Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wolniejszy net po aktualizacji.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 patryklisiak

patryklisiak
  • 146 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 19 października 2017 - 08:21

Koledzy mam w domu internet 500/50. Zauwazylem ze po zrobieniu aktualizacji systemu do High Sierra nie mogę osiagnac na swoim macbooku pro takich predkosci tylko 1/3 tego, gdy podłącze  iMaca predkośc osiagam bezproblemowo. Co może być przyczyną? Ani po wifi ani po kablu. Max predkosci to do 200. Wszystko wczesniej bylo ok.



#2 blogger

blogger
  • 331 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 października 2017 - 08:53

Reset SMC powinien pomóc.



#3 patryklisiak

patryklisiak
  • 146 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 19 października 2017 - 16:35

Już nawet format zrobiłem i nie pomaga:(. Przecież wszystko było Ok:(.

#4 patryklisiak

patryklisiak
  • 146 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 19 października 2017 - 19:47

Nie pomaga zaden reset czy to mozliwe by w komputerze ulegla awarii karta wifi i do tego ethernet?



#5 kalvin

kalvin
  • 767 postów
  • SkądDE

Napisano 19 października 2017 - 19:51

Mało prawdopodobne, na iMac też masz HS ? czy Sierra ? 


  MacBook Air 2020    LG Ultrafine 4k     iPhone XS    HomePod    Apple TV 4k   


#6 patryklisiak

patryklisiak
  • 146 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 19 października 2017 - 20:27

Mam sierre na obydw. Ale co dziwne: w domu mam tylko sprzęt Apple nawet router. Wczesniej predksci rzedu 400-500 osiagalem nawet na wifi 5GHZ a teraz czy wifi czy kabel to max do 200 dojdzie. gdy pod ten sam kabel podlacze iMaca smiga do ponad 500.

Zrobiłem reset  SMC moze zle to robie, ale instrukcje z forum wzialem  dusze jednoczesnie przycisk alt+ctr+shift po lewej stronie + power po prawej na samej gorze i trzymam tak 10 sekund. po 10 sekudnach puszczam i uruchamiam. Zadnej roznicy nie ma. Sam juz nie wiem co moze byc uwalone. Jak sprawdzam monitor aktywnosci to najwiecej aktywny jest Agent zdjec. Ale nawet nie wiem jak go wylaczyc by co kolwiek sprawdzic



#7 Adler

Adler
  • 572 postów
  • Skądznad Czeskiej hranicy

Napisano 20 października 2017 - 07:00

Mam to samo, High Sierra i MB PRO, sprawdź czy jak wyłączysz bluetooth to prędkość WiFi wraca do normy.


Adler fliegen allein. Schafe gehen in Herden.

#8 patryklisiak

patryklisiak
  • 146 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 20 października 2017 - 07:54

Sprawdze jak wrócę do domu. Ale po kablu tez mi tenor prędkość i to dokładnie o polowe

#9 MiL

MiL
  • 1 250 postów
  • Płeć:

Napisano 20 października 2017 - 08:06

Może w HS tak usprawnili sterowniki że teraz tylko tyle pociągnie.



#10 patryklisiak

patryklisiak
  • 146 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 20 października 2017 - 08:30

Nie wiem jak tu wrócić do poprzedniej wersji systemu. To jest bez sensu na dniach będę miał neta 1000/100 to to się mija z celem jak nie będzie mi działać prawidłowo. Adler a po kablu tez ci net zwolnił?

Użytkownik patryklisiak edytował ten post 20 października 2017 - 08:31


#11 kalvin

kalvin
  • 767 postów
  • SkądDE

Napisano 20 października 2017 - 08:43

Nie wiem jak tu wrócić do poprzedniej wersji systemu. 

 

Masz kopie zapasową ? Moment i jesteś na "starych śmieciach". 


  MacBook Air 2020    LG Ultrafine 4k     iPhone XS    HomePod    Apple TV 4k   


#12 patryklisiak

patryklisiak
  • 146 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 20 października 2017 - 09:19

Time Capsule mam, ale na nowy system przeszedłem już dawno, tylko teraz zauważyłem ze prędkość neta mi spadła wcześniej nie sprawdzałem bo do stron otwierania nie odczowa się czy jest 500 czy 200.
Musiałbym pobrać skąd stara wersje systemu ale skąd?

#13 ftpd

ftpd

    Nie.


  • 20 390 postów
  • Płeć:
  • SkądPoznań

Napisano 20 października 2017 - 10:06

Chłopaki, ale 'jak wrócić do poprzedniej wersji' było tysiąc razy na tym forum. Jeśli zamierzacie zmienić tor dyskusji na to, nie róbcie tego, bo tylko śmietnik powstaje.


---
Jestem Grammar Nazi. Nie znoszę błędów, leni, idiotów i hipsterów.
NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.
NIE odpisuję na wiadomości najeżone błędami. Nie chce mi się męczyć oczu.

#14 patryklisiak

patryklisiak
  • 146 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 20 października 2017 - 17:48

Niestety wyłączenie  bluetooth nic nie daje. :-(


Przed chwila zainstalowałem El Capitan i prędkość powróciła. :(:(. Czyli teraz zostaje mi tylko zostać przy starym. Czy idzie ten problem obejść jakość czy ktoś miał podobnie?

#15 patryklisiak

patryklisiak
  • 146 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 21 października 2017 - 14:45

Potestowałem już wszytsko. Dziś mam nowy system i uwaga, inna przeglądarkę! tylko pytanie co może w przeglądarce ( safari) blokowac prędkość internetu.?






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych