Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Pro 13 2016 i problem z monitorem


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 cfcrobbie

cfcrobbie
  • 221 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 sierpnia 2019 - 14:09

Witam. Posiadam Macbooka Pro 13 2016 i zauważyłem że od jakiegoś czasu pojawia się taki problem, że podczas montażu w Final Cut Pro i pracy na monitorze DELL po hdmi na przelotce od Apple, komputer po wyrenderowaniu łapie laga. Wystarczy że po tym wyrenderowaniu np obejrzę sobie wykonany film, coś tam jeszcze poeedytuje i nagle pojawia się LAG. Dodam że nawet jak odepne monitor od macbooka  po wyrenderowaniu to nie wraca mi obraz na macbooka tylko jest czarny ekran. Dopiero reset umożliwia normalne działanie. Strasznie to irytuje. Nie wiem czy tu wina lezy po stronie połączenia hdmi, della czy systemu. Może wymiana baterii( topcase) miala na to wpływ bo właśnie od tamtej pory jest ten problem. Jednak wtedy też zaktualizowałem system. Sam nie wiem.

 

 

A i problem nie występuje jak pracuje bez podpietego monitora. Zero zawiech. Wszystko działa normalnie. 


Użytkownik cfcrobbie edytował ten post 09 sierpnia 2019 - 14:10

  MBP13'' Esc 2016  i5/16GB/256GB Space Grey ,   IPHONE X  64GB Space Grey,    APPLE WATCH Series 0 42mm


#2 J.Sherridan

J.Sherridan
  • 41 postów

Napisano 12 sierpnia 2019 - 07:53

Możesz podłączyć della po mDP?






Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych