Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Video - czy warto?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

#26 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 grudnia 2006 - 22:29

smiem twierdzic ze z win2k jednak dziala lepiej niz z xp :) na win98 problemy sa chyba z obsluga usb ale glowy nie dam, w wersji se costam z tym poprawiano...

#27 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 16 grudnia 2006 - 01:06

Win98 SE (second edition) + stery do iPoda = działa, wykrywa, formatuje, kopiuje niestety jest problem z odtwarzaniem wrzuconej muzy itd...

#28 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 16 grudnia 2006 - 09:17

to jest jeszcze jedno wyjscie -roxbox -ipod linux

#29 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 16 grudnia 2006 - 10:47

iPodLinux na Win98? ;)

#30 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 16 grudnia 2006 - 10:53

bo ponoć ipodlinux zczytuje muzyke z wgranych na ipoda kawalkow (wrzuconych normalnie jak na dysk przenośny) @macDada o co biega z tym pytaniem ??

#31 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 16 grudnia 2006 - 10:57

Bo z tego co się orientuję, nie ma instalki takiego linucha dla Win98...

#32 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 grudnia 2006 - 12:54

no to uruchamiasz wirtualna maszyne, instalujesz win2k i dzialasz... czakaj wtedy nie potrzebujesz juz ilinuxa ani rockboxa ;)

#33 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 16 grudnia 2006 - 13:14

yyyyyyy, jaką wirtualną maszynę?

#34 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 16 grudnia 2006 - 13:15

a nie lepiej isc do znajomego z xp lub 2k i zaisntalowac tam ipod linuxa i w domu tylko cieszyc sie ze slucania muzyki na ipodzie a tak btw co ma piernik do wiatraka przeciez instaler ipodlinuxa tyczy sie ipoda a nie systemu operacyjnego ??

#35 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 16 grudnia 2006 - 13:22

Kurcze, wejdź na stronę http://ipodlinux.org i sobie poczytaj, bo nie chce mi się pisać rzeczy oczywistych :/

Linuks ten jest softem do używania NA iPodzie zamiast tego dostarczonego od Apple.
ALE, żeby linuksa na iPodzie zainstalować, potrzebny jest instalator - dodam, że działa on jedynie pod WinXP.

Racja, można iść do kolegi i u niego bawić się iPodLinuchem, ale to nie zmienia faktu, że soft ten nie jest jeszcze na tyle dopracowany, by całkowicie wyeleminować soft Apple'owy.

IMO nie warto kupować iPoda dla samego iPodLinucha; nie wiem jak jest z RockBoxem, nigdy go nie próbowałem.

#36 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 16 grudnia 2006 - 13:26

zwracam honor (po raz kolejny w ciągu ostatnich kilku dni) a programy poboczne tym sharepod lub takie tam ??

#37 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 16 grudnia 2006 - 13:32

To jest tak: * Win98SE wykrywa iPoda po zainstalowaniu sterów. iPod jest na liście dysków, można go formatować, wrzucać na niego graty, itd. * Programy typu EphPod, SharePod, itd działają. Można zrzucić z iPoda muzykę, można wrzucić coś nowego. * iPod ładuje się z portu USB. Kiedy jest problem? Przy wyciąganiu iPoda z kompa. Co ciekawe, nie zawsze. Jeśli tylko ładujesz iPoda to jest OK. Wszytko będzie działać. Jak tylko dołożysz jakąś piosenkę, to po odłączeniu od kompa iPod nie chce działać. Podłączysz znowu do kompa i piosenki są, wszystko niby OK, ale i tak iPod odtwarzać muzyki nei chce. iPod odtwarza mi muzę tylko po wrzuceniu muzyki normalnie z Maka, iTunes. Pod Win98 można go tylko ładować i przesyłać pliki w trybie dysku, ale nie zmieniać zawartości odtwarzanej przez iPoda.

#38 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 16 grudnia 2006 - 13:44

a próbowałes go "wysuwać" z listy dysków ?? a nie myslales ze juz czas np na win 2k ??

#39 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 16 grudnia 2006 - 13:48

Ten z Win98 to komp sąsiada - XP nie chce mu działać :shock: Nie wiemy dlaczego, bo pieca ma nowszego od mojego... Wysuwania oczywiście próbowałem. Nawet ręczne usunięcie z Menedżera Urządzeń nic nie daje.

#40 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 16 grudnia 2006 - 13:51

to zaproponuj mu win 2k nowszy system od 98 a smiga nawet na 200 MHz z 64 MB RAM i iPod smiga - z opisu migreny wynika ze jest tego zywym przykladem :D

#41 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 grudnia 2006 - 15:31

win2k to to samo co xp tylko bez graficznych dyngsow i watpliwej jakosci rozwiazan w typie systemowego firewalla czy wbudowanego softu do nagrywania, no i wymagania sprzetowe jak napisal maslaq sa niewygorowane :) wirtualna maszyna to taki ciekawy programik ktory pozwala na zainstalowanie i uruchomienie kilku systemow jednoczesnie na jednym komputerze, w xp chyba cos takiego wbudowali pod nazwa "virtual pc" czy jakos tak, postawienie systemu ze zintegrowanymi service packami zajmuje doslownie kilka minut ps instalator ilinuxa jest przeznaczony dla "systemow a architektorze x86" wiec powinien dzialac na 2k (instalator sie u mnie uruchamia ale konczyc instalacji nie bede :)), to ze cos jest przeznaczone dla xp nie neguje tego ze moze byc przeznaczone rowniez dla innych systemow (ale nie podoba mi sie ta ikonka xp przy instalatorze)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych