Apple Cinema Display 20" i PlayStation3
Rozpoczęty przez
mac_ya
, 28 gru 2009 03:33
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 grudnia 2009 - 03:33
Witam,
chciałbym zapytać czy któryś z forumowiczów wie, czy istnieje taka możliwość/rozwiązanie, aby dało się podłączyć PS3 do ACD 20" : . Jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie, to chodzi mi jedynie o możliwość odtwarzania obrazów z gier, ponieważ oglądanie filmów na PS3 jest dla mnie zbędną funkcją.
Za każdą pomoc będę niezmiernie wdziędzny, pozdrawiam.
Napisano 28 grudnia 2009 - 10:07
ACD chyba nie wspiera HDCP więc się nie da. Możesz podłączyć poprzez vga box ale obraz będzie kiepskiej jakości ;]
Napisano 28 grudnia 2009 - 14:31
Jak bardzo "kiepska" ? Czy będzie porównywalna do jakości po podłączeniu do zwykłego TV bez żadnego HD itd? Poprzez złącze euro? Czy jeszcze gorsza?
Czyli nie ma żadnej innej możliwości podłączenia PS3 do ACD? A ta przejściówka hdmi --> dvi nie wystarczy?
Napisano 09 stycznia 2010 - 11:24
starczy a jak nie to na tej stronie znajdziesz
wszelkie możliwe połączenia do monitorów hdmi dvi lub
mini display portComputer & AV Cables & Connections from LINDY Worldwide
wszelkie możliwe połączenia do monitorów hdmi dvi lub
mini display portComputer & AV Cables & Connections from LINDY Worldwide
Napisano 09 stycznia 2010 - 20:03
Czyli nie ma żadnej innej możliwości podłączenia PS3 do ACD? A ta przejściówka hdmi --> dvi nie wystarczy?
starczy
No właśnie nie starczy ! Jest dokładnie tak jak napisał Krisu.
Nie ma HDCP - nie ma obrazu. DVI w ACD nie posiada HDCP (i z tego co widzę żaden ACD nie posiada HDCP).
Nie może podłączyć przez VGA BOX, ponieważ jak sama nazwa wskazuje VGA BOX daje sygnał analogowy przez VGA, natomiast ACD ma tylko wejście DVi-D.Możesz podłączyć poprzez vga box ale obraz będzie kiepskiej jakości ;]
Wydawało mi się, że można gdzieś kupić sam dekoder HDCP, ale poszukałem i okazuje się że jednak nie można.
W tej sytuacji jedyne wyjście to zestaw :
kabel HDMI-DVI -> konwerter DVI-VGA z HDCP np. HDFury -> dowolny konwerter VGA-DVI
O tym rozwiązaniu napisałem tylko dla informacji, żeby nie było że się nie da
Dla informacji ponieważ za cenę komponentów kupisz sobie telewizor do tej konsoli
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych