Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

program dla drukarki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 eda

eda
  • 7 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 09:46

Witam Potrzebuję programu dla drukarki, a mianowicie programu do zdjęć. Jestem w posiadaniu: ! Photo, Podgląd, Pobieranie obrazu, jednakże drukowanie zdjęć "idzie jak krew z nosa" . Dokumenty drukuje dosyć szybko. Dzięki za pomoc.

#2 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 05 lutego 2008 - 09:52

Zaden program Ci tego nie przyspieszy. Zdjecia maja to do siebie, ze drukuja sie bardzo wolno. Szczegolnie jak drukujesz je w wysokiej jakosci. TO wszystko kwestia drukarki.

#3 Gość_brodek_*

Gość_brodek_*

Napisano 05 lutego 2008 - 10:04

w EPSONIE Drukuja sie szybko

#4 eda

eda
  • 7 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 10:33

Czyli to kwestia drukarki, czy mogę dokonać jakiś ustawień na drukarce, aby szybciej drukowały się zdjęcia ( jest racją, że zdjęcia są wysokiej jakości). Ja pracuje na ksero - drukarce konica minolta.

#5 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 10:35

Czyli to kwestia drukarki, czy mogę dokonać jakiś ustawień na drukarce, aby szybciej drukowały się zdjęcia ( jest racją, że zdjęcia są wysokiej jakości). Ja pracuje na ksero - drukarce konica minolta.

Mozesz jedynie obnizyc jakosc zdjec ...no ale wtedy cos za cos, niestety.

#6 eda

eda
  • 7 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 10:48

Jeszcze jedna kwestia - wcześniej ta sama drukarka była podłączona do innego komputera gdzie był zainstalowany widows i inny program do zdjęć , zdjęcia były także wysokiej jakości ( tej samej jakości) i drukowały się szybciej. Czy to ewidentna wina maca?

#7 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 10:50

W sumie, gdyby sterownik byl zle napisany, to tak.

#8 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 05 lutego 2008 - 13:41

mój samsung mimo sterowników pod macos'a jakoś nie może ustawić jakości druku np. na ekono :/ lipa troszkę, nie wiem czy samsung zawinił czy coś nie tak jest z drukarkami pod macos'a :/

#9 andy76

andy76
  • 406 postów
  • SkądDołuje Mierzyn, Zachodniopomorskie, Poland, Poland

Napisano 14 kwietnia 2008 - 14:52

To chyba nie kwestia drukarki tylko systemu. U mnie pod Windowsem na tej samej drukarce sieciowej ten sam plik o wielkości 1,7MB drukuje się 10 minut, na mac os x Leopard dwie godziny. Kiedy wejdę w kolejkę wydruku drukarki to widzę polecenie "składuję zlecenie lpr" i procent ukończenia, który się zmienia raz na parę minut. Idzie straszliwie wolno. Nie wiem od czego to zależy. Czy nie można wysłać dokumentu bezpośrednio na drukarkę?

#10 docentno1

docentno1
  • 46 postów
  • SkądWawa

Napisano 09 grudnia 2010 - 12:40

andy76 wymysliłeś coś o mam tak samo

#11 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 13:21

Archeologia na całego, no ale odnośnie najnowszego posta - na pierwszym miejscu najważniejsze są właściwości drukarki, potem sterownik do konkretnego modelu, a na końcu dopiero można narzekać na system.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych