Witam, niedawno kupiłem iPhone 5S, mam zdjęcia na komputerze, które chciałbym przenieść do folderu rolka z aparatu aby był po prostu porządek, bo jeśli zsynchronizuje przez iTunes to nie mogę ich przenosić ani usuwać, stąd to pytanie.

Jak wrzucić zdjęcia do "Rolka z aparatu"
Napisano 05 stycznia 2015 - 15:49
Napisano 05 stycznia 2015 - 15:55
Rolka z aparatu to rolka z aparatu, czyli zdjęcia zrobione iPhonem. Nie da się tam wkleić zdjęć z komputera. Możesz przez iTunes wgrać zdjęcia do innych folderów, ale nie do rolki.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 05 stycznia 2015 - 16:00
Gdzieś czytałem, że można, a da się zrobić folder i wrzucić tam wszystkie zdjęcia, które będę mógł usuwać i przenosić? Bo przez iTunes tego nie mogę.
Napisano 05 stycznia 2015 - 16:06
Logujesz się, wchodzisz w "program" ZDJĘCIA (beta) i u góry z prawej strony masz napis "Prześlij", klikasz w niego, wybierasz zdjęcia i czekasz na upload - uprzedzam, że wrzucane zdjęcia nie są widoczne od razu na urządzeniach, trzeba (dłuższą) chwilę poczekać.
- RIPPERO03 lubi to
Napisano 05 stycznia 2015 - 16:12
Nie mam opcji ZDJĘCIA (beta)
Napisano 05 stycznia 2015 - 16:13
- RIPPERO03 lubi to
Napisano 05 stycznia 2015 - 16:33
Na tej stronie mam to samo.
Mam, wystarczyło włączyć tą opcję na telefonie.
Napisano 05 stycznia 2015 - 23:33
Ale pewnie gdy usunę synchronizowany folder to one mi się z rolki automatycznie usuną, no nie?
Napisano 08 stycznia 2015 - 21:36
Rolka z aparatu to rolka z aparatu, czyli zdjęcia zrobione iPhonem. Nie da się tam wkleić zdjęć z komputera. Możesz przez iTunes wgrać zdjęcia do innych folderów, ale nie do rolki.
Kolejny raz czytam bzdury ze strony macsupport... Oczywiscie, ze sie da. Pobierasz aplikacje z appstore https://itunes.apple...d741790426?mt=8 wrzucasz do niej zdjecia po czm wchodzisz w aplikacje na ios i klikasz transwer to camera roll
Napisano 08 stycznia 2015 - 23:21

Napisano 08 stycznia 2015 - 23:23
Można wrzucić za pomocą darmowego ibackupbot.
Napisano 08 stycznia 2015 - 23:31
ale aplikacja jest płatna, czy to nie śmiech na sali?
Ależ nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś napisał własną i za darmo ją usostępnił. Do dzieła...
żeby móc wgrać zdjęcia do rolki to muszę wybulić kase ?
Może dlatego, że nie ma zbytniego celu w tym żeby wrzucać cokolwiek do rolki bo i po co i 90% ludzi tego nie potrzebuje zapewne, a dla całej reszty ktoś napisał aplikacje i ma prawo żądać wynagrodzenia za swoją pracę. Ty też za darmo pracujesz?
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 09 stycznia 2015 - 09:00
Ja od lat mam swój sposób - dość wygodny w stosunku do innych rozwiązań, nie wymaga zewnętrznego oprogramowania ani JB. W pierwszej kolejności musicie zainstalować aplikację iFiles (kosztuje $3,99 i jest zdecydowanie najbardziej funkcjonalną i intuicyjną przeglądarką plików), tworzycie sobie nowy katalog i tam wrzucanie swoje zdjęcia, np. przez iTunes (na dole zakładki Programy). Potem włączacie iFiles, wchodzicie do katalogu ze zdjęciami, wybieracie Edit -> Select All, na dole przesuwacie przyciski i na końcu ukazuje się To Camera Roll - stukacie i czekacie. Warto wcześniej wyłączyć autoblokadę. iFiles zgra do rolki z aparatu wszystkie zdjęcia w takiej kolejności w jakiej zostały przeniesione do iPhone'a, więc jeśli wcześniej były posortowane prawidłowo, to teraz również nie będzie z tym problemu. iFiles potem może Wam się przydać do Dropboxa czy innych chmur i oczywiście do zarządzania plikami. Polecam.
MacBook Pro (13-calowy, 2017 r.)
iPhone 14 Pro
Napisano 09 stycznia 2015 - 13:23
Ja od lat mam swój sposób - dość wygodny w stosunku do innych rozwiązań, nie wymaga zewnętrznego oprogramowania ani JB. W pierwszej kolejności musicie zainstalować aplikację iFiles (kosztuje $3,99 i jest zdecydowanie najbardziej funkcjonalną i intuicyjną przeglądarką plików), tworzycie sobie nowy katalog i tam wrzucanie swoje zdjęcia, np. przez iTunes (na dole zakładki Programy). Potem włączacie iFiles, wchodzicie do katalogu ze zdjęciami, wybieracie Edit -> Select All, na dole przesuwacie przyciski i na końcu ukazuje się To Camera Roll - stukacie i czekacie. Warto wcześniej wyłączyć autoblokadę. iFiles zgra do rolki z aparatu wszystkie zdjęcia w takiej kolejności w jakiej zostały przeniesione do iPhone'a, więc jeśli wcześniej były posortowane prawidłowo, to teraz również nie będzie z tym problemu. iFiles potem może Wam się przydać do Dropboxa czy innych chmur i oczywiście do zarządzania plikami. Polecam.
Ten sposob tez jest ok, ale apka roll it jest tylko do tego i jest bardziej intuicyjna i szybka pozatym z tego co pamietam kosztuje 1$ wiec sie oplaca
Wkurza mnie to, ze ludzie nieznajacy sie np. @macsupport koy powinien swiecic przykladem bo jest serwisem pisze takie bzdury, ze sie czegos nie da zrobic, jak jest do tego latwe rozwiazanie.
Napisano 09 stycznia 2015 - 13:34
Płacisz 1$ i masz aplikację z której skorzystasz raz na jakiś czas do zgrania zdjęć, płacisz $4 i masz aplikację do plików, zdjęć, muzyki, filmów, Dropboxa, iCloud i innych chmur, do FTP itd. - sam zdecyduj co się bardziej opłaca
MacBook Pro (13-calowy, 2017 r.)
iPhone 14 Pro
Napisano 09 stycznia 2015 - 14:18
Wkurza mnie to, ze ludzie nieznajacy sie np. @macsupport koy powinien swiecic przykladem bo jest serwisem pisze takie bzdury, ze sie czegos nie da zrobic, jak jest do tego latwe rozwiazanie.
A mnie wkurza jak ktoś nie rozumie znaczenia słowa serwis a do tego wymaga, żeby ktoś znał 1,5 miliona aplikacji znajdujących się w AppStore... Rozumiem, że ty wszystkie znasz, że wymagasz tego od innych?
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 09 stycznia 2015 - 20:18
A mnie wkurza jak ktoś nie rozumie znaczenia słowa serwis a do tego wymaga, żeby ktoś znał 1,5 miliona aplikacji znajdujących się w AppStore... Rozumiem, że ty wszystkie znasz, że wymagasz tego od innych?
Nie nie mowie ze znam wszystkie, ale tu chodzi o samo pisanie "Rolka z aparatu to rolka z aparatu" masło jest maślane... Jak sie nie umie pomoc to sie nie pisze czegos co nic nie wnosi
Płacisz 1$ i masz aplikację z której skorzystasz raz na jakiś czas do zgrania zdjęć, płacisz $4 i masz aplikację do plików, zdjęć, muzyki, filmów, Dropboxa, iCloud i innych chmur, do FTP itd. - sam zdecyduj co się bardziej opłaca
no z jednej strony racja akurat mam ta apke, ale wlasnie nie przypadla mi do gustu i jej nie uzywam, a tutaj wlasnie chodzilo o cos do przerzucenia samych zdjec wiec chyba najlepiej tanio i szybko ;P W sumie kazdy woli co innego
Napisano 06 sierpnia 2018 - 13:05
Polecam bardzo do tego aplikację "Rollit" (dzięki za info o niej!). Zapłaciłem za nią 8,99zł. Zdjęcia, które chcemy przenieść do rolki aparatu muszą być na komputerze. Odpalamy na kompie iTunes, podłączamy przez kabel USB iPhona, wybieramy w iTunes naszego iPhone, następnie "File Sharing", zaznaczamy nasza apkę Rollit i dodajemy tutaj zdjęcia i filmiki z komputera. Następnie odpalamy appke na telefonie, dajemy zaznacz wszystko i transfer do Rolki aparatu. Koniec. Najszybszy sposób!! Pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych