iPad jako tablet graficzny
Rozpoczęty przez
kasiaaaa
, 22 mar 2013 11:53
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 marca 2013 - 11:53
Cześć,
przeszukałam sieć, ale nie znalazłam świeżych wątków, dotyczących mojego zapytania. Sprawdzałam też w AppStore, ale być może niezbyt skutecznie.
Czy znacie jakiś sposób na to, aby podłączyć iPada do iMaca jako tablet graficzny? Pewnie po kablu albo Bluetooth (ale wtedy pewnie jeszcze większe opóźnienie). Chciałabym rysować na padzie, zamiast kupować osobny sprzęt. Robię też szkice bezpośrednio na ipadzie stylusem, ale chciałabym z tej możliwości na maczku.
Znacie jakieś appki, które to umożliwią?
pozdrawiam

- Karelitta lubi to
Napisano 22 marca 2013 - 12:06
Turn Your iPad Into A Mini Wacom Graphic Tablet Like The Cintiq | Digital Photoshop High-End Retouching Tutorial Videos
Ale imo lepiej kupić dedykowany tablet graficzny. Na iPadzie nie będziesz miała róznych poziomów nacisku.
Ale imo lepiej kupić dedykowany tablet graficzny. Na iPadzie nie będziesz miała róznych poziomów nacisku.
Napisano 13 lutego 2015 - 00:16
Moim zdaniem precyzja takiego rozwiązania jest niezadowalająca (moim zdaniem). Nawet zwykły Intuos jest lepszy.
„Żyłem jak chciałem i umrę jak mi się podoba.”
Napisano 13 lutego 2015 - 10:22
Jak najbardziej się da
Od jakiegoś czasu Wacom produkuje stylus łączący się przez bluetooth z 1024 lub 2048 opcjami nacisku.
http://www.wacom.com...eative-stylus-2
Pozdrawiam z 3City
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych