Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6s - ubezpieczenie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Piotr Świąder

Piotr Świąder
  • 2 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2016 - 22:35

Witam

Zaczynam przygodę z Apple i kupiłem iPhone 6s w komisie nowy zafoliowany. Chciał bym ubezpieczyć go. I tu pytanie gdzie mogę to zrobić i czy mogę.

Z góry dzięki za odpowiedz

ps. Jeżeli zły dział proszę o przeniesienie 

#2 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 29 lipca 2016 - 23:16

U dowolnego ubezpieczyciela ubezpieczającego sprzęt elektroniczny, np. PZU, etc.
https://www.pzu.pl/p...u-elektrycznego

Często polisy ubezpieczeniowe na mieszkanie lub dom obejmują również elektronikę używaną przez mieszkańców.

P.S.
Oczywiście należy dokładnie przeczytać OWU wraz z załącznikami i zwrócić szczególną uwagę na wyłączenia.

Użytkownik bee3 edytował ten post 29 lipca 2016 - 23:19

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#3 mehmed efendi

mehmed efendi
  • 120 postów
  • Skądinąd

Napisano 30 lipca 2016 - 07:05

Zalanie szklanką wody czy drinkiem chyba nie wchodzi w grę.

#4 Piotr Świąder

Piotr Świąder
  • 2 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 lipca 2016 - 10:47

Taż myślałem że ubeziecznie to żaden problem. A jednak żaden ubezpieczyciel nie ma ubezpieczenia typowo na smartfon. Chyba że kupujemy aparat u operatora.

Słyszałem że iSpoty mają ubezpiecenia tam jest też wymiana iPhona. Czy ktoś wie jak to działa?

#5 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 01 sierpnia 2016 - 00:00

W sklepie (lub u operatora) sprzedają ubezpieczenie tylko do swoich (sprzedawanych przez siebie) urządzeń i tylko w dniu zakupu urządzenia.
Jak ubezpieczasz np. dom lub mieszkanie (ew. firmę) to często (za niewiele kosztującą) klauzulą dodatkową możesz objąć również przenośny sprzęt elektroniczny używany przez domowników / pracowników.
Niektóre banki (w ramach posiadanego rachunku) oferują tez możliwość kupienia ubezpieczenia na smartfon, samochód czy nawet na własne zdrowie/życie.

Użytkownik bee3 edytował ten post 01 sierpnia 2016 - 00:03

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych