Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Cinema Display 20" i PlayStation3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 mac_ya

mac_ya
  • 178 postów
  • SkądJelenia Góra/KRK

Napisano 28 grudnia 2009 - 03:33

Witam, chciałbym zapytać czy któryś z forumowiczów wie, czy istnieje taka możliwość/rozwiązanie, aby dało się podłączyć PS3 do ACD 20" : . Jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie, to chodzi mi jedynie o możliwość odtwarzania obrazów z gier, ponieważ oglądanie filmów na PS3 jest dla mnie zbędną funkcją. Za każdą pomoc będę niezmiernie wdziędzny, pozdrawiam.

#2 Krisu

Krisu
  • 23 postów

Napisano 28 grudnia 2009 - 10:07

ACD chyba nie wspiera HDCP więc się nie da. Możesz podłączyć poprzez vga box ale obraz będzie kiepskiej jakości ;]

#3 mac_ya

mac_ya
  • 178 postów
  • SkądJelenia Góra/KRK

Napisano 28 grudnia 2009 - 14:31

Jak bardzo "kiepska" ? Czy będzie porównywalna do jakości po podłączeniu do zwykłego TV bez żadnego HD itd? Poprzez złącze euro? Czy jeszcze gorsza? Czyli nie ma żadnej innej możliwości podłączenia PS3 do ACD? A ta przejściówka hdmi --> dvi nie wystarczy?

#4 Kubek

Kubek
  • 154 postów
  • SkądLitwinów

Napisano 09 stycznia 2010 - 11:24

starczy a jak nie to na tej stronie znajdziesz
wszelkie możliwe połączenia do monitorów hdmi dvi lub
mini display portComputer & AV Cables & Connections from LINDY Worldwide

#5 Leonard

Leonard
  • 1 193 postów

Napisano 09 stycznia 2010 - 20:03

Czyli nie ma żadnej innej możliwości podłączenia PS3 do ACD? A ta przejściówka hdmi --> dvi nie wystarczy?

starczy

No właśnie nie starczy ! Jest dokładnie tak jak napisał Krisu.
Nie ma HDCP - nie ma obrazu. DVI w ACD nie posiada HDCP (i z tego co widzę żaden ACD nie posiada HDCP).

Możesz podłączyć poprzez vga box ale obraz będzie kiepskiej jakości ;]

Nie może podłączyć przez VGA BOX, ponieważ jak sama nazwa wskazuje VGA BOX daje sygnał analogowy przez VGA, natomiast ACD ma tylko wejście DVi-D.

Wydawało mi się, że można gdzieś kupić sam dekoder HDCP, ale poszukałem i okazuje się że jednak nie można.
W tej sytuacji jedyne wyjście to zestaw :
kabel HDMI-DVI -> konwerter DVI-VGA z HDCP np. HDFury -> dowolny konwerter VGA-DVI

O tym rozwiązaniu napisałem tylko dla informacji, żeby nie było że się nie da ;)
Dla informacji ponieważ za cenę komponentów kupisz sobie telewizor do tej konsoli :)

Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych