacza go tak jak mowilem,trzyma pare sekund pause to mu gasnie ale jak wlacza to musi za kazdym razem przytrzymywac center i wlacza sie wyswietlajac wpierw logo apple-tak jak pierwszy raz ja go wlaczylem po rozpakowaniu z pudelka. on ma skopany czy ja? a podczas tego czuwania wyczerpuje sie bateria? michu,chcialbym by bylo jak mowisz bo nie chce mi sie teraz pieprzyc z gwarancja :/
  • 0

#10 seb235

seb235
  • 7 603 postów

Napisano 28 marca 2008 - 19:59

Paiczi u mnie jest tak samo jak u ciebie, wszystko jest ok :D Jeżeli nie chcesz aby reagował na twoje przypadkowe przyciśnięcie, przesuń blokade i po problemie.
  • 0

#11 bartel

bartel
  • 1 043 postów
  • SkądStargard Szczeciński

Napisano 28 marca 2008 - 20:03

No to chyba kolega ma coś nie tak. Mój nano 1g wyłącza i włącza się normalnie. Jabłko widać tylko jeśli się go za długo nie używa.
  • 0

#12 paiczi

paiczi
  • 274 postów
  • Skądpomorze

Napisano 28 marca 2008 - 20:17

Paiczi u mnie jest tak samo jak u ciebie, wszystko jest ok :D.


spoko.dzieki.jak u was to samo to ulga :]
to ile bateria potrafi pociagnac na takim trybie uspienia,kiedy lezy i dlugo sie go nie tyka?

No to chyba kolega ma coś nie tak.


dodam ze on aktualizowal oprogramowanie.
  • 0

#13 seb235

seb235
  • 7 603 postów

Napisano 28 marca 2008 - 21:15

nie wiem u mnie chodzi non stop, a jak nie to non stop podłączony do kompa lub sieciowej ładowarki :D
  • 0

#14 Michu

Michu
  • 2 612 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 marca 2008 - 14:36

spoko.dzieki.jak u was to samo to ulga :]
to ile bateria potrafi pociagnac na takim trybie uspienia,kiedy lezy i dlugo sie go nie tyka?


dodam ze on aktualizowal oprogramowanie.


Przecież mówiłem, że nano się nie usypia tylko jest wyłączony ;) Bateria się nie zużywa.
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych