Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Błąd 21 - przy aktualizacji z 4.0.1 na 5.0.1 PILNE!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
44 odpowiedzi w tym temacie

#1 iff

iff
  • 59 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 00:43

Chciałem zaktualizować iPhone 4 na 5.0.1 jednak nie da się - wyskakuje błąd (21), telefon jest w trybie awaryjnym. Próbowałem kilku sposobów znalezionych w internecie, ale nie pomogły: aktualizacja na nowo utworzonym koncie administratora, podłączanie do innego USB, restart itunes, komputera itd. Prosze o pomoc bo nie wiem co mam robić :sad:

#2 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 grudnia 2011 - 01:04

Błąd 21 często spowodowany jest uszkodzoną płytą główną , spróbuj odłączyć baterie , jak nie pomoże to czeka Cię serwis.

#3 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 11:37

Zanim zaczniesz grzebać w sprzęcie, spróbuj wywalić pliki z ~/Biblioteki/iTunes/Device Support do innego folderu. Oczywiście na odłączonym od komputera telefonie i wyłączonym iTunes (wyłączonym japco+Q, nie tylko ukrytym X-em). Potem spróbuj normalnie podłączyć i wgrać soft.

#4 bartek1529

bartek1529
  • 578 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 12:53

Prawdopodobnie zrobiłes tak jak ja, zaktualizowales itunesa ale nie zresetowales po tym komputera. Miałem tak samo, błąd 21, przypomniałem sobie, że zignorowałem reset, uruchomiłem ponownie i poleciało, powodzenia

#5 porschak240

porschak240
  • 112 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 17:29

Wejdz w DFU i wtedy pojdzie, ale moze wtedy wystapic blad 1602 (tak bylo u mnie). Jesli mozesz, sprobuj na innym konputerze w trybie DFU - u mnie poszlo od reki.

#6 Miedziak

Miedziak
  • 29 postów
  • SkądWarka/Warszawa

Napisano 29 grudnia 2011 - 14:07

No ok... Resetowałem juz komputer, iTunes jest aktualny. Dostaje błąd 21, a w DFU 1600,1601,1602. iReb nic nie daje.

#7 mubott

mubott
  • 78 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 16:52

Też mam problem z błędem 1601 i iReb nie pomaga. Próbowałem już większości poradników tutaj na forum na forach zagranicznych i YouTube ale nic nie pomogło, ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? iPhone 4 cały czas w DFU i wybudza się. Przed awarią prawdopodobnie iOS 4.3.5

#8 karol88888

karol88888
  • 50 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 17:02

Ja zrobiłem sobie sn0wbreezem iOSa 5.0.1 bez podkręcania basebandu żeby później nowym redsn0wem zrobić untethered 5.0.1 Chciałem dać odtwórz ale tez jakies błędy miałem i pomogło to że po skończonej robocie przez sn0wbreeze'a wychodzi tam tam takie narzędzie do DFU (iBooty) z którego skorzystałem i wszystko się ładnie wgrało

#9 mubott

mubott
  • 78 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 17:24

Ale kiedy się odpala tego ibooty?

#10 VeNom3g

VeNom3g
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 grudnia 2011 - 17:33

moj iphone w ten sam sposob sie udupil . co dalej robic?

#11 dsmstars

dsmstars
  • 55 postów
  • SkądPiła

Napisano 29 grudnia 2011 - 17:35

Mialem błąd 21 usunełem plik host C:/windows/system32/drivers/etc

#12 Miedziak

Miedziak
  • 29 postów
  • SkądWarka/Warszawa

Napisano 29 grudnia 2011 - 18:38

Tak naprawde to je nie do konca rozumiem co jest grane... To jest chyba podpisywany bo najnowszy soft od apple i na zdrowych iPhonach (jak moj) to sie wszystko powinno odtwarzac bez problemu. Moze apple cos kombinuje zeby ludzie nie wgrywali softu na ktory jest jest jailbreak trwaly i szybko wypuszcza jakas nowa wersje?

#13 VeNom3g

VeNom3g
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 grudnia 2011 - 19:09

Dzieki za pomoc soft wgrany bez problemow :) dzieki za rade ;)

---------- Wpis dodano o 19:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:07 ----------

Ten Jailbreak Unthered to wogole jakis niestabilny jest na 5.0.1 z tego powodu wgrywalem od nowa soft. a Dwa juz nie robi jailbreakow jednak czyste oprogramowanie to pewnosc ze ci sie nie wysypie .

#14 Miedziak

Miedziak
  • 29 postów
  • SkądWarka/Warszawa

Napisano 29 grudnia 2011 - 21:01

lol... Działa. Ja juz tu teorie spiskowe :P No ale powinno sie dac bez tego :)

#15 adermi

adermi
  • 1 postów

Napisano 01 stycznia 2012 - 17:09

dsmstars jesteś wielki dzieki za pomoc tez miałem ten problem z błedem 21 cisnienie skoczylo mi do 200 czytajac na pierwszej stronie opinnie innych forumowiczow juz mialem nikle nadzieje na uruchomienie iphona ale dzieki tobie smiga aż miło 100 piwek dla ciebie za to sie nalezy

#16 Nikotan

Nikotan
  • 7 postów

Napisano 01 stycznia 2012 - 17:13

Jeden plik... o.o 3 godziny szukania odpowiedzi na jeden błąd... Jesteś wielki.

#17 Skora

Skora
  • 70 postów
  • SkądŚwinoujście

Napisano 18 stycznia 2012 - 17:31

dsmstars medal dla Ciebie !!

#18 TheRobson

TheRobson
  • 75 postów

Napisano 23 stycznia 2012 - 18:20

mam ten sam problem blad 21 alw jak napisal dsmstars szukam tego pliku i go tam nie mam jakies pomysly

#19 paradox

paradox
  • 33 postów
  • SkądParyz /Zawiercie

Napisano 28 stycznia 2012 - 19:14

jak usunąć te pliki na Macu ? Gdzie i jak je znaleźć?

#20 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 28 stycznia 2012 - 20:32

jak usunąć te pliki na Macu ? Gdzie i jak je znaleźć?

Nie bądź idiotą i nie usuwaj tego pliku jeśli nie chcesz doświadczyć problemów z działaniem całego systemu !! Jeśłi masz problemy z instalacją wspieranego przez Apple'a oprogramowania telefonu (błąd 3194) problemem może być rzeczywiście definicja Cydii w hosts. Ale to nie spadło tam z nieba tylko zostało dodane przez Umbrelle. Więc użyj Umbrelli żeby go z hosts usunąć! Wyłącz w Umbrelli opcje 'set hosts to Cydia on exit' i po sprawie.
Na Mac OS hosts to o ile pamiętam /private/etc/hosts

Definicja Cydii w hosts wygląda tak

74.208.10.249 gs.apple.com

Po wyłączeniu 'set hosts to Cydia on exit' w Umbrelli zmienia się na

#74.208.10.249 gs.apple.com

i to powoduje, źe system te definicje ignoruje i traktuje jakby jej nie było. I to wystarczy żeby zainstalować 5.0.1

#21 paradox

paradox
  • 33 postów
  • SkądParyz /Zawiercie

Napisano 28 stycznia 2012 - 20:58

Stary jesteś BOGIEM !!! Nie wiem jak mam Ci dziękować . W końcu ktoś kto się zna na rzeczy. Od wczoraj szukam po forach rozwiązania tego problemu i jedyne co usłyszałem od wielkich fachowców to : zmień kompa , zmień tel , wykasuj to i tamto , a na końcu wspaniałomyślny moderator wywalił moje wołanie o pomoc do kosza bo niby było to juz wałkowane 1000 razy . Tylko ze mądrala zafajdany nie zwrócił uwagi na to, ze w tych 1000 postach nie ma konkretnej odp. na moje pytanie. Wystarczyło po prostu odchaczyc jeden głupi haczyk w Umbrelle hahahahahaha dyndas jeszcze raz wielkie THX .

#22 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 28 stycznia 2012 - 21:13

To teraz zapyta Dyndasa, ile razy on sam napisał to rozwiązanie na tym forum. Jesteś leniem, ignorantem i jeszcze śmiesz twierdzić, nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie, kiedy wielki wątek o tym jest podklejony na samej górze. Tylko szukanie wymaga umiejętności czytania oraz odrobiny dobrych chęci, których Tobie po prostu zabrakło.

#23 paradox

paradox
  • 33 postów
  • SkądParyz /Zawiercie

Napisano 28 stycznia 2012 - 21:46

To teraz zapyta Dyndasa, ile razy on sam napisał to rozwiązanie na tym forum. Jesteś leniem, ignorantem i jeszcze śmiesz twierdzić, nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie, kiedy wielki wątek o tym jest podklejony na samej górze. Tylko szukanie wymaga umiejętności czytania oraz odrobiny dobrych chęci, których Tobie po prostu zabrakło.

Tak właśnie śmiem twierdzić.
Nie wiem ile razy Dyndasa napisał to rozwiązanie na tym forum, może 20 ,a może i 40 razy , ale ja szperam po forach juz od wczoraj rana i niestety na "TO" rozwiązanie nie natrafiłem. Ty szanowny Panie SUPER MODERATORZE spędzasz na takich forach po 10h dziennie , a ja zaglądam tu raz na pół roku. Wybacz mi wiec, ze nie jestem takim super-bohaterem jak TY ,co to w mig potrafi znaleźć odpowiedz na wszystkie nurtujące go pytania.
Ciekawe tylko dlaczego nie przekierowałeś mnie do jakiegoś tematu z "TYM" konkretnym rozwiązaniem? Bo akurat do tego wątku zaglądałem wczoraj juz ok 3 razy i nie dopatrzywszy się w nim rozwiązania problemu , zdecydowałem się utworzyć nowy temat.

#24 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 28 stycznia 2012 - 21:56

wystarczyło przejrzeć ten wątek.

http://myapple.pl/ip...przeczytaj.html

#25 lukstir

lukstir
  • 54 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 29 stycznia 2012 - 05:01

Ja miałem błąd 21 też i rozwiązałem to poprzez redsn0w0.9.10b4 opcja Just reboot. Wstał i działa. Nie wiem tylko czemu tak się stało że błąd wyskoczył. Po zanistalowaniu JB i cydii chciałem zrobić odtworzenie z pozycji iTunes do czystego iOs 5.0.1 i iP poległ wtedy. Może ktoś podpowie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych