Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Imac 27' 2013 ciemny ekran


Najlepsza odpowiedź bee3 , 13 marca 2018 - 19:37

...

Przez przypadek odkryłem że obraz nie jest czarny ale bardzo ciemny (robiąc wideo z włączoną lampą dla sprzedawcy bo pewnie pójdzie odstąpienie do 14dni pojawił sie jakiś obraz). Udało mi się aktywować ale zmiana jasności ekranu w preferencjach nic nie daje.

Myśle jeszcze postawić nowy system na zewnętrznym ssd ale nie wiem czy coś to da.

Może ma ktoś jeszcze jakieś pomysły przed odesłaniem kompa.


zdjecie jeszcze dodaje bo mi nie dodało a nie mogę edytować

<img src="https://images84.fot...89ac4c21a87.jpg" border="0" alt="" />

Nie działa Ci podświetlenie.

Kupowałeś od firmy czy od osoby prywatnej ?

Reinstalacja systemu nie pomoże.

Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 tiamaria1983

tiamaria1983
  • 20 postów

Napisano 13 marca 2018 - 19:25

Witam

Kupiłem używanego Imac 27' 2013 z karta Gefroce 775M 2GB. Jest problem z wyświetlaniem obrazu. 

Po włączeniu czarny ekran, komp chodzi bo włącza się VoiceOver.

Przez przypadek odkryłem że obraz nie jest czarny ale bardzo ciemny (robiąc wideo z włączoną lampą dla sprzedawcy bo pewnie pójdzie odstąpienie do 14dni pojawił sie jakiś obraz). Udało mi się aktywować ale zmiana jasności ekranu w preferencjach nic nie daje.

Myśle jeszcze postawić nowy system na zewnętrznym ssd ale nie wiem czy coś to da.

Może ma ktoś jeszcze jakieś pomysły przed odesłaniem kompa.


zdjecie jeszcze dodaje bo mi nie dodało a nie mogę edytować

5356f89ac4c21a87.jpg


MBPro 13' | Iphone 7 Plus | Ipad Air 2


#2 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 13 marca 2018 - 19:37   Najlepsza odpowiedź

...

Przez przypadek odkryłem że obraz nie jest czarny ale bardzo ciemny (robiąc wideo z włączoną lampą dla sprzedawcy bo pewnie pójdzie odstąpienie do 14dni pojawił sie jakiś obraz). Udało mi się aktywować ale zmiana jasności ekranu w preferencjach nic nie daje.

Myśle jeszcze postawić nowy system na zewnętrznym ssd ale nie wiem czy coś to da.

Może ma ktoś jeszcze jakieś pomysły przed odesłaniem kompa.


zdjecie jeszcze dodaje bo mi nie dodało a nie mogę edytować

<img src="https://images84.fot...89ac4c21a87.jpg" border="0" alt="" />

Nie działa Ci podświetlenie.

Kupowałeś od firmy czy od osoby prywatnej ?

Reinstalacja systemu nie pomoże.


Pomogłem ?   -  Lubię to 


#3 tiamaria1983

tiamaria1983
  • 20 postów

Napisano 13 marca 2018 - 20:38

Kupiłem od firmy, jednak kupno na odległość bez możliwości sprawdzenia to hardcore.

Czyli nie ma co szukać jakiegoś rozwiązania tylko zwrot.

Dzięki za pomoc przynajmniej nie będę już szukał rozwiązania bo go nie ma.


MBPro 13' | Iphone 7 Plus | Ipad Air 2


#4 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 13 marca 2018 - 21:03

Kupiłem od firmy, jednak kupno na odległość bez możliwości sprawdzenia to hardcore.

Kupiłeś od firmy, ale: "na firmę" czy "prywatnie" ?


Pomogłem ?   -  Lubię to 


#5 tiamaria1983

tiamaria1983
  • 20 postów

Napisano 14 marca 2018 - 10:03

Kupiłem prywatnie.

Prawdopodobnie uszkodzony Led backlight inverter board lub wersja optymistyczna kabel się odczepił.

 

Dzięki za szybką pomoc.


MBPro 13' | Iphone 7 Plus | Ipad Air 2





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych