Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

odbieranie sms

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 ar_

ar_
  • 13 postów

Napisano 29 marca 2008 - 00:28

Witam, Mam problem z odbieraniem sms w iphone, zwyczajnie do mnie nie dochodzą. Mogę dzwonić, odbierać rozmowy, wysyłać sms, tylko z odbieraniem coś jest nie tak. Jestem użytkownikiem sieci orange, versia softu - 1.0.2(1c28 ). Według tutejszego faq ustawiłem w telefonie jak poniżej, niestety nie pomogło: Centrum Wiadomości (SMSC) Wchodzimy w Phone->Keypad, wybieramy numer *5005*7672*xxxxxxxxxx#* (gdzie xxxxxxxxxx jest numerem SMSC) i naciskamy CALL. Obecne ustawienie sprawdzimy przez *#5005*7672#. Orange: +48501200777 prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu pzdr ar

#2 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 29 marca 2008 - 01:15

Fiu fiu, 1.0.2 to prawie jak dinozaur :). Zaktualizuj do 1.1.4 i sprawdź czy problem nadal występuje.

#3 ar_

ar_
  • 13 postów

Napisano 29 marca 2008 - 12:30

hmm, sytuacja wygląda tak. Telefon ten kupiłem przedwczoraj w Szkocji( model 8 GB), poszedłem do jakiegoś tamtejszego speca od ściągania simlocków. Po ściągnięciu simlocka widział moją polską kartę Orange ale nie dało się dzwonić( gdy wkładał szkockie karty, nawet jakaś chyba chińską wszystko było ok) Ów specjalista był w szoku, nie wiedział dlaczego tak jest. Zrobił to samo na swoim też nowo zakupionym modelu ( 16GB) i tam po identycznym ściągnięciu simlocka dało się dzwonić z polskiej karty.
Także był w małym szoku i zaczął coś tam kombinować, wgrywał, zgrywał zmieniał wersje chyba, i w końcu mu się udało, poza tym odbieraniem sms, co odkryłem już w Polsce.

Także, mam teraz wgrany chyba jakiś właśnie stary soft i małe obawy przed jego ponowną zmianą. Nie wiem jakim programem ten spec ściągał mi simlocka. Nie wiem czy on modyfikował mi baseband( cokolwiek to znaczy).Nie wiem jaki był pierwotny soft na tym telefonie, ale teraz mam coś takiego.

version - 1.0.2 (1C28)
model MB213
modem firmware- 04.04.05_G

Czy po tym update znowu będę musiał gdzieś ściągać simlocka? Czy po zmianie softu utracę wszystkie kontakty, które żmudnie ustawiałem przez 5 godzin, zdjęcia, muzę itd?

Czy w takim przypadku śmiało mogę aktualizowac do 1.1.4 i jak to zrobić?

---- Dodano 29-03-2008 o godzinie 18:38 ----
nie czekając na odpowiedz, zaryzykowałem- mam 1.1.4 i wszystko śmiga tak jak powinno, są sms. dzięki, pzdr ar

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych