Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MyProfiles

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 14 marca 2009 - 16:55

Dołączona grafika

MyProfile

cena: $4,99 (aktualna promocja) $12,99 (bez promocji)
źródło: Rock Your Phone

opis:

Dzięki aplikacji możemy stworzyć swoje własne profile i w bardzo prosty sposób zmieniać ustawienia iP w zależności od tego gdzie jesteśmy.

parę opcji:

- specjalny dźwięk ostrzegający nas o otrzymaniu SMS-a bądź wiadomości E-MAIL od określonej grupy osób
- modyfikacja parametrów wibracji
- dostosowanie WiFi, Bluetooth, GPS, Push Email, Auto Lock i 3G opartych na lokalizacji, porze dnia, przy słabej baterii itp
- przełączanie Profil odbywa sie poprzez przytrzymanie przycisku HOME oraz przyciskanie klawisza głośności (góra dół)

screeny:

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika http://images42.foto...31ae1502893.png

#2 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 17:34

Wygląda nieźle. Szkoda tylko, że Rock Your Phone jest źródłem - nie odważę się zainstalować tej aplikacji. Gdyby wstawili do Cydia Store - od razu bym kupił.

#3 thmkr

thmkr
  • 293 postów
  • SkądLubatowa, Poland

Napisano 14 marca 2009 - 17:45

jest coś podobnego z Cydii ?

#4 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 14 marca 2009 - 17:55

Wygląda nieźle. Szkoda tylko, że Rock Your Phone jest źródłem - nie odważę się zainstalować tej aplikacji. Gdyby wstawili do Cydia Store - od razu bym kupił.

ja tam kupiłem i wszystko śmiga bardzo ładnie .. przydało by sie małe spolszczenie do tego ;)

#5 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 marca 2009 - 18:48

Nie ufasz Davvido programom z RYP? Myślisz, że przepuszczają słabe programy? czy raczej z zasady, że wplicz Cyidię niż RYP?

#6 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 18:53

Opieram się na faktach - szczera większość posiadaczy RYP ma problemy z Cydią (nie odświeża źródeł, nie włącza się), a większość tej większości musiała robić Restore - właśnie z tego powodu. A ja nie mam zamiaru instalować oprogramowania na nowo - iPhone'a mam po to żeby z niego korzystać, a nie się z nim p... co tydzień. Ostatnio zmieniam oprogramowanie tylko jeśli pojawia się jego nowa wersja - w innym wypadku omijam przycisk "Restore" szerokim łukiem.

#7 roslonp

roslonp
  • 295 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 19:02

Ja po proszę coś takiego w appstore bo w JB się nie zamierzam bawić.

#8 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 19:03

No to niestety już możesz o tym zapomnieć. :)

#9 imbackingame

imbackingame
  • 640 postów

Napisano 14 marca 2009 - 19:37

@davvido z tego co czytalme nowa wersja programu juz nie robi "soft unlock" tylko wgrywa .app na telefon. sam rozumiesz, nie zabardzo sie to kluci z cydia. btw mi zrobilo soft unlock i wszystko dziala same MyProfiles byloby super gdyby uruchamialo sie 2 razy np naciskajac power. :-) za to szczegolnie ELERT mi przynajmniej sie podoba z RYP :D

#10 mikolajek

mikolajek
  • 22 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 maja 2009 - 09:04

Wrrr... A mi nie działa Rules Engine, profile można przełączać tylko ręcznie :( Na początku miałem nadzieję, że tak rozbudowane Rules będą naprawdę rulez ;) ale niestety - np. ustawienie sieci Wi-Fi gryzie się z zasadami czasowymi. Komuś udało się to obejść?

#11 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 21 maja 2009 - 15:32

Aby zainstalować tego Appsa na iPhone wcale nie trzeba użyć RYP (tzn. trzeba, ale nie bezpośrednio z iPhonem). Wystarczy kupić coś na kompie, a potem wejść ręcznie do
C:\Documents and Settings\*USER*\Dane aplikacji\Rock Your Phone\Data\localApps i tam będzie .deb
Wystarczy wrzucic paczkę na iPhone i zainstalować (dpkg -i).

[EDIT]
No dobra... może to i nie najlepszy sposób, bo...
"Depends: com.rockyourphone.rockextensions (>= 0.90),com.intelliborn.intellishared"... xD

#12 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 21 maja 2009 - 16:09

Takie rozwiązanie powinno być od razu w iPhone.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych