Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

prosze o opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 piotrek_l

piotrek_l
  • 183 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 stycznia 2008 - 14:30

Witam! czy ktos z forumowiczow posiada dysk 500GB Caviar 16Mb FW? bardzo prosze o opinie, ewentualnie o porade jaki dysk zewnetrzny dokupic do MBP. przeczytalem wszystkie watki o dyskach i dalej nie wiem ktory egzemplarz bedzie najbardziej optymalny. Dysku chce uzywac do backupu jak i do archiwizacji zdjec/filmow/muzyki. z gory dziekuje za wszelkie sugestie

#2 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 stycznia 2008 - 14:52

napewno bedziesz z niego zadowolony, posiada dysk ogromna renome, takze i tu na naszym forum, gdybym podchodzil jeszcze raz do kupna dysku, wybralbym go. chociaz jezeli chodzi o MBP wybralbym teraz Time Capsule. Swoja droga, bedziesz musial zrobic na nim 2 partycje, jedna na backup, druga na dane.

#3 piotrek_l

piotrek_l
  • 183 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 stycznia 2008 - 19:01

a jezeli o glosnosc dysku? czy w czasie pracy bardzo go slychac?

#4 Bartch

Bartch
  • 438 postów
  • SkądWarsaw, PL

Napisano 29 stycznia 2008 - 19:04

Ja rowniez polecam Time Capsule do Macbookow (o ile jestes w stanie wykosztowac sie odpowiednio wiecej)

#5 piotrek_l

piotrek_l
  • 183 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 stycznia 2008 - 20:58

orientuje sie ktos ile kosztuje Time Capsule 500GB? jest mozliwosc aby z tego korzystal takze PC?

#6 ostrich

ostrich
  • 89 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 stycznia 2008 - 22:13

Time Capsule 500GB kosztuje 1199zł brutto. Oczywiście (podobnie jak AirPort Extreme) współpracuje z PC.

#7 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 stycznia 2008 - 22:25

A czy ktoś posiada wiedzę, czy na Time Capsule da się mieć całość z muzyki z programu iTunes bez posiadania 2 kopii na MacBooku / zwykłym laptopie i czy kliknięciu na odtwarzaniu będzie się łączył z TC i odtwarzał bezproblemowo?

#8 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 stycznia 2008 - 07:34

a jako dysk polecam Seagta, FW, cichy, no i barracuda w srodku, wiec nic sie z nim nie stanie, do tego elegancki bordowy designd Dyski twarde - Zewnetrzne USB - FireWire - eSATA - RJ45 - Seagate - Dyski 3 5 - FreeAgent Pro: Seagate External FreeAgent Pro 500 GB USB 2 0 FireWire400 eSATA - Sklep internetowy Komputronik.pl

#9 piotrek_l

piotrek_l
  • 183 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2008 - 07:26

zdecydowalem sie na my booka studio i jestem zadowolony, bardzo pasuje do MBP pod wzgledem design-u,ale dostalem czarne kable, co wydaje mi sie mijanie z celem. co do dysku to transfery sa bardzo szybkie, oczywiscie przez FW 800 i dysk jest na prawde cichy. nasowa mi sie tylko pytanie...jak zrobic pod mac-iem na tym dysku oddzielna partycje NTFS? bo podlaczajac ten dysk do PC, windows nie bedzie go widzial? czy sie myle???

#10 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 31 stycznia 2008 - 07:43

ja mam 500GB Caviar 16Mb ale na USB 2.0 i jestem z niego bardzo zadowolony więc na FW prawdopodobnie będzie lepiej choć nie było dane mi sprawdzić. Faktem jest jednak że ten dysk w porównaniu do mini to hałasuje trochę (ale cavairy nigdy ciche nie były)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych