Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 5s wykrywa a nie laduje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bollvig

Bollvig
  • 2 postów

Napisano 03 sierpnia 2016 - 21:58

Witam, mój problem polega na tym że iphone nie chce sie ładować mimo że pokazana jest błyskawica obok poziomu baterii. Stało się to po 5 dniowym pobycie w serwisie bo miałem zbita szybke. Ładuje nieoryginalnym kablem ale nie było i nie ma żadnego powiadomienia o certyfikacie. Jeszcze przed wymiana szybki było wszystko dobrze. Jakies pomysły? Z góry dzięki.
Teraz to całkiem. Rozładowalem go i jak włączam bez ładowarki to sie pojawia jabłko i przez dłuższy czas nie znika, znika dopiero przytrzymając home i power. Jak podłączam ładowarkę to sie pojawia jabłko wibruje i znika jabłko i to sie powtarza.

#2 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 03 sierpnia 2016 - 22:26

Witam, mój problem polega na tym że iphone nie chce sie ładować mimo że pokazana jest błyskawica obok poziomu baterii. Stało się to po 5 dniowym pobycie w serwisie bo miałem zbita szybke. Ładuje nieoryginalnym kablem ale nie było i nie ma żadnego powiadomienia o certyfikacie. Jeszcze przed wymiana szybki było wszystko dobrze. Jakies pomysły? Z góry dzięki.
Teraz to całkiem. Rozładowalem go i jak włączam bez ładowarki to sie pojawia jabłko i przez dłuższy czas nie znika, znika dopiero przytrzymając home i power. Jak podłączam ładowarkę to sie pojawia jabłko wibruje i znika jabłko i to sie powtarza.

Brak powiadomień o nieoryginalnym akcesorium może wynikać z faktu, że obecnie wiele podróbek kabli lightning ma wbudowany układ zakłócający procedurę sprawdzania posiadania certyfikatu MFI przez podłączone akcesorium. Skutkiem ubocznym używania takich kabli jest coraz częściej uszkadzany U2.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#3 Bollvig

Bollvig
  • 2 postów

Napisano 03 sierpnia 2016 - 22:35

Czyli ze mam uszkodzona plyte główna i nic już nie da się zrobić? A podczas tej naprawy moglo dojsc do uszkodzenia płyty? I czy te oryginalne kable na allegro są naprawdę oryginalne czy tylko tak piszą?

#4 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 03 sierpnia 2016 - 23:00

Płytę być może da się naprawić kwestia ceny/opłacalności takiej naprawy.
Jak sprzedawcą jest autoryzowany reseller, a kabel Apple kosztuje 80-90zł. to ma szanse być oryginalny.
Jak rzekomo "oryginalny" kabel w pudełku ceniony jest na 30-40 zł. - to moim zdaniem takiej szansy nie ma.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#5 Mucha PL

Mucha PL
  • 17 postów

Napisano 04 sierpnia 2016 - 11:42

Miałem podobny problem. Pomogło kupno nowego kabla.

#6 Thoa

Thoa
  • 15 postów

Napisano 16 sierpnia 2016 - 19:35

Kabel.Tańszy zamiennik w iSpot za 79zł dużo trwalszy(black).Pozdrawiam

#7 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 18 sierpnia 2016 - 22:59

czarny = trwalszy ?

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#8 Thoa