Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Szara, przeźroczysta ikonka Safari, co to jest?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Marek Bobakowski

Marek Bobakowski
  • 27 postów

Napisano 02 października 2017 - 17:08

Hej Drodzy.

Od chwili aktualizacji systemu mam taki oto problem:

kiedy ściągam cokolwiek (zdjęcie, pdf, itd.) w Safari, to tam gdzie jest link do downloadu pojawia się szara, przeźroczysta ikona Safari i... zostaje sobie już na stałe. Jak ściągnę 10 plików to mam 10 ikonek :) Więc na ekranie już niewiele widzę.

Dopiero restart komputera pomaga. Ikonki znikają. Zamknięcie samego Safari nic nie daje.

Pomożecie? ;)

Chodzi o coś takiego: patrz załącznik.

 

 

Załączone pliki

  • Załączony plik  zrzut.png   151,14 KB   1 Ilość pobrań

i P h o n e | 6 s P l u s


#2 Marek Bobakowski

Marek Bobakowski
  • 27 postów

Napisano 04 października 2017 - 18:43

Nikt nie ma takiej przypadłości?


i P h o n e | 6 s P l u s


#3 kubalon1

kubalon1
  • 624 postów

Napisano 04 października 2017 - 18:59

cmd+r jak użyć pewnie wiesz, warto spróbować.



#4 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1 052 postów

Napisano 04 października 2017 - 20:15

Nikt nie ma takiej przypadłości?

 

No chyba nikt.

Mi raz został taki dymek co się podpowiedzi pokazują i za cholerę nie chciał zniknąć mimo restartu Safari i Findera. Pomogło przelogowanie. Ale to było raz i dawno.

 

Ciężko wyczuć co to o Ciebie może być. Wygląda na coś z grafiką. Jak masz dysk na kopię zapasową to zrób. Zainstaluj system na czysto i sprawdź czy dalej to występuje. 


Nie czytam prywatnych wiadomości.


#5 Marek Bobakowski

Marek Bobakowski
  • 27 postów

Napisano 05 października 2017 - 20:40

Dzięki za odpowiedzi. Co ciekawe problem sam się rozwiązał dzisiaj rano - jeszcze przed instalką aktualizacji systemu. Po prostu ikonka przy ściąganiu pliku ładnie „wędruje” w prawy górny róg. Czyli tak jak powinna.

Przed chwilą zassałem aktualizację. Jutro sprawdzę czy problem jest już na dobre rozwiązany.

i P h o n e | 6 s P l u s


#6 Marek Bobakowski

Marek Bobakowski
  • 27 postów

Napisano 06 października 2017 - 09:47

No niestety, po aktualizacji systemu (wczorajszej) problem wrócił.


i P h o n e | 6 s P l u s





Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych