Zainstalowałem i ja. Na początku nie pokazywało mi nazwy nadawcy SMS na banerze powiadomień przy zablokowanym ekranie. Zamknąłem wszystkie otwarte aplikacje. Teraz już jest ok. Szybkość działania animacji jakby większa w porównaniu do 14.3 (ale to pewnie placebo). Co do baterii to za wcześnie by oceniać, ale gorzej chyba nie jest.
Zaktualizowano firmware modemu. W przypadku iPhone 12 wcześniejszy numerek to: 1.31.03-5, a obecnie: 1.42.02. Tutaj póki co zmian nie dostrzegam. Jak miałem w domu zasięg 2/4 kreski LTE tak dalej mam.
Mały off-topic: W ogóle wkurza mnie, że do wyboru mam tylko następujące opcje jeśli chodzi o sieć komórkową, tj.: 5G On, 5G Auto i LTE. Przesiaduję cały czas w zasięgu Wi-Fi. Mój operator wspiera Wi-Fi Calling. Z chęcią przełączyłbym rozmowy i SMS na 3G. Zawsze to dużo mniejsze użycie energii i rzadsze ładowanie.
Dobra wiadomość z tą aktualizacja modemu, być może rozwiąże to problemy z drenażem baterii w czasie spoczynku, oczywiście jeśli ktoś posiada ten problem jak ja.